Sunday, Jan 7, 2018

صفحه نخست » دلایل ناروشن پنهانکاری در مورد "تومور مغزی" هاشمی شاهرودی

shahroodibrainCancer_010718.jpgدویچه وله - با وجود تلاش حکومت برای پنهان نگه‌داشتن حضور رئیس مجمع تشخیص مصلحت ایران در آلمان، بستری شدن او در مرکز علوم اعصاب شهر هانوفر آلمان، به ریاست پروفسور سمیعی، خبرساز شد. ایرانیان در برابر محل درمان شاهرودی تجمع کردند.

ه گزارش روزنامه آلمانی "هانوفرشه آلگماینه" (HAZ)، روز شنبه (۶ ژانویه/ ۱۶ دی) حدود ۲۰۰ ایرانی در برابر "مرکز بین‌المللی علوم اعصاب" در شهر هانوفر آلمان تجمع کرده و دست به تظاهرات زدند. دلیل این تظاهرات بستری شدن محمود هاشمی شاهرودی، یکی از نزدیکان رهبر جمهوری اسلامی، در این مرکز درمانی بود.

تجمع‌کنندگان به زبان فارسی و آلمانی علیه شاهرودی و حکومت جمهوری اسلامی شعار می‌دادند. به گفته پلیس آلمان، این تظاهرات در آرامش برگزار شد. شاهرودی متهم است که در دوران ریاست بر قوه قضائیه، ایران شاهد اجرای احکام اعدام، بازداشت‌های خودسرانه و شکنجه منتقدان و در مواردی اعدام جوانان زیر ۱۸ سال بوده است. به گزارش "هانوفرشه آلگماینه"، مسئولان بیمارستان علوم اعصاب هانوفر برای اعلام موضعگیری قابل دسترسی نبوده‌اند.

فیلمبرداری "محافظ شاهرودی" از معترضان

ایرانیان حاضر در برابر محل اقامت هاشمی شاهرودی به روزنامه "هانوفرشه آلگماینه" گفته‌اند که "در این کلینیک یک جنایتکار درمان می‌شود". به نوشته این روزنامه، پس از تجمع در برابر بیمارستان، یکی از محافظان احتمالی شاهرودی با خروج از بیمارستان به گرفتن عکس و فیلمبرداری از تظاهرکنندگان پرداخته است.

یکی از حاضران در تجمع به "هانوفرشه آلگماینه" گفته است، پیش از بروز درگیری میان تظاهرکنندگان و محافظ مزبور، این فرد دوباره وارد ساختمان کلینیک شده است.

"بررسی" اتهام‌های شاهرودی در آلمان

به گزارش "هانوفرشه آلگمانیه"، دولت ایالت نیدرزاکسن آلمان و اشتفان وایل، نخست‌وزیر سوسیال دمکرات این ایالت نیز نامه‌ای اعتراض‌آمیز در مورد حضور هاشمی شاهرودی در مرکز علوم اعصاب دریافت کرده‌اند.

در این نامه نوشته شده است: «دستان این سلاخ آغشته به خون مردم ایران است. او باید به اتهام "جنایت علیه بشریت" محاکمه و محکوم شود». بر اساس همین گزارش، دادستان دریافت نامه را تایید کرده و در حال بررسی اتهام‌های مطرح شده است.

محمود هاشمی شاهرودی ۶۹ ساله، متولد شهر نجف عراق، عضو فقیه شورای نگهبان، نایب رئیس دوم مجلس خبرگان رهبری، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی است. او از سال ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۸ نیز ریاست قوه قضائیه ایران را برعهده داشته است. در این فاصله زمانی مطبوعات ایران با محدودیت‌ها و توقیف‌های گسترده‌ای مواجه شدند و محاکمه دسته‌جمعی شماری از معترضان به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ نیز در دوران ریاست او بر دستگاه قضایی ایران آغاز شد.

پنهان کردن محل مداوا

روزنامه‌های آلمانی "بیلد" و "هانوفرشه آلگمانیه" جمعه گذشته خبر داده بودند که محمود هاشمی شاهرودی، یکی از نامزدهای احتمالی جانشینی رهبر جمهوری اسلامی، برای مداوا در بیمارستانی در هانوفر آلمان بستری شده است.

این در حالی است که دو هفته پیش، خبر سفر خارجی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام برای مداوا را علا هاشمی، فرزند او، بدون ذکر نوع بیماری و کشور میزبان او، اعلام کرده بود. او گفته بود: «آیت‌الله هاشمی شاهرودی برای تکمیل دوره درمانی سفری به خارج از کشور کردند و بزودی بازمی‌گردند و جای هیچ نگرانی وجود ندارد و خوشبختانه در سلامت کامل هستند و دروس و برنامه‌ها را پیگیری می‌کنند».

سفر درمانی هاشمی شاهرودی به خارج از ایران انتقادهای زیادی برانگیخت. منتقدان از جمله خواستار استفاده مقام‌های حکومتی از همان امکاناتی شده بودند که بقیه مردم ایران هم از آن استفاده می‌کنند.

یکی دیگر از انتقادات نیز به پنهان کردن محل درمان رئیس مجمع تشخیص مصلحت و کشور میزبان او از افکار عمومی و "نامحرم" شمردن مردم ایران بازمی‌گشت. این در حالی است که پیش از تأیید سفر درمانی شاهرودی توسط فرزندش، یکی از اعضای دفتر هاشمی شاهرودی، بیماری او را از اساس تکذیب کرده بود.

سفر "اجباری"

ابعاد انتقادها به استفاده این مقام حکومتی از امکانات ویژه درمانی و سفر به خارج، به حدی بود که رئیس دفتر هاشمی شاهرودی را به واکنش واداشت.

پرویز داودی روز یکشنبه (۱۷ دی) با اشاره به سفر شاهرودی به آلمان، به خبرگزاری تسنیم گفت: «این سفر بنا به توصیه مؤکد پزشکان و برخلاف میل آیت‌الله هاشمی شاهرودی انجام شده است و اگر ضرورت پزشکی اقتضا نمی‌کرد، هیچ دلیلی برای اعزام ایشان به آلمان نبود».

داودی با اشاره به "دستور پزشکان ایرانی" برای سفر شاهرودی به آلمان افزود: «برای انجام مرحله نهایی درمان، پزشکان ایرانی تاکید کردند که آیت‌الله هاشمی شاهرودی باید عازم آلمان شوند و ایشان مجبور شدند که تاکید پزشکان را بپذیرند و بر همین اساس این سفر انجام شد». رئیس دفتر هاشمی شاهرودی همچنین وضعیت جسمی رئیس مجمع تشخیص مصلحت را "مساعد" توصیف کرده و از بازگشت قریب‌الوقوع او به ایران خبر داده است.

سکوت درباره نوع بیماری

مقام‌های ایرانی در مورد نوع بیماری محمود هاشمی شاهرودی نیز کاملا سکوت کرده‌اند. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام پیش‌تر نیز از جمله در سال ۱۳۹۰ در بیمارستان بستری شده بود.

شاهرودی آخرین بار نیز در اردیبهشت‌ماه سال جاری (۱۳۹۶) در یکی از بیمارستان‌های تهران بستری شده بود که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، از او عیادت کرد. علت بستری شدن هاشمی شاهرودی در اردیبهشت‌ماه "بیماری گوارشی نسبتا شایع" عنوان شده بود.

اما دلیل بستری شدن این بار او در کلینیک مغز و اعصاب شهر هانوفر آلمان با سکوت مطلق مسئولان جمهوری اسلامی و فرزند او مواجه شده است. اما روزنامه‌های آلمانی "بیلد" و "هانوفرشه آلگماینه" درمان "تومور مغزی" را علت بستری شدن محمود هاشمی شاهرودی در مرکز بین‌المللی علوم اعصاب شهر هانوفر اعلام کرده‌اند.

واکنش پروفسور سمیعی

همزمان با انتشار خبر بستری شدن هاشمی شاهرودی در آلمان، خبرگزاری‌های ایران با انتشار عکسی از عیادت رضا رمضانی گیلانی، نماینده مجلس خبرگان و مدیر مرکز اسلامی هامبورگ، از هاشمی شاهرودی خبر دادند. در این عکس پروفسور مجید سمیعی نیز دیده می‌شد.

پروفسور سمیعی در حال حاضر ریاست مرکز تخصصی بین‌المللی علوم اعصاب شهر هانوفر را برعهده دارد. تارنمای اینترنتی هفته‌نامه آلمانی "فوکوس" جمعه گذشته نوشته بود: «پروفسور سمیعی دارای روابط بسیار خوبی با ایران است و در حال احداث بیمارستانی در تهران است که وسعتی دو برابر بیمارستان هانوفر را دارد».

موج انتقادها به حضور محمود هاشمی شاهرودی در آلمان و درمان او در مرکز درمانی متعلق به پروفسور مجید سمیعی، دفتر این پزشک متخصص ایرانی را هم به واکنش واداشت.

در اطلاعیه این دفتر که در اینستاگرام منتشر شده، از جمله آمده است که پزشکان ملزم به مداوای بیمار "بدون در نظر گرفتن جنس، نژاد، مذهب و پیشینه" او هستند. در این اطلاعیه همچنین تأکید شده است که با وجود بستری بودن شاهرودی در آلمان، او بیمار پروفسور سمیعی "نبوده و نیستند". در اطلاعیه همچنین خبر پذیرش شاهرودی در منزل پروفسور "کاملا نادرست" خوانده شده است.

در عین حال دفتر پروفسور سمیعی "سوءاستفاده از نام و عکس" او "برای رسیدن به اهداف کوتاه‌مدت" را "بسیار غلط و فقط به منظور محدود کردن خدمات‌رسانی" این پزشک سرشناس به ایرانیان ارزیابی کرده است. خبرگزاری "اهل بیت" (ابنا) برای نخستین بار عکس مشترک از رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، مدیر مرکز اسلامی هامبورک و پروفسور سمیعی را منتشر کرده بود.

دفتر پروفسور سمیعی همچنین نوشته است: «افرادی که از پزشکان تقاضای معالجه نکردن بیماری به دلایل فوق [دلایل جنسی، نژادی، گرایش جنسی، سیاسی و ...] را دارند درک درستی از وظیفه و قسم پزشکی ندارند». خواسته معترضان اما محاکمه رئیس پیشین قوه قضائیه ایران به دلیل "جنایت علیه بشریت" عنوان شده است.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy