Sunday, Oct 15, 2017

صفحه نخست » ادامه چرخش‌ به راست در اروپا: پیروزی مهاجرت‌ستیزان انتخابات اتریش

5loh5522h72_small.jpgرادیوزمانه، شهروندان اتریشی یکشنبه ۱۵ اکتبر / ۲۳ مهر پای صندوق‌های رأی رفتند تا برای تشکیل دولت جدید، به حزب مورد نظرشان و نمایندگان خود در پارلمان رأی بدهند. بر اساس نخستین نتایج اعلام‌شده، حزب راست‌گرای «مردم» با حدود ۳۱,۵ درصد آراء پیروز شده و سوسیال‌‌دموکرات‌‌های اتریش با ۲۷.۱ درصد آراء در رده دوم قرار گرفته اند. حزب راست افراطی «آزادی» نیز با اختلافی بسیار اندک با ۲۵.۹ درصد سومین حزب بزرگ این کشور در پارلمان است. سبزها نیز به سختی شکست خورده‌اند و تنها ۳.۹ درصد آراء را کسب کرده‌اند.

گفته می‌شود که حزب مردم با حزب راست‌گرای افراطی آزادی دولت ائتلافی تشکیل خواهد داد و به ائتلاف دوباره با سوسیال‌دموکرات‌ها وارد نمی‌شود. هر دو حزب به سختی با پذیرش پناهندگان و مهاجران در اتریش مخالفند و وعده اعمال سیاست‌های سخت‌گیرانه در این باره داده‌اند.

در این صورت کریستین کرن، صدراعظم کنونی و ۵۱ ساله از حزب سوسیالیست به رهبر اپوزیسیون تبدیل می‌شود.

مجلس ملی اتریش ۱۸۳ کرسی دارد.

انتخابات زودرس اتریش از سوی سباستین کورتس، رهبر فعلی حزب راست‌گرای مردم پیشنهاد شد. کورتس ۳۱ ساله، وزیر خارجه فعلی دولت ائتلافی مدت کوتاهی پس از رسیدن به کرسی ریاست حزب در بهار امسال اعلام کرد که «انتخابات زودرس بهترین راه برای حرکت به جلو است».

او به دلیل جوان‌بودنش با جاستین توردو در کانادا و امانوئل مکرون در فرانسه مقایسه می‌شود.

کورتس با وعده‌هایی همچون محدودکردن مهاجرت به اتریش و کاهش مالیات به قدرت رسید.

چرخش به راست

ورود حزب راست افراطی به دولت در اتریش پس از ۱۷ سال ممکن شده است. در سال ۲۰۰۰ میلادی نیز این دو حزب برای تشکیل دولت ائتلاف کردند، اما دولت آنها از سوی اعضای اتحادیه اروپا تحریم شد و اعتراض‌های مردمی گسترده‌ای علیه آن سر گرفت. به همین دلیل رهبر وقت حزب آزادی، علی‌رغم کسب بیشترین آراء از دولت کنار کشید.

تا کنون برخی اعضای حزب آزادی به دلیل حمایت از نازیسم و یا استفاده از نمادهای نازی از عضویت معلق شده‌اند. روزنامه آلمانی زوددویچه‌زایتونگ نیز هفته گذشته گزارش داد که هاینتز‌ـ‌کریستین اشتراخه، رهبر این حزب در گروه‌های نئونازی عضویت داشته است.

گاردین هم گزارش داده که نئونازی‌های سابق حامیان مالی اصلی این حزب هستند.

austria-3vv2.jpgهاینتز‌ـ‌کریستین اشتراخه، رهبر حزب راست‌گرای افراطی «آزادی» به همراه مادرش، رهسپار شرکت در انتخابات

چرخش به راست در سیاست اتریش با ۸.۷۵ میلیون جمعیت در ادامه موج راست‌گرایی اروپایی است که به قدرت‌گرفتن احزاب راست افراطی در آلمان، لهستان، مجارستان و برخی دیگر از کشورها و نیز جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا انجامیده است.

