رادیو زمانه ـ در ادامه افزایش قیمت کالا و خدمات در ایران، ستاد تنظیم بازار با افزایش قیمت نان موافقت کرد. به گزارش خبرگزاریهای ایران قیمت نان از نخستین روز آذر امسال ۱۵ درصد گرانتر خواهد شد.
علی فاضلی رئیس اتاق اصناف ایران سهشنبه ۲۳ با تائید خبر افزایش قیمت نان، گفت که اتحادیهها خواستار افزایش ۳۰ درصدی قیمت نان شده بودند.
به گفته او، افزایش قیمت نان «مشروط به بهبود کیفیت» شده است.
فاضلی در باره نحوه نظارت بر کیفیت نان از سوی دولت و نهادهای ناظر جزئیات بیشتری بیان نکرد اما گفت که «با دولتی بودن نان مخالف است» و نان باید به صورت تکنرخی عرضه شود.
در پیوند با همین موضوع قاسم زراعتکار رئیس اتحادیه نانوایان سنتی به خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، گفت که قیمت نان در تهران توسط اتاق اصناف و در شهرستانها توسط استانداری یا فرمانداریها مشخص خواهد شد.
اتحادیه نانوایان ایران چندی پیش در نامهای به ستاد تنظیم بازار خواستار افزایش قیمت نان شده بود. همزمان با این درخواست، خسرو تاج قائم مقام پیشین وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران گفته بود که دولت برنامهای برای افزایش قیمت نان در سال ۱۳۹۶ ندارد.
برخلاف گفته این مقام دولتی ستاد تنظیم بازار قیمت انواع نان را ۱۵ درصد افزایش داده است.
بر اساس اعلام ستاد تنظیم بازار قیمت یک قرص نان لواش دولتی در حال حاضر ۲۱۰ تومان و قیمت نان با آراد آزاد ۳۰۰ تا ۳۵۰ است که پس از اجرایی شدن افزایش ۱۵ درصدی قیمتها به بیش از ۲۴۰ تومان خواهد رسید.
همچنین قیمت یک قرص نان بربری با سهمیه آرد دولتی در تهران ۷۰۰ تومان و بدون آرد سهیمه دولتی ۱۰۰۰ و ۲۲۵۰ تومان گزارش شده است. مصوبه جدید ستاد تنظیم بازار قیمت بربری با آرد دولتی را به ۸۰۵ تومان افزایش خواهد داد.
بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار قیمت یک قرص نان سنگ با آرد یارانهای نیز از ابتدای آذر امسال ۱۲۰ تومان گرانتر خواهد شد. قیمت سنگ با آرد دولتی در حال حاضر ۸۰۰ تومان و قیمت آزاد آن ۱۳۰۰ تا ۳۰۰۰ تومان است.
قیمت یک قرص نان تافتان دولتی هم از هفته آینده از ۴۰۰ تومان به ۴۶۰ تومان افزایش مییابد. نرخ هر یک عدد تافتون با آرد غیرسیهمهای نیز ۶۰۰ تا ۳۰۰۰ تومان است.
محسن بهرامیارضیاقدس دبیر کارگروه تنظیم بازار ایران یکروز پیش افزایش قیمت نان پس از سه سال را «طبیعی» و ناشی از «افزایش دستمزدها و قیمت انرژی» دانسته بود.
براساس اعلام منابع دولتی سرانه مصرف نان در ایران شش برابر میانگین جهانی است. میزان مصرف سالانه نان در ایران هم نزدیک به ۱۵ میلیارد تن گزارش شده است.