ایران اینترنشنال - اندیشکده آمریکایی بنیاد دفاع از دموکراسیها، در گزارشی امروز چهارشنبه ۲۲ آذر، نوشت: "حکم پیگرد کریستینا فرناندز دی کرشنر رئیسجمهور پیشین آرژانتین به اتهام لاپوشانی کردن نقش حکومت ایران در انفجار مرکز یهودیان آرژانتین، همزمان محاکمه تروریزم رژیم ایران است."
در این گزارش آمده است: "هفته پیش، مردم آرژانتین صبح با یک زلزله سیاسی از خواب بیدار شدند. یک قاضی، رئیسجمهوری پیشین کشور، کریستینا فرناندز دی کرشنر را به 'خیانت به میهن'، که میتواند ۲۵ سال زندان بههمراه داشته باشد، متهم کرد. جنایت کرشنر چیست؟ هیچ چیز، مگر لاپوشانی کردن نقش حکومت ایران در خونبارترین حمله تروریستی در قاره آمریکا پیش از یازده سپتامبر."
گزارش میافزاید: "در روز ۱۸ جولای ۱۹۹۴، ' ابراهیم حسین برو' یک عضو فعال حزبالله لبنان که از سوی رژیم تهران حمایت می شده، یک کامیون پر شده از ۳۰۰ کیلو ماده نیترات آمونیوم و بنزین آتشزا را به داخل درب ورودی مرکز یهودیان بوینس آیرس معروف به ' آمیا' کوبید. در جریان این بزرگترین حمله تروریستی در تاریخ آرژانتین، ۸۵ نفر کشته و ۳۰۰ نفر بشدت زخمی شدند.
با این حال از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۵، دادستان آرژانتینی آلبرتو نیسمان، بطور خستگیناپذیری به دنبال کشف حقیقت در مورد این جنایت تروریستی بود. نیسمان در تحقیقات خود به این نتیجه رسیده بود که این عملیات تروریستی در تهران برنامهریزی شده بود. از آنهم بیشتر، نیسمان مطمئن بود که خانم کرشنر در پشت یک توطئه برای مخفی کردن نقش حکومت ایران در این عملیات بوده است.
اما دلایل کرشنر برای این کار چه بود؟ در دوران ریاستجمهوری او، کشور با بحرانهای شدید اقتصادی دست و پنجه نرم میکرد و نزدیکی با ایران برای حکومت او سودآور بهنظر میرسید. حکومت کرشنر، مانند رژیم ونزوئلا، در آن زمان روابط پوپولیستی با رژیم ایران داشت. به هر دلیلی که بوده باشد، خانم کرشنر تا امروز بهخاطر این همدستی با ایران محاکمه نشده است، اما تا امروز.
اکنون قاضی فدرال کلادیو بونادیو یک دادخواست ۴۹۱ صفحهای را علیه خانم کرشنر، وزیر خارجه او هکتور تیمرمن، رئیس سازمان اطلاعاتی دولت او، مشاوران حقوقی او، دو فعال سیاسی هوادار رژیم ایران و ده نفر دیگر صادر کرده است. این قاضی مردی نیست که از پیگیری عدالت عقبنشینی کند.
قاضی بونادیو عملیات تروریستی ایران در خاک آرژانتین را با صفت "اعلام جنگ یک کشور خارجی علیه کشور ما" بیان کرده است و کرشنر را متهم ساخته که برای این لاپوشانی در نقش رهبران ایران و حزبالله، معاملات تجاری پرسود دریافت کرده است.
خانم کرشنر در زمان مرگ آلبرتو نیسمان گفته بود، او خودکشی کرده است. وی سپس مدعی شد، نیسمان در اثر یک رقابت عشقی کشته شده است. اخیراً هم او داستان خود را عوض کرده و میگوید احتمالاً توسط مأموران یاغی وزارت اطلاعات آرژانتین که خودسرانه عمل میکردهاند کشته شده است.
ای کاش آلبرتو نیسمان زنده میبود تا سرانجام اجرای عدالت را ببیند."