رادیو زمانه ـ نتایج منتشر شده و اسامی قبول شدگان کنکور سراسری سال ۹۶ نشان میدهد که باز هم عده زیادی از جوانان اقلیت بهایی در ایران از ورود به دانشگاهها بازماندهاند.
جمهوری اسلامی آیین بهایی را به رسمیت نمیشناسد و به شکلهای مختلف بهاییان را از حقوق شهروندی خود از جمله حق کار و تحصیل محروم میکند. بهاییان همچنین در صورت تبلیغ آیین خود از سوی دستگاه قضایی تعقیب و مجازات میشوند؛ هر چند قوه قضاییه ایران تاکید میکند که کسی به دلیل بهایی بودن زندانی نمیشود. از جمله، سه سال پیش، محمدجواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه ایران، هرگونه تبعیض و تضییع حقوق افراد به خاطر بهایی بودن را در ایران رد کرده و اعلام کرده بود افراد به صرف بهایی بودن در ایران محاکمه یا از تحصیل منع نمیشوند.
خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران اما از سرکوب دوباره بهاییان به دنبال اعلام نتایج کنکور سراسری خبر داده است. بر این اساس «عده زیادی از جوانان بهایی» که مشخصات ۲۱ نفر از آنان احراز شده است، در شهرهای مختلف ایران از ورود به دانشگاهها محروم شدهاند. آنان با وجود شرکت در کنکور سراسری با عبارت «نقص پرونده» در مقابل نام خود رو به رو شدهاند.
«نقص در پرونده» به نوشته هرانا «معمولا بهانهای است که از سوی سازمان سنجش برای محروم ساختن شهروندان بهایی از ورود به مقاطع تحصیلی عالی یا تکمیلی استفاده میشود.»
شورای عالی انقلاب فرهنگی جمهوری اسلامی، در مصوبهای محرمانه بهاییان را که از اشتغال در اماکن دولتی منع شدهاند، از تحصیلات دانشگاهی هم محروم کرده است. این موضوع بارها مورد اعتراض نهادهای مدافع حقوق بشر و جامعه بین المللی قرار گرفته اما با وجود این جمهوری اسلامی تغییری در سیاستهای خود در این زمینه اعمال نمیکند.
تغییرناپذیر بودن سیاستهای حکومت ایران و دشمنی با بهاییان چنان است که حتی تنها مرکز تحصیلی مجازی جوانان بهایی محروم از تحصیل در ایران که به همت اعضای این اقلیت مذهبی راه اندازی شده بود نیز تعطیل شد و موسسان و مدرسان آن به حبسهای طولانی مدت محکوم شدند.
هرانا لیستی ۲۱ نفره از اسامی بهاییان محروم شده از تحصیل در دانشگاهها به دنبال اعلام نتایج کنکور سراسری سال ۹۶ را منتشر کرده است که در میان آنها یک نفر برای یازدهمین بار و دیگری برای دومین بار است با واژه نقص پرونده رو به رو و از تحصیل محروم میشوند.