Friday, Sep 8, 2017

صفحه نخست » صدها هزار نفر خواستار پس گرفتن نوبل صلح از آنگ سان سوچی شدند

1555478asm_small.jpgدویچه وله - بیش از ۳۶۵ هزار نفر در یک کمپین اینترنتی خواستار پس گرفتن جایزه صلح نوبل از آنگ سان سوچی رهبر میانمار شدند. آن‌ها سان سوچی را متهم می‌کنند که هیچ اقدامی علیه آوارگی و کشتار مسلمانان روهینگیا نمی‌کند.\

وقایع میانمار خشم بسیاری را در جهان برانگیخته است. کشتار مسلمانان روهینگیا، آتش زدن خانه‌های‌شان، وادار کردن آنان به فرار به پاکستان و بنگلادش و موضع‌گیری آنگ سان سوچی، رهبر میانمار که پاکسازی قومی مسلمانان در این کشور را انکار می‌کند، به کمپینی گسترده برای فشار بر او تبدیل شده است.

به گزارش رادیوی سراسری آلمان، بیش از ۳۶۵ هزار نفر در سراسر جهان در یک کمپین اینترنتی خواستار پس گرفته شدن جایزه صلح نوبل از خانم سان سوچی شده‌اند. اما کمیته صلح نوبل گفته است که پس گرفتن این جایزه ممکن نیست و به خاطر تلاش‌های سیاسی او در گذشته به وی داده شده است.

در میان کسانی که به سان سوچی انتقاد می‌کنند، برخی برندگان جایزه صلح نوبل نیز دیده می‌شوند. از جمله شیرین عبادی، حقوقدان ایرانی و دزموند توتو، از رهبران جنبش ضد آپارتاید آفریقای جنوبی که در سال ۱۹۸۴ برنده جایزه نوبل صلح شد.

او که اکنون ۸۵ سال دارد گفته است اخبار و تصاویری که از میانمار به جهان ارسال می‌شوند قلب او را می‌شکنند. سوچی باید برای پایان دادن به خشونت و بی‌رحمی علیه مسلمانان این کشور تلاش کند.

از ماه اوت که موج جدید درگیری میان مسلمانان روهینگیا و بوداییان آغاز شد، کشتار مسلمانان توسط گروه‌های بودائی تندرو و ارتش خاتمه نیافته و از سازمان ملل گرفته تا پاپ رهبر کاتولیک‌های جهان و کشورهای اسلامی کشتار مسلمانان روهینگیا را محکوم کرده‌اند.

درخواست ملاله یوسف‌زی از سانگ سوچی برای دفاع از مسلمانان

ملاله یوسف‌زی، برنده جایزه صلح نوبل، در شهر آکسفورد بریتانیا از جامعه جهانی خواست که به حمایت اقلیت مسلمان میانمار بشتابد. او هم‌چنین خواستار اقدامی از سوی آنگ سان سوچی شد.

ملاله یوسف‌زی به بی بی سی جهانی گفت: «ما نمی‌توانیم ساکت بنشینیم. شمار انسان‌هایی که آواره شده‌اند صدهاهزار نفر است.» او در قسمت دیگری از سخنانش گفت که فکر نمی‌کند حتی برای یک ثانیه هم بتوان فقدان حقوق شهروندی و عدم برخورداری از حق زندگی در کشور خود را تصور کرد.

او هم‌چنین وقایع میانمار را نقض حقوق بشر دانست و از دولت‌ها خواست که نسبت به وضعیت مسلمانان روهینگیا در میانمار واکنش نشان دهند. ملاله یوسف‌زی که خود نیز برنده جایزه صلح نوبل است به بی‌بی‌سی گفت که امیدوار است آنگ سان سوچی اقدامی در این زمینه بکند.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy