Sunday, Sep 10, 2017

صفحه نخست » مرکل: برجام الگوی حل مناقشه با کره شمالی است

Angela_Merkel.jpgرادیو زمانه ـ صدراعظم آلمان پیشنهاد داده که برای حل بحران شبه جزیره کره می‌توان با استفاده از الگوی مذاکرات هسته‌ای ایران، به گفت‌و‌گو با کره شمالی پرداخت.

آنگلا مرکل یکشنبه، ۱۰ سپتامبر / ۱۹ شهریور به «فرانکفورتر آلگماینه» گفت که آماده مشارکت در راه‌حلی دیپلماتیک برای پایان‌دادن به بحران برنامه هسته‌ای و موشکی کره شمالی است.

او تأکید کرد که «اگر تمایلی به مشارکت ما در این مذاکرات وجود داشته باشد، من فوراً خواهم گفت بله.»

در هفته‌های اخیر تنش در شبه جزیره کره شدت گرفته. کره شمالی یکشنبه گذشته ششمین آزمایش هسته‌ای خود را با تست موفق یک بمب هیدروژنی انجام داد.

این کشور پیش از آن چندین بار موشک‌های بالستیک خود را آزمایش کرده بود و مدعی است که می‌تواند بمب هیدروژنی آزمایش‌شده را روی این موشک‌ها سوار کند.

این اقدامات قدرت‌های جهانی را نگران کرده و تهدیدهای دو طرف در شبه‌جزیره کره این منطقه را به‌شدت نظامی کرده است.

برجام، الگوی حل مناقشه با کره شمالی

مرکل در این گفت‌و‌گو مذاکرات هسته‌ای ایران با قدرت‌های ۱+۵ را الگویی برای راه‌حل دیپلماتیک بحران کره شمالی دانست. آلمان در این مذاکرات همراه با آمریکا، بریتانیا، روسیه، چین و فرانسه به مذاکره با ایران پرداخت.

حاصل این مذاکرات «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) بود که در ۲۰۱۵ به امضاء طرفین رسید. ایران بر اساس این توافق برنامه هسته‌ای خود را در ازای رفع تحریم‌های بین‌المللی وضع‌شده به خاطر آن به شدت محدود کرد.

مرکل این مذاکرات را «زمانی طولانی اما مهم برای دیپلماسی» خواند که سال گذشته، همراه با اجرایی‌شدن توافق به «پایانی خوش» دست یافت.

او گفت: «می‌توانم تصور کنم که همین چارچوب به کار پایان‌دادن به کشمکش با کره شمالی بیاید. اروپا و به ویژه آلمان باید برای ایفای نقشی فعال در آن آماده باشند.»

به باور مرکل، اروپا باید برای دست‌یابی به راه‌حل دیپلماتیک متحد عمل کند و «هر چه می‌تواند در زمینه‌های تحریم‌ها انجام دهد.»

واشنگتن اما گزینه نظامی را رد نکرده است.

پس از آنکه کره شمالی‌ موشک‌های قاره‌پیمایش را در اواخر ژوئیه آزمایش کرد، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا این کشور را با «آتش و خشم» مورد تهدید قرار داد.

در مقابل پیونگ‌یانگ تهدید کرد که شبه‌جزیره گوام در اقیانوس آرام را که تحت کنترل آمریکاست و واشنگتن در آن پایگاه نظامی مهمی دارد، مورد حمله قرار خواهد داد. با این حال کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی این نقشه را به‌طور موقت کنار گذاشت.

پیونگ‌یانگ اکنون از آماده‌شدن یک «هدیه» دیگر برای آمریکا سخن می‌گوید.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy