دویچه وله، به رغم نگرانی غرب از برنامه موشکی ایران، موشک بالستیک "خرمشهر" رونمایی شد. یک رسانه نزدیک به نیروهای امنیتی این موشک را "کابوس اسرائیل" خواند. شناورها و جنگندههای ایران هم در خلیج فارس و تنگه هرمز رژه رفتند.
"کابوس جدید اسرائیل"
با رونمایی از "خرمشهر" شمار موشکهای ایران با برد دو هزار کیلومتر به ۳ فروند رسید. تسنیم موشک تازه را "کابوس جدید اسرائیل" خواند و با اشاره به برد آن نوشت که با اضافه شدن "خرمشهر" به دو موشک بالستیک دیگر، یعنی "سجیل" و "قدر اف"، جمهوری اسلامی قادر خواهد بود در صورت وقوع هر نوع جنگی "تمام اهداف مورد نظر به خصوص اهداف مختلف در سرزمینهای اشغالی" از جمله تاسیسات گازی اسرائیل در غرب آن کشور و نیز "بقیه نقاط این رژیم" را هدف قرار دهد.
رئیس جمهوری ایران نیز با اشاره به "دفاعی" بودن سلاحهای ایران برای مقابله با "تجاوز قدرتهای بزرگ"، بر "تقویت" برنامه موشکی ایران تأکید کرد.
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، روز جمعه (۳۱ شهریور/ ۲۲ سپتامبر) در مراسم "گرامیداشت آغاز دفاع هفته قدس" و رژه نیروهای مسلح ضمن تأکید بر "تقویت" برنامه موشکی جمهوری اسلامی، از جمله گفت که سلاحهای ایرانی "برای دفاع از کشور و ملتهای منطقه در برابر تجاوز قدرتهای بزرگ و در برابر تروریسم" است.
روحانی گفت که قدرت نظامی ایران "هرگز" خود را برای تجاوز به کشوری دیگر آماده نکرده، اما «همواره خود را برای دفاع و بازدارندگی در برابر متجاوزان آماده کرده است».
رئیس جمهوری ایران در مقابل این "سیاست دفاعی"، به شدت به "مستکبرین جهان" که "هر سال میلیاردها دلار سلاحهای مدرن را به کشورهای منطقه سرازیر میکنند" حمله کرد.
حسن روحانی این قدرتها را متهم به ساختن و آموزش "گروهکهای تروریستی" کرد و ایران را حامی و حافظ قربانیان سیاستهای آنان در افغانستان، عراق و سوریه نامید که با "نجات" بغداد و دمشق "امنیت نسبی" را در منطقه برقرار کرده است. روحانی با "غده سرطانی" خواندن اسرائیل، این قدرتها را متهم به دفاع از آن کشور کرد.
رئیس شورای عالی امنیت ملی ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وجود "فقط دو صدا در برابر صدای جهانیان" در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل، تلویحا از موفقیت خود در ایجاد انشقاق در کشورهای غربی سخن گفت.
روحانی با اشاره به اینکه صدای آمریکا و اسرائیل "با صدای همه جهان متفاوت بود"، افزود «همه جهان در این سازمان از توافق هستهای حمایت کردند و مسیر صلح و حل یک مشکل منطقهای و بینالمللی از طریق مذاکره و منطق را ستودند».
اشاره رئیس جمهوری ایران به دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو، سران آمریکا و اسرائیل است که از نظر او، تنها کسانی در این مجمع بینالمللی بودهاند که از صلح و "ایجاد امنیت در منطقه حساس خاورمیانه" نگرانی داشتهاند.
روحانی در ادامه سخنان خود گفت: «چه شما بخواهید چه نخواهید، ما از مردم مظلوم یمن، سوریه، فلسطین دفاع خواهیم کرد، چه شما بخواهید و چه نخواهید ما قدرت نظامی خودمان را آن مقدار که لازم بدانیم و برای بازدارندگی ضروری بدانیم تقویت خواهیم کرد». رئیس جمهوری اسلامی ایران فراتر از این تأکید کرد که «نه تنها موشکهایمان را تقویت میکنیم بلکه نیروهای زمینی و هوایی و دریایی که مورد حمایت همه مردم مسلمان و غیور این سرزمین است، تقویت میکنیم».
رونمایی از موشک جدید
همزمان با این سخنان و در حضور روحانی، جدیدترین موشک بالستیک ایران به نام "خرمشهر" هم رونمایی شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، امیرعلی حاجیزاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران، گفت که این موشک دو هزار کیلومتر برد و قابلیت حمل کلاهک تا هزار و ۸۰۰ کیلومتر را دارد و میتواند به جای یک کلاهک، چند کلاهک حمل کند.
به گفته این مقام سپاه، روند آموزش این موشک بالستیک آغاز شده و "بهزودی" عملیاتی خواهد شد. حاجیزاده گفته است که موشک خرمشهر "دستاورد" جدیدی است که وزارت دفاع برای سپاه ساخته است.
دولت آمریکا جمهوری اسلامی ایران را به نقض "روح" برجام از طریق "فعالیتهای بیثباتکننده در منطقه" و "توسعه برنامه موشکهای بالستیک" متهم میکند. جمهوری اسلامی هم متقابلا آمریکا را متهم میکند که با وضع تحریمهای جدید علیه ایران توافق هستهای را زیر پا گذاشته است.
رکس تیلرسون، وزیر خارجه ایالات متحده، یکشنبه گذشته گفته بود، گرچه ایران از "جنبه فنی" به برجام پایبند بوده، اما از زمان حصول توافق هستهای، برخلاف انتظار طرفهای غربی، "فعالیتهای بیثباتکنندهاش" را شدت بخشیده است. او همزمان "فعالیتهای غیرهستهای" جمهوری اسلامی در خاورمیانه از جمله در یمن و سوریه، "حمایت" این کشور از حزبالله لبنان و "دیگر گروههای تروریستی" و نیز "برنامه موشکهای بالستیک ایران" را مورد انتقاد قرار داده و آن را از محورهای اختلاف واشنگتن و تهران عنوان کرده بود.