بیش از شش میلیون و ۴۰۰ هزار نفر شهروند اتریشی از ۱۶ سال سن به بالا واجد حق رأی در این انتخاب بودند.

اتریشی‌ها در حالی حزب راست‌گرای مردم را برگزیدند که در انتخابات ریاست‌جمهوری پیشین الکساندر فان دِر بِلِن، رهبر سابق حزب سبزهای اتریش با اختلاف اندکی بر نوربرت هوفر از حزب راست‌گرای آزادی پیروز شده بود. رئیس‌جمهوری در اتریش اما مقامی تشریفاتی است.

اختلاف‌های دو حزب در ائتلاف

دولت فعلی اتریش حاصل ائتلاف بزرگ دو حزب سوسیال دموکرات(SPÖ) و حزب مردم (ÖVP) است که از پاییز ۲۰۱۳ قدرت را در دست گرفت. این ائتلاف ماه مه امسال در پی تنش‌ها و نزاع‌های بین‌حزبی بر سر رسوایی‌های سیاسی، مهاجرت و مخارج دولتی از هم پاشید.

austria-3vv3.jpgحامیان کورتس پیروزی‌شان را جشن می‌گیرند

دو حزب بزرگی که نزدیک به دو دهه قدرت سیاسی را در اتریش در دست داشتند، یکدیگر را به جاسوسی و تحریکات نژادپرستانه متهم کرده‌اند.

حزب مردم در هفته‌های منتهی به انتخابات فاش کرد که حزب سوسیال‌دموکرات صفحاتی در فیس‌بوک راه انداخته که یهودی‌ستیز و ضد مهاجرت هستند و در آنها سخنان کورتز رهبر حزب مردم را به شکلی ناقص و یا تحریف‌شده بازنشر می‌شوند. حزب مردم رقیب خود را متهم کرده بود که با این کار می‌خواهد مخاطبان را نسبت به مهاجرت‌ستیزی او مردد کند. رأی‌دهندگان اتریشی حامی محدودیت‌های سرسختانه علیه مهاجرت هستند.

در این صفحه‌ها ادعا می‌شد که کورتس از سوی بنیاد امریکایی سوروس حمایت مالی می‌شود تا ایده‌های لیبرالی «سوروس یهودی» را در اتریش پیاده‌سازی کند. یا اینکه کورتس مرزهای اتریش را به روی موج‌های جدید پناهجویان باز خواهد کرد.

تال سیلبراشتاین، مشاور سیاسی حزب سوسیال‌دموکرات از اسرائیل و مجری طرح صفحات فیس‌بوکی جنجالی، به استفاده از روش‌های «غیرارتودوکس» در کارزارهای انتخاباتی معروف است. حزب سوسیال‌دموکرات گفته بود که برای جمع‌آوری اطلاعات درباره رقیبان با سیلبراشتاین قرارداد بسته و از صفحه‌های فیس‌بوکی بی‌خبر بوده است. تا پیش از این رسوایی، این صفحات به حزب راست افراطی آزادی منتسب بود.

اندکی بعد مشخص شد که حزب مردم نیز با ارائه یک پیشنهاد مالی به این مشاور سیاسی جنجالی خواستار جذب او در کارزار خود شده بود.

کورتس در این صفحات طرفدار مهاجرت نشان داده می‌شد، در حالیکه در واقعیت وعده داده است که تمام مسیرهای مهاجران و پناهجویان در حوزه بالکان را ببندد. این مسیری است که پناهجویان جنگ سوریه از ترکیه از طریق آن به سوی اروپا رهسپار شدند.

حدود یک‌چهارم جمعیت وین، پایتخت اتریش را مهاجرانی تشکیل می‌دهند که از حق رأی برخوردار نیستند.

هاینتز‌ـ‌کریستین اشتراخه، رهبر حزب راست افراطی آزادی ادعا کرده که کورتس ایده‌های مهاجرت‌ستیزانه او را «دزدیده است».



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy