ایالات متحده آمریکا روز پنجشنبه ۲۰ مهرماه از خروج خود ازسازمان فرهنگی ملل متحد (یونسکو)، در اعتراض به نحوه عملکرد این سازمان و آن چه که واشنگتن آن را رفتار مخالف آمیز علیه اسرائیل خواند، خبر داد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، هدر ناوئرت، سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا طی بیانیهای گفت: «تصمیمگیری در این زمینه کار آسانی نبوده و بازتاب دهنده نگرانیهای آمریکا در ارتباط با ضعفهای این سازمان و نیاز به اصلاحات بنیادی در آن و رفتارهای مخالفت آمیز این مجموعه علیه دولت اسرائیل است.»
خروج ایالات متحده آمریکا، که تأمین کننده یک پنجم نیاز مالی یونسکواست، ضربهای شدید بر ساختار این سازمان وارد خواهد کرد.
بر اساس قوانین یونسکو، ایالات متحده، از اواخر دسامبر سال ۲۰۱۸ از این سازمان خارج خواهد شد ولی تا آن زمان، عضو کامل خواهد بود. ایالات متحده آمریکا، سالانه مبلغی حدود ۸۰ میلیون دلار به یونسکو کمک مالی میکند.
حدود ۲ هزار نفر در سراسر جهان برای این سازمان کار میکنند که اکثر آنها در پاریس مستقر هستند و مدت زمان بسیاری است که توسط اسرائیل و حامیانش، به اتهام استفاده از منابع این سازمان علیه اسراییل مورد انتقاد شدید این کشور ها قرار دارد.
آرینا بوکووا، مدیر ارشد این سازمان از این تصمیم ایالات متحده ابراز تأسف کرد. او گفت: «در زمانی که درگیریهای موجود در جهان، در حال جداسازی جوامع از یکدیگر است، خروج ایالات متحده از سازمانی که برای آموزش، برقراری صلح و حفاظت از فرهنگهایی که مورد حمله واقع شده اند، بسیار غم انگیز و تأسف بار است.»
«این خروج، از دست دادن عضوی از خانواده سازمان ملل است. این ضایعهای چند جانبه است.»
دیپلماتهای بی شماری نگرانی عمیق خود از خروج آمریکا از یونسکو را اعلام کرده اند.
رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه ایالات متحده در ارتباط با این تصمیم اعلام کرد که آمریکا تنها به عنوان "ناظر" در این سازمان حضور خواهد داشت.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل نیز تنها ساعاتی پس از آن، خروج اسراییل از این سازمان را اعلام کرده و بیرون آمدن آمریکا از این سازمان را «شجاعانه و اخلاقی» خواند.