Wednesday, Oct 25, 2017

صفحه نخست » همسر احمدرضا جلالی: اگر شوهرم از موساد پول گرفته چرا ما یک خانه نداریم؟

xs5xghghgh52_small.jpgشیما شهرابی - ایران وایر

عباس جعفری دولت آبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران روز گذشته در حالی از صدور حکم اعدام برای یک «عامل موساد» خبر داد و او را در زمینه همکاری برای ترور برخی از افراد درگیر در برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران مجرم معرفی کرد که روز دوشنبه دبیر دریا بیگی یکی از وکلای احمدرضا جلالی از صدور حکم اعدام برای موکلش خبر داده بود. دادستان تهران ادعا کرده که فرد محکوم شده به اعدام، «با بیش از هشت افسر اطلاعاتی موساد جلسات متعدد برگزار» کرده و «اطلاعات مرتبط با فعالیت سایت‌های نظامی، سازمان انرژی اتمی و بسیاری از اطلاعات حساس دیگر را در ازای دریافت دستمزد و اخذ اقامت در کشور سوئد به افسران اطلاعاتی موساد انتقال داده است.» این در حالی است که به گفته آقای دریابیگی حکم اعدام جلالی فقط به روئیت او رسیده و در آن آمده که احمدرضا جلالی بادولت اسرائیل همکاری می‌کرده و این کشور به او در گرفتن اجازه اقامت در سوئد کمک کرده است. گرچه دولت‌آبادی به نام این عامل موساد اشاره‌ای نکرد اما شواهد نشان می‌دهد که اشاره او به احمدرضا جلالی است.

احمدرضا جلالی، متخصص پزشکی بحران است. او در دانشگاهی در بروکسل تدریس می‌کرد و برای دانشگاه «پیر منتو» ایتالیا و دانشگاهی در سوئد کارهای پژوهشی انجام می‌داد. پروژه او در دانشگاه پیر منتو، درباره بهبود عملکرد مراکز درمانی در سوانح طبیعی مثل زلزله و سیل و... در کشورهای توسعه نیافته بود. او در آخرین سفرش به ایران، پنجم اردیبهشت ماه سال گذشته، درست سه روز پیش از بازگشت به سوئد ناپدید می شود. یک هفته بعد با خانواده‌اش تماس می گیرد و به آن‌ها اطلاع می‌دهد بازداشت شده است. او از آن زمان تاکنون در زندان و تحت فشارهای روانی و بازجویی‌های سخت قرار دارد.

ویدا مهران‌نیا همسر احمدرضا جلالی به «ایران وایر» می‌گوید: «ما واقعا شوکه هستیم، باورمان نمی‌شود چنین حکمی برای احمدرضا صادر شده و چنین اتهامی به او چسبانده‌اند. من حاضرم مدارک مهاجرت‌مان را برایشان بفرستم که نشان می‌دهد ما از طریق تحصیلی در سوئد اقامت گرفته‌ایم. سفارت سوئد و اداره مهاجرت هم باید توضیح دهند چون این اتهام سنگینی است. شاید باورتان نشود اما من تا امروز نمی‌دانستم اصلا موساد چه سازمانی است و عوامل موساد چه می‌کنند؟» او کمی مکث می‌کند و ادامه می‌دهد: «مگر نمی‌گویند ما از موساد یا اسرائیل پول گرفته‌ایم بیایند تمام حساب ما را چک کنند. ما هنوز یک خانه و یک ماشین نداریم در حالی‌که شوهر من دکتر بود و من هم فوق لیسانس شیمی دارم و هر دو کار می‌کردیم.»

شهریور ماه و مهرماه امسال احمدرضا جلالی بعد از هفده ماه بلاتکلیفی در دادگاهی به ریاست قاضی صلواتی محاکمه شده بود. همسرش به ایران وایر می‌گوید: «جلسه اول دادگاه بازپرس‌های احمدرضا هم حضور داشتند. چون در این جلسه به شکایت احمدرضا از بازجوها رسیدگی می‌شد.»

