Tuesday, Oct 3, 2017

صفحه نخست » وینفرید شیفر آلمانی سرمربی استقلال تهران شد، گفت‌وگو با شفر

Winfried_Schaefer.jpgبی بی سی ـ وینفرید شیفر، سرمربی ۶۷ ساله آلمانی هدایت باشگاه استقلال تهران را تا آخر فصل به عهده گرفت.


او جای علیرضا منصوریان را می‌گیرد که فصل پیش سرمربی استقلال شد، اما کمتر از دو هفته پیش استعفا کرد. استقلال تهران این فصل پس از هفت بازی اول در لیگ برتر فوتبال ایران، در جای چهاردهم قرار داشت و این باعث شد که منصوریان نتواند در سمت خود باقی بماند.


مبلغ قرارداد شیفر اعلام نشده، اما گزارش شده که استقلال با حمایت وزارت ورزش این مربی را استخدام کرده است و امکان تمدید قرارداد او وجود دارد.



شیفر در اواخر دهه شصت میلادی دوران بازیگری خود را به عنوان بازیکن میانی آغاز کرد و در طول هجده سال بیش از چهارصد بار در لیگ آلمان به میدان رفت و ۶۲ گل به ثمر رساند. او در تیم‌های مونشن گلادباخ (دو دوره)، کیکرز اوفنباخ و کارلسروهه بازی کرد و در فصل ۷۰-۱۹۶۹ با مونشن گلادباخ قهرمان آلمان شد.


او پس از پایان دوران بازیگری به عنوان سرمربی تیم دوم مونشن گلادباخ و بعد به عنوان بازیکن‌یاب تیم اصلی این باشگاه فعالیت مربیگری خود را شروع کرد. او سپس سرمربی کارلسروهه، اشتوتگارت و بوروسیا برلین شد. مهمترین دستاورد او در این دوران، رسیدن به نیمه نهایی جام یوفا با کارلسروهه بود.

وینفرید شیفر پس از آن از فوتبال آلمان جدا و سرمربی تیم ملی کامرون شد و در جام ملت‌های آفریقا در سال ۲۰۰۲، این تیم را که در آن زمان ساموئل اتوئو را در ترکیب داشت قهرمان آفریقا کرد.


مقصد بعدی آقای شیفر امارات متحده عربی بود که ابتدا با الاهلی قهرمان امارات شد و بعد به العین پیوست. پس از آن هدایت باشگاه باکوی آذربایجان، تیم ملی تایلند و بعد تیم ملی جامائیکا را به عهده گرفت و این تیم را در سال ۲۰۱۵ به فینال گلدکاپ رساند، اما جامائیکا در فینال سه بر یک از مکزیک شکست خورد.


استقلال پیش از انقلاب دو مربی از یوگوسلاوی سابق به نام‌های زدراکو رایکوف و ولادیمیر جکیچ به خدمت گرفته بود. بعد از انقلاب دو مربی روس، لئونید بیلفسکی و یوگنی سکوموروخوف (دو دوره) مربیان خارجی استقلال بودند. آخرین سرمربی خارجی استقلال رولاند کخ آلمانی بود که در فصل ۸۲-۱۳۸۱ هدایت این تیم را به عهده داشت.

***

شفر: استقلال مثل بایرن‌مونیخ است

فارس - سرمربی جدید تیم فوتبال استقلال گفت: با شناختی که من از استقلال به دست آوردم معتقدم که این تیم بازیکنان خوبی دارد اما این تیم از لحاظ انگیزشی دچار مشکل است و من در چشمان بازیکنان انگیزه لازم را نمی‌بینم.

