صدای آمریکا - نهاد «اتحاد علیه ایران اتمی» روز سه شنبه همزمان با آغاز نشست عمومی سازمان ملل میزبان نشستی با حضور گروهی از سیاستمداران کنونی و پیشین آمریکایی و بین المللی بود.
هدف از برگزاری نشست نهاد «اتحاد علیه ایران اتمی»، بررسی ابعاد سیاسی و اقتصادی برجام برای ایران و جامعه جهانی بویژه آمریکاست.
ایالات متحده آمریکا می گوید ایران به روح برجام پایبند نیست. تاکنون دولت آمریکا از مان روی کار آمدن پرزیدنت ترامپ، دوبار پایبندی ایران به برجام را تایید کرده اما به خاطر آنچه تخلفات ایران نامیده می شود، گفته شده او در ماه اکتبر قصد ندارد پایبندی ایران به برجام را تایید کند.
همزمان رئیس جمهوری ایران در نیویورک تهدید کرده، خروج از برجام هزینه بسیار سنگینی برای آمریکا خواهد داشت.
آمریکا می گوید ایران با کمک به گروه هایی مثل حزب الله و حماس، در بی ثبات سازی منطقه نقش دارد و برنامه موشکی این کشور نقض قطعنامه شورای امنیت بعد از توافق هسته ای (برجام) است.
در زیر بخشی از اظهارات این سیاستمداران کنونی و پیشین آمریکایی و بین المللی را می خوانید:
جوزف لیبرمن رئیس نهاد «اتحاد علیه ایران اتمی
جوزف لیبرمن رئیس نهاد «اتحاد علیه ایران اتمی» می گوید: عمیقا اعتقاد دارم رژیم ایران تهدیدی برای صلح جهانی است. توافق هسته ای نه تنها تهدیدات را کم نکرده بلکه خطرات رژیم در حال کنونی بیشتر شده است. ماموریت ما به عنوان یک نهاد غیردولتی جلوگیری از هسته ای شدن ایران است.
در نشست روز سه شنبه این نهاد، آقای لیبرمن افزود: ارتباط مشخصی بین ایران و کره شمالی دیده می شود، شواهد آن وجود دارد و باید جلوی آن گرفته شود.
وی گفت: اتحاد علیه ایران اتمی برای هر شرکتی که قصد سرمایه گذاری در ایران را دارد، وضعیت تحریم ها علیه ایران را توضیح می دهد و از آنها می خواهد وارد ایران برای سرمایه گذاری نشوند. همچنین نهادهای مدنی باید نظارت بیشتری بخصوص بر سایت های های نظامی داشته باشند.
مارک والاس دبیر اجرایی نهاد «اتحاد علیه ایران اتمی»
مارک والاس دبیر اجرایی نهاد «اتحاد علیه ایران اتمی» می گوید این نهاد ده سال پیش زمانی که ایران سرگرم برنامه هسته ای خود بود، تشکیل شد، زمانی که دنیا نگران دستیابی ایران به بمب اتمی بود. شاید بگویید چرا اکنون فعالیت دارد. حالا که برجام در حال اجرا است، وظیفه ماست که نقص های آن را به اطلاع جامعه جهانی و مقام های آمریکایی برساند.
آقای والاس این سخنان را در نشست نهاد «اتحاد علیه ایران اتمی» بیان کرد. این گروه یکی از لابی قدرتمندمخالف برجام است که در نیویورک روز سه شنبه همزمان با آغاز نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل این نشست را با حضور گروهی از سیاستمداران کنونی و پیشین آمریکایی و بین المللی برگزار کرد.
دنیس راس دستیار سابق پرزیدنت اوباما
دنیس راس دستیار سابق پرزیدنت اوباما و از موسسان «اتحاد علیه ایران اتمی» می گوید: رژیم جمهوری اسلامی ایران که ریشه در ولایت فقیه دارد، در دشمنی و خصومت علیه آمریکا کوتاهی نخواهد کرد. هدف رژیم ایران در عراق و سوریه این است که بر این دو کشور سیطره پیدا کند و به آب های دریای مدیترانه برسد.
وی افزود: سیاست آمریکا باید پر کردن خلاء بعد از داعش باشد و از گذشته ها و تجربه خلاء قدرت بعد از صدام و حضور و رشد ایران در آنجا درس بگیرد.
ژنرال دیوید پترائوس رئیس سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا
ژنرال دیوید پترائوس رئیس سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا موسوم به سیا می گوید در پانزده سال اخیر حضورش در خاورمیانه پنج تجربه برای او همراه داشته است:
- خلاء قدرت توسط افراطیها یا ایران بخصوص در مناطق شیعه نشین، پر می شود و این حتمی است.
- هر کاری ایران می کند بی ثبات کننده و علیه آمریکاست.
- باید آمریکا در مقابل افراطی گری و ایران رهبری را داشته باشد. آمریکا این قدرت را دارد البته باید توجه داشت این مقابله آمریکا در خاورمیانه، مقابله ما با اسلام تلقی نشود.
- مقابله باید همه جانبه باشد. نظامی و غیر نظامی. همزمان و یکپارچه
- نزاع علیه افراط گرایی و ایران باید پایدار و محاسبه شده باشد.
بیل ریچاردسون سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل
بیل ریچاردسون سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل می گوید ایران به دنبال سرمایه گذار خارجی است و همین می تواند اهرم فشاری علیه انحراف های جمهوری اسلامی از توافق هسته ای باشد. باید فشار بیشتری بر ایران به خاطر فعالیت های تروریستی در یمن و سوریه وارد آورد.
