آقای روحانی یک محافظهکار حرفهای است و به همین دلیل روابط قدرت و پیچیدگیهای عرصه سیاست را میشناسد.
فردا: بحث عبور از روحانی در اردوگاه اصلاح طلبان همچنان داغ است. و در این میان عده ای تلاش می کنند برای متحد کردن دوباره اصلاح طلبان پشت سر روحانی کمپین پشیبمانی از رای دادن به روحانی را دسیسه اصولگرایان بنامند. از این رو رسانه های اصلاح طلب به خط شده اند تا بگویند ما از روحانی عبور نخواهیم کرد.
در همین زمینه روزنامه آرمان در مصاحبه ای با عبدالله مومنی آورده است «اصلاحطلبان در انتخابات ریاستجمهوری سال ۹۶ با آگاهی و با اجماع کامل از آقای روحانی حمایت کردند و این حمایت نیز تا سال ۱۴۰۰ ادامه خواهد داشت. با این وجود در برخی رویکردها، انتقاداتی به آقای روحانی وارد است که ناقض حمایت کلی جریان اصلاحات از ایشان نیست. در نتیجه ممکن است برخی از اصلاحطلبان و از جمله بنده نسبت به برخی رویکردهای دولت آقای روحانی انتقاد داشته باشیم، اما به هیچ عنوان پشیمان نیستیم. به نظر من آگاهی مردم و شجاعت و پیگیری نیروهای سیاسی اصلاحطلب و نیروهای مدنی در انتخاب مجدد آقای روحانی یک تشخیص شایسته تاریخی بود، زیرا در صورت اهمال در حمایت و کمک به روحانی، حقیقتا مسیر دیگری در انتظار کشور بود. از سوی دیگر در وجه سلبی چرایی حمایت اصلاحطلبان از آقای روحانی همین نکته کافی است که ما از ورود کشور به پرتگاه و سیر قهقرایی شبیه ۸ سال دولت نارسای احمدینژاد جلوگیری کردیم. به همین دلیل کسانی که موضوع به این مهمی را بیاهمیت جلوه میدهند باید در رویکردهای خود تجدیدنظر کنند. در وجه ایجابی نیز دولت روحانی در برخی وجوه عملکردی در بازسازی نهادهای دولت پسااحمدینژادی و نیز در برخی وجوه دیگر مانند گشایش نسبی عرصه سیاسی داخلی و سیاست خارجی دستاوردهای قابل توجهی داشت. با این وجود میتوان اذعان کرد که دولت آقای روحانی در زمینه توقعات و مطالبات بحق اقتصادی مردم و یا مطالبات مدنی اقدامات جدی انجام نداده است. از سوی دیگر از منظر اصلاحطلبی نیز به رویکرد آقای روحانی انتقاداتی وارد است. بنده معتقدم باید انتقادات و دغدغههای مردم و فعالان سیاسی و اجتماعی را فهم کرد. مردم زیر فشار ناکارآمدی سیستماتیک له میشوند و فریاد، حق آنهاست. دولت باید جسارت و تحرک بیشتری به خرج دهد وگرنه فرصتی بزرگ ممکن است بر اثر تعلل و بیرمقی و سیاستگذاری معیوب به هدر رود و سرمایه اجتماعی دچار سرخوردگی تاریخی خواهد شد. »
این روزنامه اصلاح طلب ادامه داده است «آقای روحانی یک محافظهکار حرفهای است و به همین دلیل روابط قدرت و پیچیدگیهای عرصه سیاست را میشناسد. از سوی دیگر ایشان بهخوبی قدرت مردم را درک میکند و متوجه است که اگر مردم سرخورده شوند و حمایت از دولت را قطع کنند، بلاتردید دولت ایشان شکست خواهد خورد و بار به مقصد نخواهد رسید. به نظر من مهمترین مشکلات دولت آقای روحانی درونی و راهبردی است و حوالهدادن آن به امر بیرونی یک رویکرد ثانویه است. نکته دیگر اینکه اگر یک نیروی سیاسی چند ماه بعد از تصمیمی که برای حمایت از یک کاندیدا گرفته، از تصمیمش پشیمان شود، باید در تجربه و عقل سیاسی او شک کرد. من معتقدم حتی اگر آقای روحانی دچار اشتباهاتی نیز شده است، جریان اصلاحات نباید رویکرد پشیمانی به خود بگیرد بلکه باید با حمایت انتقادی از رئیسجمهور و دولت حمایت کند. ایرانیان معمولا خیلی زود از تلاشی که برای تغییر وضعیت خودشان میکنند یا ابراز نظر سیاسی که کردهاند، پشیمان میشوند. کسانی که امروز از حمایت از آقای روحانی ابراز پشیمانی میکنند، یا انتظار «شقالقمر» از رئیسجمهور داشتهاند و یا اینکه به آقای روحانی به چشم یک «ناجی» نگاه میکردهاند که هر دو رویکرد اشتباه است.»