به گزارش خبرگزاری فارس، سرانجام پس از کش و قوس‌های فراوان وینفرد شفر سرمربی آلمانی با باشگاه استقلال به توافق رسید و امروز بعد از جلسه کمیته فنی در باشگاه استقلال از او به عنوان سرمربی جدید یاد شد. پس از اعلام رسمی باشگاه استقلال شفر گفت‌وگویی را انجام داد که در زیر می‌خوانید:

بالاخره پس از یک هفته مذاکره با باشگاه استقلال شما به عنوان سرمربی این تیم انتخاب شدید در مورد روند مذاکراتتان صحبت می‌کنید؟

- ۵ روز قبل آقای افتخاری در سفری که به دوبی داشتند مذاکرات محکمی با من انجام داد البته قبل از سفر ایشان به دوبی پیشنهادات دیگری هم داشتم اما من به سراغ پیشنهاد استقلال رفتم. من در این مدت حداقل ۱۲ مسابقه اخیر این تیم را تماشا کردم و از فصل گذشته تاکنون شرایط این تیم را مورد آنالیز و بررسی قرار دادم. تک تک بازیکنان این تیم را آنالیز کردم، من مربی‌ای هستم که هر جام بروم با شناخت و اطلاعات و تجربه خوب به آن کشور سفر می‌کنم و قبل از اینکه جلساتم با آقای افتخاری نهایی شود شناختم از استقلال کامل شده بود.

در جلساتی که با آقای افتخاری داشتید چه گذشت؟

- ما جلسات خوبی داشتیم و در مورد همه مسائل از جمله فنی و مالی و حتی شرایط روحی و روانی بازیکنان صحبت کردیم.

آقای شفر حالا که می‌گویید اطلاعاتتان از استقلال کامل است بگویید بزرگترین مشکل استقلال را در چه می‌بینید؟

- اول انگیزه و دوم توان فیزیکی بازیکنان. با شناختی که من از استقلال به دست آوردم معتقدم که این تیم بازیکنان خوبی دارد اما این تیم از لحاظ انگیزشی دچار مشکل است و من در چشمان بازیکنان انگیزه لازم را نمی‌بینم. آنها برای تیمی بازی می‌کنند که ۲۵ میلیون هوادار دارد بنابراین بازی کردن برای چنین تیمی و پوشیدن پیراهن استقلال اولین قدم جنگیدن و با انگیزه‌تر ظاهر شدن است. بازیکنان تیم‌های بزرگ از جمله استقلال که هواداران میلیونی دارند باید بدانند که آنها کارگران این تیم هستند و برای شاد کردن هواداران و افتخارآفرینی تمام وقت باید در کنار تیم باشند. چنین تیم‌هایی پیراهنشان ارزش دارد. من با حضور در تمرین استقلال این موضوع را به آنها خواهم آموخت که با همه وجود برای تیمشان بجنگند، ضعف انگیزشی مهمترین دلیل افت استقلال است البته این تیم ضعف تاکتیکی هم دارد که باید برطرف شود.

آقای شفر یکی از نقدهایی که به شما در این چند روز وارد شده بحث سن شماست و برخی از هواداران این تیم معتقد هستند که سن شما بالاست و شاید برای استقلال کارآمد نباشید؟

- از نظر من این موضوع درستی نیست و این را هم بگویم که به اشتباه سن من را ۷۰ سال عنوان می‌کنند در حالیکه من به تازگی وارد ۶۷ سالگی شده‌ام و اگر به این مسائل باشد آرسن‌ ونگر که دیروز ۷۰ ساله شد باید از آرسنال کنار گذاشته شود. ما آلمان‌ها یاد گرفته‌ایم برای انتخاب هر کاری سرشار از انگیزه، نظم و برنامه‌ریزی باشیم. من با همه وجودم به استقلال آ‌مده‌ام تا به این تیم پرهوادار کمک کنم.

ظاهراً تصمیم گرفته‌اید یک دستیار جوان ایرانی هم در کادر خود داشته باشید؟

- صحبت‌هایی در این زمینه انجام شده و من قطعاً یک دستیار ایرانی باانگیزه و جوان کنار خودم می‌گذارم تا او با انرژی خودش در کنار من این انرژی را به تیم انتقال دهد.

شناخت‌تان از فوتبال ایران چه میزان است؟

- من سال‌ها در خاورمیانه بوده‌ام وقتی به العین رفتم خیلی از نفرات ملی‌پوش امارات را من مطرح کردم از جمله عبدالرحمان که خودم او را به این تیم آوردم از فوتبال ایران هم به اندازه کافی شناخت دارم و استعدادهای ایرانی را می‌شناسم.

