رادیو زمانه، محمود احمدینژاد که در روزهای گذشته به دسیسهچینی در ناآرامیهای اخیر ایران متهم شده، در اولین اظهارات عمومیاش هیچ اشارهای به این اعتراضات نکرد. او تنها به این جمله بسنده کرد که «من هستم و جا نزدهام و اگر مرا هزار بار قطعه قطعه کنند و دوباره زنده شوم، باز هم در مقابل این افراد خواهم ایستاد».
رئیس جمهوری پیشین در نشستی در خوزستان بار دیگر به تهدید به افشاگری اکتفا کرد و گفت که «اگر شرایطی فراهم شود از جنایات اقتصادی برخی از افراد و گروهها» پرده برمیدارد.
در هفتههای پیش از آغاز اعتراضات سراسری اختلافات بین محمود احمدینژاد و یارانش و صادق لاریجانی و دستگاه قوه قضائیهاش بالاگرفته بود. اما در پی هشدار آیتالله خامنهای به او و بعدتر آغاز تظاهرات سراسری در شهرهای ایران، احمدینژاد سکوت کرد.
با این وجود، سه روز پیش محمد علی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران بدون آنکه از محمود احمدینژاد نام ببرد، او را به دسیسهچینی در اعتراضات اخیر متهم کرد:
«[اعتراضات در مشهد] با فراخوان یکی از سایتهایی صورت گرفت که وابسته به شخصی است که این روزها زبان به مخالفخوانی نسبت به اصل و ارزشهای نظام گشوده است. نیروهای امنیتی درحال بررسی این مسئله هستند و اگر به دخالت این مسئول سابق برسند قطعاً متناسب با وضعیت و درخواست ناجا با او برخورد خواهند کرد.»
صفت «مخالفخوان» را فرمانده سپاه از رهبر جمهوری اسلامی به وام گرفته است. ۶ دی، یک روز قبل از آغاز تظاهرات سراسری در ایران، علی خامنهای در سخنانی تأویلپذیر بدون آنکه از احمدینژاد نام ببرد، گفته بود «نمیشود که انسان یک دهه همهکاره کشور باشد، بعد در دهه بعدی تبدیل شود به مخالفخوان کشور».
یک روز بعد از اظهارات خامنهای، احمدینژاد نیز در پاسخ به انتقادات یکی از ولایتمداران بوشهری، به اعتراض و به نصیحت میگوید: «آیا رهبری به شما میگوید فکر نکن، فکرت را تعطیل کن؟». هر چند از آن پس او دیگر انتقاد خود از مقامات حکومتی را با صراحت ادامه نداد.
موضوع دخالت احمدینژاد در شکلگیری اعتراضات اخیر، در جلسه معاونت سیاسی وزارت کشور با مسئولان احزاب و رسانهها نیز مطرح شده بود.
با گذشت ۹ روز از اعتراضات سراسری که پنجشنبه هفتم دی در مشهد و شهرهای دیگری در استانهای خراسان رضوی و جنوبی آغاز شد، حکومت ایران هنوز در حال یافتن مقصر است.
راهپیمایان در ایران به گرانی و فساد اقتصادی و گسترش بیکاری و همچنین استبداد سیاسی معترضند.