رادیو زمانه: غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضائیه یکشنبه سوم دیماه در نشستی خبری به پرسشهایی درباره سخنان اخیر محمود احمدینژاد، رئیسجمهوری ایران و پرونده نازنین زاغری، شهروند بریتانیاییـایرانی زندانی در ایران پرداخت. او تلویحاً احمدینژاد را دچار مشکلات روانی دانست.
محسنی اژهای در پاسخ به پرسشی درباره آخرین سخنان رئیسجمهوری پیشین ایران، انتقادهای او علیه قوه قضائیه را «انتشار اکاذیب» خواند و گفت:
این سرو صدا و فریادها با هر نیتی که صورت می گیرد، جلوی ما را نخواهد گرفت. این که می بینید اقدامی فعلا نشده از من بپذیرید حکمتی است. برخی گفته اند باید این اشخاص را به پزشکی قانونی برد که آیا این اقدامات از اشخاص عاقل سرچشمه می گیرد؟ برخی هم گفته اند این حرف مطرح شده تا رفع مسئولیت شود. اگر روزی نیاز باشد کسی به پزشک معرفی شود، حتما این کار خواهد شد.
در هفتههای گذشته درگیری میان احمدینژاد و نزدیکانش با قوه قضائیه بالا گرفته است.
احمدینژاد در آخرین ویدئوی منتشرشده از او صادق آملی لاریجانی را از عدالت «ساقط» دانست و او را «غاصب» معرفی کرد و گفت که «مردم ایشان را نمیخواهند و ناراضی هستند و این وضع را به حال کشور، انقلاب و نظام مضر میدانند.»
این ویدئو پس از ضربالاجل ۴۸ ساعته او به آملی لاریجانی برای علنیکردن اسناد اتهامات علیه او و یارانش منتشر شد.
درگیریها با بستنشینی حمید بقایی، معاون اجرایی سابق احمدینژاد، علیاکبر جوانفکر، مشاور مطبوعاتی و رسانهای او و حبیبالله جزء خراسانی، ذیحساب نهاد ریاست جمهوری در دولت احمدینژاد در اعتراض به اتهامهای قضائی علیه آنها در حرم شاه عبدالعظیم در شهر ری آغاز شد.
پرونده نازنین زاغری و کمال فروغی
سخنگوی قوه قضائیه همچنین در مورد پرونده نازنین زاغری گفت که او به پنج سال حبس محکوم شده و ملاقاتی نیز بین رئیس قوه قضائیه و بوریس جانسون، وزیر خارجه بریتانیا برای آزادی او صورت نگرفته است.
او تأکید کرد که وظیفه تصمیمگیری درباره این پرونده «از حیث قضائی» بر عهده قوه قضائیه است.
بوریس جانسون در سفر به ایران با حسن روحانی، رئیسجمهوری و محمدجواد ظریف، وزیر خارجه دیدار کرد و درباره آزادی زاغری به رایزنی پرداخت.
پنجشنبه ۳۰ آذر ریچارد رتکلیف، همسر نازنین زاغری به نقل از وکیلش به رسانههای بریتانیایی گفته بود که این امید وجود دارد که بعد از سفر بوریس جانسون به تهران، نازنین زاغری قبل از عید نوئل از زندان آزاد شود و به نزد خانوادهاش به بریتانیا بازگردد.
غلامحسین اسماعیلی رئیسکل دادگستری استان تهران یک روز بعد این خبر را تکذیب کرد.
اژهای نیز یکشنبه در پاسخ به پرسشی درباره احتمال انتقال یا مبادله زاغری و کمال فروغی، دیگر شهروند بریتانیاییـایرانی زندانی در ایران گفت:
برخی زندانیان که کمتر از ۱۰ سال حکم دارند، با شرایط پیش بینی شده در قانون با گذراندن یک سوم از حکم خود، می توانند از آزادی مشروط استفاده کنند. این دو زندانی هم مانند سایر زندانیان در صورتی که واجد شرایط تخفیف باشند، از تخفیف قانون استفاده می کنند.
پاسخ به ادعای شنود
اژهای همچنین به انتقادهای مطرحشده از سوی مجید انصاری، روحانی اصلاحطلب و از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره شنود جلسات مسئولان حکومتی گفت که «درخواستهای شنود عمدتاً مربوط به وزارت اطلاعات است و زیر نظر دولت انجام میشود.»
انصاری ادعا کرده بود که دستگاههای امنیتی به بهانه «حفظ نظام» از «چک سفیدامضایی» برخوردارند که میتوانند «هرجا لازم دانستند شنود بگذارند.»