جدی‌ترین رقیب سنتی استقلال را می‌شناسید؟

- بله، پرسپولیس. تقابل قرمز و آبی. و اگر بخواهم کری بخوانم باید بگویم که آبی باید بالاتر از قرمز باشد.

و از برانکو چه شناختی دارید؟

- برانکو مربی کارنامه‌داری است که هر جا رفته موفق عمل کرده، بازی‌های این تیم را دیده‌ام، پرسپولیس تیم خوب و منسجمی است و البته من و استقلال برای رقابت با آنها آماده‌ایم.

نظرتان در مورد مک‌درموت چیست، آیا می‌خواهید با او همکاری کنید؟

- شناخت خوبی از این مربی دارم چون او دو سال در العین همکارم بود، او مربی بازیکنان مصدوم تیم من بود و مشکلی با او نخواهم داشت.

تعامل‌تان با تیم ملی و کی‌روش چطور خواهد بود؟

- من خودم سال‌ها در تیم‌های مختلف ملی از جمله کامرون، جاماییکا و... بوده‌ام و می‌دانم مربی تیم ملی چه دغدغه‌هایی دارد و نیازمند تعامل با باشگاه است. من هم سعی می‌کنم بهترین همکاری را با کی‌روش درآستانه جام جهانی داشته باشم.

اگر بخواهید مقایسه کنید استقلال در آلمان مثل کدام تیم بوندس‌لیگا است.

- بازیکنان فراموش نکنند که استقلال حکم بایرمونیخ را دارد و همیشه باید بالا باشد. در تیمی مثل بایرمونیخ به بازیکنان آموزش می‌دهند که این چه تیمی است و چه ارزشی دارد. در استقلال هم باید شرایط همین باشد.

شما سال‌ها قبل سرمربی العین بوده‌اید و حتماً می‌دانید که در لیگ قهرمانان آسیا استقلال از العین با ۶ گل شکست خورد آیا واقعاً تفاوت استقلال و العین ۶ گل بود.

- من آن بازی را تماشا کردم و مورد بررسی قرار دادم استقلال در آن بازی هم ضعف تاکتیکی داشت و هم اینکه برخی بازیکنانش را نداشت و به خاطر همین هم ۶ گل خورد اما فاصله استقلال و العین ۶ گل نیست.

ظاهراً به پیج شما در اینستاگرام حمله شده است؟

- متأسفانه برخی با زبان فارسی به من حملات و فحاشی‌هایی داشته‌اند که البته چون من زبان فارسی بلد نیستم نمی‌توانستم آنها را بخوانم ولی نمی‌دانم چرا این همه هجمه به من وارد شد من مربی‌ای هستم که اگر کسی بخواهد من را قضاوت کند پیش از شنیده‌ها باید کارنامه‌ام را ببیند. من مربی تیم ملی کامرون بودم که مقابل فرانسه با ستاره‌هایش بازی کردیم متأسفانه در آن مسابقه یکی از بازیکنان ما دچار سکته قلبی شد و به همین دلیل روحیه تیم افت کرد و با گل تیری آنری بازی را واگذار کردیم. یا با تیم ملی جاماییکا نایب قهرمان آمریکای مرکزی شدم که در آن بازی هم چون گلرمان اخراج شد بازی را واگذار کردیم. هر جا که بوده‌ام سعی کردم بازیکنان را جنگنده بار بیاورم در آلمان به من لقب شیر می‌دهند و شیر لقب جنگندگی است و من در آلمان به این لقب مشهورم. نمیدانم چرا حملات ناجوانمردانه علیه من شد. بهنظر من برخی رفتارها نشانه شخصیت هر کسی است.

