حاکمیت، رفتار ناشیانه احمدینژاد را بیش از این تحمل نمیکند
جلال میرزایی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، با اشاره به اقدام اخیر محمود احمدینژاد و اسفندیار رحیم مشایی که در حمایت از تحصن و بستنشینی حمید بقایی و علیاکبر جوانفکر در حرم شاهعبدالعظیم حضور پیدا کردند، گفت: سابقه بستنشینی و تحصن در حرم شاهعبدالعظیم در تاریخ تحولات سیاسی-اجتماعی ایران به اواخر دوره قاجار بازمیگردد که بر اساس آن، برخی مشروطهخواهان با هدف تلاش برای حاکمیت قانون، دفاع از آزادیهای مشروع شهروندان و برابری رعایا و صاحبات قدرت با تحصن در این مکان خواستار توجه حاکمیت وقت به این درخواستهای مشروع میشدند.
احمدینژاد در دولت نهم و دهم در راستای تضعیف جامعه مدنی گام برداشت
وی افزود: احمدینژاد و نزدیکانش سابقه مثبتی در دفاع از آزادیهای مشروع نداشته و در دورهای که مسئولیت امور را در اختیار داشتند، بجای دفاع از حقوق شهروندان و قانونگرایی، عملاً دست به قانونگریزی زده و مرتکب تخلفاتی نیز در اجرای قوانین میشدند.
نماینده اصلاحطلب مردم ایلام در مجلس خاطرنشان کرد: احمدینژاد در دولت نهم و دهم عمدتاً در راستای تضعیف جامعه مدنی گام برداشت و اکنون نیز با این اقدام، بجای تلاش در راستای حاکمیت قانون، دست به نوعی قانونگریزی زده و این درحالی است که چنین اقداماتی قطعاً کمکی به حاکمیت قانون نمیکند.
احمدینژاد با اقدامات خلاف قانون حرمت حرم شاهعبدالعظیم را خدشهدار میکند
عضو شورای مرکزی فراکسیون امید مجلس با بیان اینکه اماکنی همچون حرم شاهعبدالعظیم علاوه بر جایگاه والای مذهبی، نمادی از آزادیخواهی و قانونگرایی در تاریخ سیاسی-اجتماعی ایران است، گفت: متاسفانه این افراد با اقدامات خلاف قانون خود حرمت این نمادهای ملی و مذهبی را خدشهدار میکنند.
وی تاکید کرد: حرم شاهعبدالعظیم در تاریخ سیاسی-اجتماعی پایگاهی امن برای حامیان حاکمیت قانون بوده و درست نیست این سابقه تاریخی را با این اقدامات نامربوط خدشهدار کنیم.
میرزایی با بیان اینکه تحمل رفتار و اعمال ساختارشکنانه دشوار خواهد بود، گفت: بعید میدانم حاکمیت بیش از این چنین اقداماتی ازسوی احمدینژاد و نزدیکانش را نادیده بگیرد؛ به هر حال نظام چندین مرتبه در مقاطع مختلف به احمدینژاد فرصت مجدد داد که به قانون بازگردد اما به نظر میرسد رییس دولت نهم و دهم و اطرافیانش تمایلی به فعالیت در چارچوب قانون ندارند.
عضو هیات رییسه کمیته سیاسی فراکسیون امید مجلس خاطرنشان کرد: در شرایطی که کشور بیش از هر چیز به آرامش نیاز دارد، احمدینژاد و نزدیکانش عملاً اقدام به ایجاد تنش در جامعه و کشور میکنند.
آیتالله هاشمی پیش از دیگران این روزهای احمدینژاد را پیشبینی کرد
نماینده اصلاحطلب مردم ایلام در مجلس با بیان اینکه اصلاحطلبان از سالها قبل در رابطه با نحوه کردار و رفتار احمدینژاد هشدار داده بودند، یادآور شد: مرحوم آیتالله هاشمی پیش از دیگران متوجه شد که اقدامات و نوع رویکردهای سیاسی این جریان در راستای حاکمیت قانون نیست. هاشمی متوجه شد و هشدار هم داد که این جریان در چارچوب منافع و مصالح کشور حرکت نمیکند و این روزها را پیشبینی میکرد.
وی با بیان اینکه انتظار میرود این جریان نیز همچون دیگر شهروندان به قانون تمکین کند، گفت: متاسفانه بخشی از حاکمیت دچار نوعی اشتباه محاسباتی شده و درحالی به جریان اصلاحات بدبین است که این جریان با پایبندی به قانون و از سر دلسوزی انتفاداتی مطرح کرده و در راستای احقاق حقوق اساسی و شهروندی مردم تلاش میکند.
جریان اصلاحات در مقاطع حساس در جهت منافع ملی تلاش کرده است
عضو شورای مرکزی فراکسیون امید تاکید کرد: نباید یک جریان سیاسی را به صرف طرح انتقاد به شیوههای اجرایی و مدیریتی دارد، غیرخودی دانست؛ چرا که جریان اصلاحات علاوه بر آنکه همواره در چارچوب قانون عمل کرده، در بسیاری از مقاطع حساس و سرنوشتساز نیز پیشگام بوده و در جهت منافع و مصالح ملی تلاش کرده است.
تلاش احمدینژاد برای بازتعریف جایگاه خود بهعنوان اپوزیسیون
میرزایی در پاسخ به سوالی درباره اهداف احمدینژاد از گرایش به اقدامات رادیکال و ساختارشکن اعلام کرد: احمدینژاد طبیعتاً اقبال مردمی که نسبت به مرحوم هاشمی وجود داشت و همچنین محبوبیت و مقبولیت آقای خاتمی را میبینید و به اشتباه فکر میکند با ایجاد زاویه با حاکمیت و قرارگرفتن در جایگاه اپوزیسیون میتواند در میان جامعه محبوبیت کسب کند.
وی گفت: احمدینژاد به اشتباه فکر میکند جامعه با بحرانهایی روبرو است که میتواند با بازتعریف جایگاه خود بهعنوان اپوزیسیون در آینده سیاسی کشور نقشآفرینی کند.
عضو هیات رییسه کمیته سیاسی فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به کردار و رفتار سیاسی احمدینژاد خاطرنشان کرد: رویکرد احمدینژاد در بحث سیاست خارجی تا حد امکان تنشزا بوده و برای کشور هزینه ایجاد کرده و در بحث سیاست داخلی نیز صرفاً در راستای دامن زدن به اختلافات سیاسی اقدام کرده و بهطور کلی عملکردش در راستای منافع و مصالح ملی نبوده است.
احمدینژاد راه خروج از حاکمیت را انتخاب کرده است
وی در پاسخ به سوالی درباره آینده سیاسی احمدینژاد اعلام کرد: به نظر میرسد احمدینژاد با این رفتار و کردار، راه خروج از حاکمیت را انتخاب کرده است. این مسئله کاملاً روشن است و احمدینژاد به اشتباه فکر میکند با سیر در این مسیر، تاثیرگذاری خود را در روند تحولات سیاسی کشور در آینده افزایش دهد.
حاکمیت رفتار ناشیانه احمدینژاد را بیش از این تحمل نمیکند
میرزایی در پایان گفت: با این حال بعید است احمدینژاد بتواند با این رویه، راه به جایی ببرد و باتوجه به آنکه این اقدامات او قانونگریزی آشکار است، طبیعتاً ازسوی نهادهای قانونی با وی برخورد خواهد شد و بعید است که حاکمیت رفتار ناشیانه احمدینژاد را بیش از این تحمل کند.