وی افزود: من موافق خروج آمریکا از توافق هسته ای نیستم، هزینه خروج از توافق برای آمریکا بیشتر است. باید آن را با وجود نقایصی که دارد، ادامه داد. در صورتی که آمریکا از توافق هسته ای خارج شود، این تاثیر منفی بر روابط آمریکا با متحدان اروپایی خواهد گذاشت.
جب بوش از نامزدهای جمهوریخواهان در انتخابات گذشته ریاست جمهوری آمریکا
جب بوش، فرماندار سابق فلوریدا و از نامزدهای جمهوریخواهان در انتخابات گذشته ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۶ می گوید ایران در عراق بیش از همه آمریکایی ها را به صورت مستقیم و غیر مستقیم کشته است. جمهوری اسلامی رژیم خطرناکی است و ایران همچنان از حزب الله حمایت مالی می کند.
وی افزود: من همچنان از سیاست های پرزیدنت ترامپ حمایت می کنم اما معتقدم باید سیاست یکپارچه و مدونی علیه ایران داشته باشیم. ما نباید طوری اقدام کنیم که اعتماد شرکای ما از بین برود. اهرم های فشار در برجام چندان قوی نیست اما باید از همین ها علیه ایران استفاده شود و خروج از برجام می تواند ما را از داشتن همین اهرم ها نیز محروم کند.
مارک کرک سناتور سابق ایلینوی
مارک کرک سناتور سابق ایلینوی و از مشاوران ارشد «اتحاد علیه ایران اتمی» معتقد است: ساختار کنونی جهان من را به فکر آنچه در سال ۱۹۳۹ آغاز شد، یعنی جنگ جهانی دوم می اندازد. ما نباید برای نسل آتی پاکیزه کردن خرابیهای به جای مانده از کشتار هسته ای را بگذاریم.
وی افزود: به نظر من باید دولت پرزیدنت ترامپ از دولت بریتانیا بخواهد که به شرکت بیمه دریایی لویدز بگوید که از بیمه کردن تانکرهای نفتی حامل بنزین خریداری شده توسط ایران خودداری کند. ایران به رغم نفتخیز بودن اما محتاج واردات بنزین خود است. این مساله منجر به اعمال سنگینترین تحریم علیه اقتصاد ایران می شود.
«جولیو ترزی» وزیر خارجه سابق ایتالیا
«جولیو ترزی» وزیر خارجه سابق ایتالیا و مشاور ارشد اتحاد علیه ایران اتمی می گوید اتحادیه اروپایی باید قویتر عمل کند. البته با کمک آمریکا اهرم فشار علیه نقض حقوق بشر ایران می تواند قویتر شود. مثلا کشورم ایتالیا و یا بریتانیا می توانند مثلا درخواست تحقیق بین المللی درباره کشتارهای زندانیان سیاسی در ایران در سال ۱۳۶۷ بدهند. یا مثلا تحقیق درباره نقش شبه نظامیان ایران در سوریه درباره کشتارهای فجیعی که آنجا رخ می دهد.
«ایروین کولتر» وزیر سابق دادگستری کانادا
«ایروین کولتر» وزیر سابق دادگستری کانادا می گوید: ایران به خاطر نقضهای فاحش حقوق بشر نباید تحت هیچ شرایطی به تسلیحات اتمی دست یابد. ایران رژیمی دارد که تا چندی پیش مصطفی پور محمدی وزیر دادگستری دولت مثلا میانه روی حسن روحانی بود. این فرد نقش محرزی در کشتارهای اواخر دوران حکومت خمینی دارد. جهان بویژه کشورهای مانند ما یعنی کانادا، آمریکا و اروپا باید حقوق بشر را در اولویت تعامشان با ایران قرار دهند. درباره نقض حقوق بشر این رژیم بویژه در مورد زندانیان سیاسی همواره افشاگری کنند.
کریس کریستی از نامزدهای جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶
کریس کریستی، فرماندار ایالت نیوجرسی و از نامزدهای جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ می گوید مسوولیت دستیابی به برجام صرفا با پرزیدنت اوباما است. او با فشاری که بر روی هم حزبیهای خود را در کنگره آورد، آنها را راضی کرد که با او همراهی کنند و به دنبال درج نامش در تاریخ بود.
وی افزود: احتمال عدم گواهی پایبندی ایران به برجام وجود دارد. پرزیدنت ترامپ بارها گفته که برجام بدترین توافق است. او به نمونه مذاکرات با کره شمالی نگاه می کند و می گوید نمی خواهد جانشیان او با میراث یک توافق بد مواجه شوند.
این چهره جمهوریخواه افزود: ناراحتی متحدان ما آنقدر هم مهم نیست آنها بیشتر به دنبال منافع اقتصادی خود بودند که با برجام به آن تا حدی رسیدند.
وی درباره مذاکره به ایران برای آزادی گروگان های آمریکایی نیز گفت: برای آزادی گروگانهایی که در ایران داریم، مذاکره مستقیم لزومی ندارد. ما متحدینی داریم و یا حتی می توان از اهرمهای غیر مستقیم بهره برد. در نهایت نباید با آنها که بزرگترین حامیان تروریسم هستند، مذاکرات مستقیم در این زمینه های داشت
جان بولتون سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل
جان بولتون سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل می گوید کره شمالی و ایران پیشینه بیش از ۲۵ سال سابقه همکاری موشکی دارند. پیشرفتهای موشک بالستیک فعلی کره شمالی محصول همکاری با ایران است. مثل ماجرای کلاسیک فروشنده فقیر و خریدار، ایران می تواند به سرعت صاحب موشکهای کره شمالی شود. مشابه معامله ای که بیست سال پیش بین ایران و پاکستان روی داد.
وی افزود: ایران مانند کره شمالی از مذاکرات و حتی طولانی شدن آن خرسند خواهد شد زیرا در چارچوب طولانی شدن این مذاکرات به موقعیت فعلی رسیده اند