استقلال تیمی است متشکل از جوان‌ها و باتجربه‌ها نحوه استفاده شما از آنها چطور خواهد بود؟

- گاهی اوقات یک تیم نیاز به بازیکنان باتجربه دارد، بازیکنانی که سالها زحمت کشیده‌اند و کمک حال هستند در کنار آنها جوان‌ها هستند که من اعتقاد زیادی به آنها دارم، من کسی هستم که در فوتبال آلمان بازیکنانی نظیر اولیورکان، تارنات، مهمت‌شول و خیلی‌های دیگر را پیدا کردم و به فوتبال آلمان معرفی کردم. در العین ۷، ۸ بازیکن گمنام را به باشگاه معرفی کردم، در کامرون همچنین از جوانان استفاده کردم. بنابراین مربی‌ای نیستم که از میدان دادن به جوان‌ها هراس داشته باشم.

با توجه به آنالیزی که از استقلال انجام داده‌اید کدام بازیکنان کمک حال شما خواهند بود؟

- من دوباره تأکید می‌کنم به عنوان کسی که این تیم را آنالیز کرده‌ام برای من اولویت آنهایی هستند که آماده باشند. فیلم بازی‌های اخیر استقلال را دیده‌ام و این تیم استعدادهایی مثل چشمی، قائدی و نورافکن دارد.

نظرتان در مورد مهدی رحمتی چیست؟

- او دروازه‌بان باتجربه و ملی‌پوش سابق استقلال است البته برای من نحوه حضور در تمرینات مهم است، دروازه‌بان و تجربه‌اش حکم کلیدی برای ما دارد، وقتی اولیورکان درون دروازه بود او مثل یک مربی پشت‌سر مدافعان همه را هدایت می‌کرد. نویر هم همین شرایط را در تیم ملی آلمان دارد، دروازه‌بان نقش رهبر را در زمین دارد و در اتفاقات زمین نقش مهمی دارند. رحمتی هم بازیکن باتجربه‌ای است و سالها از درون دروازه استقلال حفاظت کرده است من طبق بررسی‌هایی که انجام داده‌ام می‌دانم که رحمتی در حال تمرین است و تمرین و این همان خواسته من است. من طبق شنیده‌ها کسی را حذف نمی‌کنم و فقط طبق عملکرد و پشتکار کسی را نقد می‌کنم.

***

بررسی کارنامه مربیان آلمانی در تاریخ لیگ برتر

وبسایت رسمی برنامه نود - مربیان آلمانی شاغل در ادوار مختلف لیگ برتر ایران چهره چندان موفقی از خود به جای نگذاشتند.

به گزارش وب سایت رسمی برنامه نود، مربیان آلمانی برند معتبری در دنیا محسوب می‌شوند ولی عملکرد این مربیان در فوتبال ایران در حد نام آلمان نبوده است.

اولین بار پای مربیان آلمانی در لیگ برتر توسط استقلال به فوتبال ایران باز شد. در لیگ دوم که استقلالیها روابط بسیار حسنه‌ای با فوتبال آلمان داشتند هدایت تیم خود را به رولند کخ سرمربی شناخته شده آلمانی دادند ولی این مربی ۱۸ هفته بیشر دوام نیاورد و یکی از ضعیف‌ترین نتایج تاریخ باشگاه استقلال را رقم زد. استفاده از کخ به قدری تلخ بود که استقلالیها به مدت ۱۵ سال و تا روی کار آمدن شفر رغبتی به استفاده از مربی خارجی نداشتند.

پس از استقلال نوبت رقیب سرخپوشش شد که از مربی آلمانی استفاده کند. در ابتدای لیگ چهارم بود که علی پروین با عنوان مدیرفنی به پرسپولیس بازگشت و راینر سوبل که از بازیکنان صاحب نام دهه ۷۰ آلمان بود به عنوان سرمربی فعالیتش را زیر نظر سلطان آغاز کرد. همکاری که سراسر تنش و چالش بود و نکته عجیب اینکه در چنین شرایطی سوبل از معدود سرمربیان آلمانی در تاریخ لیگ برتر است که فصل را به انتها رسانده است. پرسپولیس در آن فصل به رتبه چهارم رسید و در آن مقطع این نتیجه فاجعه‌وار قلمداد می‌شد ولی راینر سوبل با کسب ۵۵ امتیاز در ۳۰ بازی از جمله مربیان موفق از نظر میانگین امتیازگیری در هر بازی در تاریخ لیگ برتر است. با این حال سوبل آن قدر روزهای پرحاشیه‌ای را در پرسپولیس تجربه کرد که برای فصل بعد تمایلی به ادامه همکاری نداشت.

