رادیو فرانسه، بعد از این که ١٢٨ کشور از آمریکا خواستند که از تصمیم خود در مورد بیتالمقدس صرف نظر کند، محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین گفت که آمریکا اعتبار خود را ازدست داده و دیگر به هیچ عنوان نخواهد توانست که برای فلسطینیها و اسرائیلیها نقش میانجی را به عهده گیرد. رئیس جمهوری فرانسه نیز گفت که آمریکا خود را به حاشیه راند.
روز جمعه ٢٢ دسامبر/اول دی، محمودعباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین که در پاریس با امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه دیدار داشت، اعلام کرد که در پروندۀ اسرائیل و فلسطین هیچ نوع طرح صلحی را از جانب آمریکا نخواهد پذیرفت. عباس با اشاره به تصمیم دونالد ترامپ در مورد بیتالمقدس گفت که "آمریکا خود را بیاعتبار کرد... آمریکا دیگر یک میانجی قابل اطمینان نیست".
محمود عباس با انتقاد شدید از سیاستهای آمریکا گفت: "آمریکا نمیتواند عقاید و موضعگیریهایش را به ضرب پول به دیگران تحمیل کند".
یک روز قبل، از ١٩٣ کشور عضو سازمان ملل متحد، ١٢٨ کشور تصمیم آمریکا را مبنی بر به رسمیت شناختن بیتالمقدس به عنوان پایتخت اسرائیل محکوم کردند. حتی نزدیکترین متحدان ایالات متحده مثل بریتانیا، فرانسه، ترکیه و عربستان سعودی هم از تصمیم ترامپ طرفداری نکردند. گذشته از خود آمریکا و اسرائیل، فقط هفت کشور به نفع واشنگتن رای دادند: گواتمالا، هندوراس، میکرونزی، پالائو، توگو، نائورو و جزایر مارشال. کشورهایی چون کانادا، استرالیا، لهستان، مجارستان و جمهوری چک نیز که از آمریکا پیروی دارند، رای ممتنع دادند.
امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه در نشست خبری مشترکش با محمود عباس گفت: "آمریکاییها به حاشیه رفتند، اما ما چنین کاری نمیکنیم". او توضیح داد که به رسمیت شناختن یکجانبۀ کشور فلسطین نیز همانقدر بیفایده خواهد بود که تلاش اخیر آمریکا برای به رسمیت شناختن بیتالمقدس به عنوان پایتخت اسرائیل. او تأکید کرد که فرانسه "خطای آمریکاییها را تکرار نخواهد کرد".
خبرگزاری فرانسه مینویسد که آمریکا باید منتظر شود تا موج انتقادها کمی فروکش کند و بتواند دوباره در پروندۀ اسرائیل - فلسطین ابتکار عمل را به دست گیرد. دان شاپیرو سفیر آمریکا در اسرائیلی در دوران ریاست جمهوری بارک اوباما نوشته است: "حالا آمریکا باید بر منافع استراتژیک خود متمرکز باشد". و سپس میپرسد: "اما استراتژی آمریکا برای پایان دادن به منازعۀ اسرائیلی - فلسطینی چیست؟"