احمدرضا جلالی از بازپرس‌ها شکایت کرده بود و در دادگاه گفته بود که در انفرادی با زور و تهدید و تحت فشار روانی از او اقرار گرفته‌اند .او اعلام کرده بود که « هیچ‌کدام از اتهاماتش را قبول ندارد.»

به گفته ویدا مهران‌نیا پیش از تشکیل دادگاه بارها از سوی بازپرس‌های پرونده به او گفته شده بود که به اعدام محکوم می‌شود. یکبار هم قاضی صلواتی بدون برگزاری دادگاه و به شکل شفاهی به او اعلام کرده بود که حکمش اعدام است. احمدرضا جلالی در اعتراض به این موضوع در دو نوبت دست به اعتصاب غذا زد تا این که به او قول برگزاری دادگاه را دادند. همسرش می‌گوید: «بعد از برگزاری دادگاه امیدوار بودیم عادلانه به پرونده رسیدگی شود و این اتهامات واهی را کنار بگذارند.» گفته می‌شود در پروژه‌ای که جلالی درباره مدیریت بحران مراکز درمانی کارمی‌کرده، یک همکار اسراییلی داشته و ممکن است این موضوع، یکی از دلایل اتهام همکاری او با دولت متخاصم باشد. ویدا می‌گوید: «در یک کنفرانس علمی احمدرضا دو دقیقه با این همکار اسرائیلی صحبت کرده بود. دو دقیقه درباره یک موضوع علمی.» ویدا اصلا تا پیش از این اتفاقات خبر نداشته که همسرش در پروژه‌ای که روی آن کار می‌کند یک همکار اسرائیلی هم دارد: «پروژه علمی بود و اصلا چنین چیزی وجود ندارد.»

دادستان تهران در کنفرانس روز گذشته گفته یکی از اقدامات این فرد «اعلام نشانی و برخی مشخصات سی نفر از افراد شاخص پروژه‌های تحقیقاتی، نظامی و هسته‌ای از جمله شهیدان شهریاری و علی‌محمدی به افسران اطلاعاتی موساد بوده که به ترور و شهادت آنان منتهی شده است». جلالی در پروژه‌های پزشکی بحران روی حوادث پرتویی و حوادث تروریستی هم کار کرده بود. «مثلا تحقیق می‌کردند که اگر یک حادثه پرتویی رخ بدهد چطور باید به لحاظ پزشکی بحران را مدیریت کنند تا کمترین آسیب به آدم‌ها بخورد.»

ویدا مهران‌نیا پرونده احمدرضا جلالی را از طریق مجامع بین‌المللی دنبال می‌کند. او حالا می‌خواهد حرف‌های دولت‌آبادی را به سفارت سوئد بفرستد: «آن‌ها باید به ما کمک کنند و درباره وضعیت اقامت ما توضیح بدهند چون در این مورد فقط احمدرضا زیر سوال نرفته دولت سوئد هم متهم شده که از اسرائیل پول گرفته و برای ما اقامت صادر کرده است.» سازمان عفو بین الملل روز دوشنبه اول آبان ماه از حکومت ایران خواسته است که فورا حکم اعدام احمدرضا جلالی، پژوهشگر ایرانی مقیم سوئد را لغو کند.

فیلیپ لوتر، مدیر تحقیقات خاورمیانه و آفریقای شمالی عفو بین الملل،گفته است: «احمدرضا جلالی در محکمه ای کاملا غیرمنصفانه و ناعادلانه به اعدام محکوم شده است و این نه تنها نشان می دهد که مقام های ایرانی همچنان عزم جدی برای استفاده از مجازات اعدام دارند، بلکه از منظری کاملا تحقیر آمیز به اجرای قانون می نگرند..»

احمدرضا جلالی از پس ابلاغ حکم اعدام در وضعیت روانی نامناسبی به سر می‌برد: «امروز صحبت کردیم. احمدرضا شوکه است. بچه‌هایم هنوز موضوع را نمی‌دانند و من مانده‌ام که چطور بی‌گناهی همسرم را ثابت کنم.»

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy