Thursday, Nov 2, 2017

صفحه نخست » روس‌ها از خاک ایران به سوریه موشک شلیک می کنند + واردات از روسیه نزدیک چهار برابر صادرات

000002v5b_small.jpgرادیو فردا - جانشین فرمانده کل ارتش ایران، تأیید کرد که پیش از این روس‌ها از خاک ایران به نواضعی در سوریه موشک کروز شلیک کرده‌اند و افزود این اقدام، با «نظر» مثبت ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی انجام شده است.

احمدضا پوردستان روز چهارشنبه (دهم آبان) این موضوع را در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم بیان کرده‌است.

آن‌طور که آقای پوردستان گفته، این موشک‌ها از پایگاه نوژه همدان شلیک شده‌اند و پرتاب آنها از خاک ایران، در راستای «پیمان نانوشته» میان تهران و مسکو در حمایت از سوریه صورت گرفته‌است.

وی افزوده‌است: «مسیر پروازی هواپیماهای روسی به‌گونه‌ای است که باید از آسمان ما بگذرند تا بتوانند به سوریه رفته و داعش را هدف قرار دهند.»

این فرمانده نظامی، یکی از پایگاه‌های نزدیک که توانایی «سرویس‌دهی» به جنگنده‌های دوربرد روسی را دارد، «پایگاه همدان» معرفی کرده‌است.

وی با این حال افزوده که پایگاه نوژه همدان «به هیچ عنوان در اختیار هواپیماهای جنگنده روسی گذاشته نشد، بلکه جنگنده‌های روسی فقط برای سرویس‌دهی می‌آمدند آنجا می‌نشستند.»

پوردستان، شلیک موشک کروز از سوی نیروهای روسی از خاک ایران را «با نظر ستاد کل نیروهای مسلح» عنوان کرده و افزوده تهران تنها به هواپیماهای روسی که «قبلاً کسب مجوز» کرده بودند، اجازه استفاده از این پایگاه را داده‌است.

عسگراولادی: واردات از روسیه نزدیک چهار برابر صادرات است

0v76jyjy02v5b_small.jpgدویچه وله - در آستانه سفر پوتین به تهران، رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه روابط نامتوازن بازرگانی دو کشور را "غیرقابل قبول" خواند. اسدالله عسگراولادی می‌گوید مبادلات بازرگانی ایران با روسیه از همه‌ی کشورهای همسایه کمتر است.

اسدالله عسگراولادی، که ریاست اتاق‌های بازرگانی ایران و چین و ایران و روسیه را بر عهده دارد در یادداشتی در شماره روز چهارشنبه روزنامه اعتماد به بررسی موانع گسترش روابط تجاری تهران و مسکو پرداخت و تاکید کرد که "حجم مبادلات از نظر صادرات خیلی پایین" است.

عدم توازن واردات و صادرات

عضو قدیمی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران نوشت: «ما سال گذشته حدود ۴۰۰ میلیون دلار صادرات به روسیه داشتیم و حجم واردات ما از این کشور حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار است؛ این نسبت یعنی ۲۰ درصد از حجم مبادلات ما سهم صادرات و ۸۰ درصد آن سهم واردات است که این رقم اصلا رقم قابل قبولی نیست.»

به این ترتیب حجم واردات کالا از روسیه حدود چهار برابر صادرات به این کشور است. عسگراولادی با بیان این که روسیه در اروپای شرقی بزرگ‌ترین مصرف‌کننده و واردکننده مواد غذایی است ابراز تاسف کرد که ایران در این زمینه "جایگاه خوبی ندارد" و حجم مبادلاتش با روسیه در مقایسه با کشورهای همسایه از همه کمتر است.

معروف‌ترین صادرکننده خشکبار ایران در ادامه یادداشت خود در روزنامه اعتماد "سیستم ارزش‌گذاری بالای کالاهای ایرانی در گمرک روسیه، فقدان استانداردهای بهداشتی مشترک، کشش تقاضای مصرف‌کنندگان روسی به کالاهای اروپایی و عدم اعتماد دوسویه بین تجار دو کشور" را از دیگر چالش‌های مهم صادرکنندگان ایرانی در مراوده تجاری با روسیه عنوان کرده است.

معضل قدیمی بی‌اعتمادی به تجار ایرانی

یادداشت عسگراولادی در روزنامه اعتماد زیر عنوان "روس‌ها به تجار ایرانی اعتماد ندارند" منتشر شده است. او بدون تشریح علت این بی‌اعتمادی در بخش پایانی یادداشت خود نوشت: «هنوز در گمرکات استان‌های مختلف روسیه به تجار ایرانی اعتماد نمی‌شود.»

بنا بر این گزارش، عسگراولادی در این نشست که ۱۳ مهر ۹۵ برگزار شد، گفته بود: «با اینکه روسای جمهور دو کشور بر توسعه مناسبات اقتصادی تاکید کرده‌اند ولی هنوز مشکلات و موانع متعددی بر سر راه تجارت با روسیه وجود دارد.»

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy