- به دنبال تهدیدات ترامپ علیه سپاه، گروهی از حامیان رژیم برای دفاع از این تشکیلات نظامی به خط شدند.
- کمپین «من سپاهیام» کلید خورده و در عوض شهروندان و اکثریت منتقد با هشتگ «من سپاهی نیستم» به یادآوری جنایات سپاه پرداختهاند.
- دولت در این ماجرا قافیه را به منتقدان باخته است.
«من یک سپاهیام» عنوان کمپینی است که در روزهای گذشته پس از سخنرانی دونالد ترامپ، رییس جمهوری ایالات متحده آمریکا علیه سپاه پاسداران از سوی حامیان جمهوری اسلامی ایران و با تبلیغات گستردهی خبرگزاریهای حکومتی در شبکههای اجتماعی به راه افتاد.
طرحهای حامیان رژیم برای حمایت از سپاه
بسیاری از حامیان رژیم در اینستاگرامها و توییترهای خود با هشتگ «من_یک_سپاهی_ام» تصاویری از قاسم سلیمانی، محمدعلی جعفری و دیگر فرماندهان این نیرو و کشتههای سپاه در جنگ سوریه و عراق را منتشر کرده و حمایت خود را از این نهاد نظامی- سیاسی نشان میدهند.
ترامپ فعلاً از قرار دادن سپاه در فهرست سازمانهای تروریستی خودداری کرده، اما اعلام کرده که دولت آمریکا تحریمهای شدیدی را علیه این تشکیلات به اجرا خواهد گذاشت.
یکی از کسانی که روزهای گذشته از سپاه حمایت کرد، محمد جواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی بود. او بود که گفت «امروز همه ایرانیها سپاهی هستند». با افزایش فشارها به سپاه، حسن روحانی هم اختلافات عمیق خود با فرماندهان سپاه پاسداران را فراموش کرد و رسماً اعلام نمود سپاه «محبوب مردم ایران» و مردمان دیگر کشورهای منطقه است.
این موضعگیریها از سوی مننقدین و مخالفان سپاه و همچنین نظام بیپاسخ نماند. هشتگ «من سپاهی نیستم» عنوان کمپین این گروه از شهروندان شد.
تصاویری که در کمپین «من سپاهی نیستم» دست به دست میشد
کاربری به شناسه سمیر ابن بطوطه با هشتگ «سپاهی_نیستم» در توییتر خود نوشته «من کودکان افغان را وادار به جنگ برای بشار اسد نکردهام.»
بینظیر خواجهپور توییت کرده «ترامپ تهدید به حمله میکنه ولی سپاه همیشه به مردم حمله کرده و لازم ببینه ایرانو بمبارون میکنه هر کس میگه #سپاهی_نیستم هشتگ کنه».
رضا حقیقتنجات نوشته «هشتگ #سپاهی_نیستم الزاما علیه هشتگ #من_سپاهی_هستم، نیست، یک واکنش ضروری به دروغ همه ایرانیان سپاهیاند، است».
اصلیترین دلیلی که حامیان کمپین «من سپاهیام» در حمایت خود از فرماندهان سپاه عنوان کردهاند، همان ادعای معروف علی خامنهای است مبنی بر اینکه «اگر امروز در عراق و سوریه با داعش نجنگیم فردا باید در شهرهای ایران با آنها بجنگیم.»
اما آنهایی که هرگز دوست ندارند خود را در قالب یک پاسدار یا سپاهی ببینند دلایل مختلفی دارند. «سرکوب مردم»، «دستگیری مخالفان و منتقدان سیاسی و روزنامهنگاران»، «بلعیدن اقتصاد ایران»، «حمایت از تروریسم»، «تحویل پولهای ایرانیها به حماس و حزبالله» و بسیاری حقایق دیگر.
ضرب و شتم معترضین توسط لباس شخصیهای سپاه در سال ۱۳۸۸
از طرفی هواداران کمپین حامی سپاه توهینهای زیادی به منتقدان خود کردهاند. یکی از آنها در اینستاگرام خود نوشته «طرف تو بیوش نوشته: آتئیست، تکپر، همجنسباز، سینگل، فالو شده توسط شاهین نجفی بعد هشتگ میزنه سپاهی نیستم. ما توالت سپاهم نمیدیم تو بشوری، الدنگ».
در مقابل آرمان یزدانی، در اینستاگرام خود با انتشار تصویری از لحظه گلوله خوردن ندا آقا سلطان و کارت ضارب او که از اعضای سپاه بود، نوشته «من سپاهی نیستم چون هنوز ندا و سهراب اعرابی و امیر ارشد تاجمیر و مصطفی کریمبیگی و بقیه جنایات سپاه و جمهوری اسلامی را در این چهل سال فراموش نکردم و نمیکنم».
«شبنویس» از وبلاگهای قدیمی در یادداشتی با عنوان «جناب ظریف! من یک سپاهی نیستم» ساده و کوتاه توضیح داده «راستش نمیدونم چه تعداد از مردم واقعا امروز از سپاه، بطور مقطعی یا دایمی، حمایت میکنند ولی من شخصا به هیچ عنوان و تحت هیچ شرایطی، حتی در صورت حمله به ایران، حاضر به حمایت از سپاه و بسیج نیستم». او ادامه داده «هنوز جای کبود باتومهای سپاه و بسیج درد میکند».