اما سوبل در لیگ چهارم تنها نبود از هفته نوزدهم برند کراوس آلمانی هدایت پگاه بحران زده را در دست گرفت و حضور این سرمربی هم مثمرثمر نبود و نهایتا این تیم گیلانی به لیگ یک سقوط کرد.

لیگ پنچم نوبت به حضور یکی از نام آشناترین مربیان آلمانی فوتبال ایران در لیگ برتر شد. یورگن گده که تا پیش از این سرمربی تیم ملی امید، پرسپولیس، دستیار تیم‌ملی بزرگسالان بود به عنوان سرمربی تیم تازه لیگ برتری شده شهیدقندی منصوب شد. اما گده ۱۸ هفته بیشتر روی نیمکت تیم یزدی باقی نماند و از کار بر کنار شد و نهایتا این تیم به لیگ یک بازگشت. داستان حضور این سرمربی در فوتبال ایران نیز در نوع خود جالب توجه است. گده حضورش را در فوتبال ایران در بالاترین سطح ممکن مثل سرمربیگری تیم‌ملی امید و پرسپولیس آغاز کرد ولی حتی تا دستیاری در آلومنیوم هرمزگان نیز تنزل درجه پیدا کرد.

در لیگ ششم عجیب ترین حضور مربی آلمانی در فوتبال ایران رخ داد. ورنر لورانت هدایت تیم فوتبال سایپا را بر عهده گرفت و آغاز بسیار طوفانی داشت و در ۵ هفته نخست ۱۳ امتیاز گرفت ولی این سرمربی آلمانی در شرایطی که تیمش در بهترین فرم ممکن بود بسیار ناباورانه سایپا را ترک کرد ولی سایپا در ادامه مسیر لیگ با علی دایی به تنها قهرمانی خود در لیگ برتر رسید. بسیاری از کارشناسان نقش لورانت را در این قهرمانی غیرقابل انکار می‌دانند.

لیگ هشتم سایپا باز مربی آلمانی تجربه کرد و این بار یکی از صاحب نام‌ترین بازیکنان فوتبال جهان را به کار گرفت. پیر لیت بارسکی که به همراه آلمان غربی موفق به فتح جام‌جهانی ۱۹۹۰ شده بود ۹ هفته بیشتر در سایپا دوام نیاورد و در حالیکه این تیم در رده پانزدهم قرار گرفته بود به همکاری‌اش پایان داد.

در همان فصل سپاهان که در استفاده مناسب از مربیان خارجی معروف است انگین فیرات دستیار علی دایی در تیم ملی را به عنوان سرمربی منصوب کرد و در هفته دوازدهم همکاری سپاهان با این سرمربی خاتمه یافت.

فیرات تنها سرمربی آلمانی است که پس از قطع همکاری با یک تیم لیگ برتری دوباره به عنوان سرمربی به لیگ برتر بازگشت. سایپا که در زمینه استفاده از مربی آلمانی رکورددار است در لیگ سیزدهم مجددا روی به مربی آلمانی آورد و انگین فیرات یک فصل کامل در این تیم بود و به رتبه هشتم دست یافت.

در ادوار نخست لیگ برتر حضور مربیان آلمانی پررنگ‌تر بود ولی در سالهای اخیر این حضور کم رنگ شده و در این ۹ فصل تا قبل از حضور شفر تنها یک مربی آلمانی در فوتبال ایران حضور داشت. تاکنون ۷ سرمربی آلمانی ۸ بار در تیم‌های لیگ برتری مشغول به کار بودند که تنها دو مربی از ابتدای تا انتهای فصل باقی ماندند و هیچ مربی آلمانی ۲ فصل پیاپی در تیمش باقی نمانده است. حال باید دید وینفرد شفر که با رزومه تقریبا مناسبی پا به فوتبال ایران گذاشته می‌تواند طلسم مربیان آلمانی را بشکند و حضور مستمر و موفقی در فوتبال ایران داشته باشد.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy