Sunday, Nov 12, 2017

صفحه نخست » مدیر مسئول کیهان: دولت توان و تخصص لازم را برای تشخیص مصلحت ملی ندارد

shariatmadari-Rouhani.jpgرادیو زمانه: حسین شریعتمداری، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در مؤسسه کیهان،‌ در واکنش به شکایت شورای عالی امنیت ملی از روزنامه کیهان و تعطیلی دو روزه آن،‌ دولت حسن روحانی را متهم کرد که «توان و تخصص لازم برای تشخیص مصالح ملی را ندارد».

آقای شریعتمداری در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، توقیف روزنامه کیهان را به لحاظ قضایی «غیر قانونی و به لحاظ سیاسی وارونه نمایی» دانست و گفت: دستور توقیف دو روزه کیهان از سوی بازپرس شعبه دوم دادسرای فرهنگ و رسانه را برخلاف مواد پنج، ۲۳ و ۳۱ قانون مطبوعات خواند که «تصمیم به توقیف یک نشریه از اختیارات دادگاه و رئیس دادگستری است و این حق در اصلاحیه ۱۳۷۹ قانون مطبوعات از دادستان و دادسرا سلب شده است».

او با استناد به این موضوعات،‌ صدور دستور توقیف روزنامه کیهان از سوی بازپرس دادسرای فرهنگ و رسانه را «غیر قانونی و بیرون از حوزه اختیاراتش» ‌دانست.

پیش از این، به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، دادستانی تهران تیترهای روزنامه کیهان را بر خلاف سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران «در مسائل و امنیت منطقه‌ای» دانسته و گفته بود روزنامه کیهان روزهای شنبه و یکشنبه، ۲۰ و ۲۱ آبان، منتشر نخواهد شد.

کیهان که از منتقدان تندروی دولت روحانی است، روز دوشنبه ۱۵ آبان با اشاره به حوادث کشور یمن تیتر زده بود که «شلیک موشک انصارالله به ریاض، هدف بعدی دوبی».

اشاره تیتر یک جنجالی روزنامه کیهان به یک حمله موشکی گروه حوثی‌های یمن به پایتخت عربستان سعودی در روز شنبه گذشته بود؛ حمله‌ای که نیروهای دفاعی این کشور در آسمان فرودگاه ریاض دفع کردند.

پس از آن، علاء‌الدین ظهوریان، دبیر هیئت نظارت بر مطبوعات، وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت که تیتر یک روز دوشنبه کیهان، «خلاف امنیت ملی» تشخیص و به این روزنامه تذکر داده شده‌است. اما این روزنامه صبح سه‌شنبه ۱۶ آبان در تیتر اول خود بر موضع پیشین پافشاری کرد.

کیهان در تیتر روز سه‌شنبه خود نوشت:‌ «مصالح ملی در حمایت از مظلومان یمن است نه نگرانی برای برج‌های دوبی».

به دنبال آن، رسانه‌های ایران روز چهارشنبه، ۱۷ آبان، از توقیف دو روزه این روزنامه به حکم دادستانی تهران خبر دادند.

به نوشته فارس، حسین شریعتمداری در بخشی از سخنانش درباره «نداشتن توان و تخصص لازم برای تشخیص مصالح ملی از سوی دولت» به موضوعاتی پرداخت که به گفته او «در ۴ سال گذشته در بسیاری از موارد به مصالح و منافع ملی ضربه های هولناکی زد»‌ و در این ارتباط به «فاجعه برجام، امضای سند خسارت‌بار FATF (کارگروه ویژه اقدام مالی)، امضای سند ۲۰۳۰، اعلام خالی بودن خزانه در گرماگرم مذاکرات هسته‌ای و اعلام این توهم که آمریکا با یک بمب می‌تواند تمامی تاسیسات نظامی ما را نابود کند»‌ اشاره کرد.

«اجرای سیاست‌های اقتصادی ویرانگر که رکود و بیکاری و تعطیلی بسیاری از کارخانه‌ها و مراکز تولید را در پی داشت، پرداخت حقوق‌های نجومی به مدیران دولتی علی رغم تنگی معیشت مردم و حمله به برنامه موشکی سپاه» از جمله تصمیم هایی بود که به گفته نماینده رهبر جمهوری اسلامی در مؤسسه کیهان،‌ «خلاف مصالح و منافع ملی ‌بوده‌اند و کمترین تردیدی باقی نمی‌گذارد که دولت محترم از تشخیص مصالح و منافع ملی عاجز است».

حسین شریعتمداری در ادامه توقیف دو روزه روزنامه کیهان را «تازه ترین نمونه از ناتوانی دولت در تشخیص مصالح و منافع ملی» ‌دانست و افزود:‌ «مگر حمایت از آل سعود و امارات، بخشی از مصالح و منافع ملی ماست؟»

او همچنین با اشاره به پخش سخنان حسن نصرالله رهبر حزب الله لبنان، علیه حکومت عربستان سعودی و هم‌پیمانانش از شبکه های رادیو و تلویزیون دولتی ایران و روزنامه ها گفت:‌ «بر اساس رویه‌ای که شورای عالی امنیت ملی علیه کیهان به کار گرفته است باید همه شبکه‌های تلویزیونی و رادیوئی صدا و سیما را توقیف کند و البته سخنان اخیر و کاملاً بی‌سابقه رئیس‌جمهور محترم علیه آل سعود که جای خود دارد».

نماینده رهبر جمهوری اسلامی با اعلام اینکه دولت با «روشنگری‌های مستند» کیهان «مشکل» ‌دارد، اضافه کرد که این روزنامه «با قاطعیت بیشتری»‌ به راه خود ادامه خواهد داد.

روزنامه کیهان در شرایطی برای دو روز توقفی شد که ریاض مستقیماً ایران را به دست داشتن در پرتاب موشک از یمن در روز شنبه گذشته متهم کرده و گفته این کار به‌معنی «اعلان جنگ» به عربستان سعودی است و این کشور به آن واکنش نشان خواهد داد.

وزیر خارجه عربستان سعودی نیز گفت موشک پرتاب‌شده از یمن «ایرانی» بود و «حزب‌الله لبنان از مناطقی در یمن که حوثی‌ها تصرف کرده‌اند، پرتاب کرده است». پیش‌تر سخنگوی ائتلاف منطقه‌ای به رهبری عربستان سعودی گفته بود: حامل‌های پرتاب موشک ساخت ایران بودند.

در این ارتباط، وزارت دفاع آمریکا روز دوشنبه از عربستان سعودی برای آنچه «فاش ساختن» نقش ایران در انتقال سامانه‌های موشکی برای شبه‌نظامیان حوثی در یمن خواند، تمجید کرد.

اما شماری از مقام‌های ارشد نظامی ایران اتهام‌های وارد شده را «بی‌اساس» توصیف و رد کرده‌اند.وزارت خارجه ایران نیز گفته این اظهارات «ناروا، غیرمسئولانه و مخرب» است.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy