Wednesday, Sep 6, 2017

صفحه نخست » آنگ سان سوچی سکوت خود درباره مسلمان‌های روهینگیا را شکست

09062017A_TOP.jpgرادیو زمانه - آنگ سان سوچی، رهبر میانمار و برنده جایزه نوبل صلح پس از حدود دو هفته سکوت درباره نقض حقوق مسلمان‌های روهینگیا واکنش نشان داد. او «تروریست‌ها» را به دلیل انتشار «کوه یخی از اطلاعات غلط» محکوم کرد.

به‌گزارش رویترز، آنگ سان سوچی روز چهارشنبه ۶ سپتامبر / ۱۵ شهریور در صفحه فیس‌بوک خود هیچ اشاره‌ای به خروج نزدیک به ۱۲۵ هزار نفر از مسلمان‌های روهینگیا از میانمار و پناه بردن آن‌ها به بنگلادش نکرد.

بر اساس آمار سازمان ملل، از حدود دو هفته پیش تاکنون، نزدیک به ۱۲۵ هزار مسلمان روهینگیا به بنگلادش پناه برده‌اند تا از عملیات نیروهای امنیتی میانمار در امان باشند.

خشونت‌ها در میانمار از حمله روز جمعه ۲۵ اوت / ۳ شهریور شورشیان روهینگیا به ده‌ها پاسگاه پلیس آغاز شد. این گروه با نام «ارتش آزادی‌بخش آراکانِ روهینگیا»، خود را مدافع حقوق نقض‌شده اقلیت مسلمان روهینگیا می‌داند.

در پی این حملات ارتش میانمار عملیات گسترده‌ای را در ایالت راخین آغاز کرد و همین موجب آواره شدن ده‌ها هزار نفر شد.

بر اساس آمار ارتش میانمار در این حملات ۴۰۰ نفر از جمله ۳۷۰ نفر از افراد گروه «ارتش آزادی‌بخش آراکانِ روهینگیا» کشته شده‌اند.

آنگ سان سوچی تاکنون در برابر این رویدادها سکوت کرده بود. روز سه‌شنبه رهبران کشورهایی که اکثریت آن‌ها را مسلمان‌ها تشکیل می‌دهند، از جمله بنگلادش، اندونزی، ترکیه و پاکستان، از آنگ سان سوچی خواستند تا خشونت علیه روهینگیا را متوقف کند.

آنگ سان سوچی در پیام خود اطمینان داده است که دولت میانمار «پیش از این، به بهترین طریق ممکن حفاظت از مردم راخین را آغاز کرده است.»

او نسبت به خطر «اطلاعات غلط» در این زمینه هشدار داد و گفت چنین اطلاعات غلطی بر روابط میانمار با دیگر کشورها تأثیر می‌گذارد.

سوچی به‌طور مشخص به انتشار عکس‌هایی در صفحه توئیتر یک معاون نخست‌وزیر ترکیه اشاره کرد که سپس آن‌ها را پاک کرده، زیرا عکس‌ها به میانمار مربوط نبودند.

آنگ سان سوچی نوشت: «این نوع اطلاعات غلط ... تنها بخشی از یک کوه یخی بسیار بزرگ از اطلاعات غلط است که با هدف ایجاد مشکلات بین کشورهای مختلف و به‌منظور ترویج منافع تروریست‌ها به‌کار می‌رود.»

در روزهای گذشته نمایندگان سازمان ملل، کشورهای غربی و گروهی از برندگان جایزه نوبل صلح نیز آنگ سان سوچی را به‌دلیل سکوتش در قبال آن‌چه بر مسلمان‌های روهینگیا می‌رود مورد انتقاد قرار داده بودند.

بنگلادش: میانمار در مرزهای خود مین‌گذاری کرده است

از سوی دیگر مسئولان دولتی بنگلادش می‌گویند از سه روز پیش میانمار در بخشی از مرزهای خود با بنگلادش مین‌گذاری کرده و دولت بنگلادش اعتراض رسمی خود را به مقامات میانماری اعلام خواهد کرد.

هدف دولت میانمار آن است که مانع از بازگشت پناهجویان مسلمان روهینگیا شود که از پایان ماه اوت به‌دلیل خشونت‌های ایالت راخین از این کشور گریخته‌اند.

یک منبع دولتی بنگلادش گفت: «آن‌ها (میانماری‌ها) در طول حصار سیم خاردار مرزی، در سرزمین خود مین‌گذاری کرده‌اند.»

این منبع آگاه افزود: «نیروهای ما سه یا چهار گروه را دیده‌اند که در نزدیکی حصار چیزهایی را در زمین کار می‌گذاشتند.»

دو تن از مسئولان در تماس با رویترز گفته‌اند سوء ظن مقامات بنگلادشی توسط اطلاع‌رسان‌ها و عکس‌ها تأیید شده است.

منظوراولو حسن‌خان، از مسئولان مرزبانی بنگلادش تأکید کرد که روز سه‌شنبه ۵ سپتامبر / ۱۴ شهریور دو انفجار در بخش مرزی میانمار رخ داد و روز قبل از آن یک پسر بر اثر انفجار پای خود را از دست داد. او هم‌اکنون در بنگلادش تحت درمان است.

یک پناهجو که در محل حادثه حاضر بود فیلمی از صحنه گرفت که نشان از مین‌گذاری می‌داد: یک دیسک فلزی با حدود ۱۰ سانتیمتر قطر که به طور جزئی در لجن تعبیه شده بود.

روز سه‌شنبه همچنین گزارش شد که در دو روز گذشته سه نفر، از جمله دو کودک بر اثر انفجار مین بر سر راه خروج از میانمار به‌شدت مجروح شدند.

یک منبع نظامی میانماری اعلام کرده که مین‌گذاری‌ها متعلق به سال‌های دهه ۱۹۹۰ برای جلوگیری از ورود مهاجران غیرقانونی در طول مرز است. او اطمینان داد که به‌تازگی هیچ مین‌گذاری‌ای انجام نشده است.

مقامات میانماری اقلیت روهینگیا را به چشم مهاجران غیرقانونی‌ای می‌نگرند که اگرچه از نسل‌های گذشته در میانمار زندگی می‌کنند اما از بنگلادش، کشور همسایه آمده‌اند. حتی نام «روهینگیا» در میانمار تابو شمرده می‌شود و آن‌ها را در میانمار با عنوان «بنگلادشی» می‌نامند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy