دویچه وله - موضوع جاسوسی ایران در آلمان ابعاد گستردهتری به خود میگیرد. به گزارش روزنامه "میتل دویچه تسایتونگ"، برخی از نمایندگان پارلمان آلمان هم در مرکز توجه جاسوسان جمهوری اسلامی بودهاند.
پس از انتشار خبر تفتیش خانهها و محل کار ده ایرانی به اتهام جاسوسی برای "یک نهاد اطلاعاتی ایران"، روزنامه "میتل دویچه تسایتونگ" گزارشی حاوی اظهارنظرهای سیاستمداران و نمایندگان مجلس آلمان در باره جاسوسی جمهوری اسلامی در آلمان منتشر کرد.
در این گزارش به نقل از راینهولد روبه، سیاستمدار وابسته به حزب سوسیال دموکرات آلمان آمده است: «ایران یکی از فعالترین کشورها در زمینه جاسوسی در آلمان است».
روبه ضمن اشاره به افزایش شمار افراد و نهادهایی که در آلمان در مرکز توجه جاسوسان ایرانی قرار دارند، ابراز تاسف کرده که در این رابطه هنوز کسی دستگیر نشده است.
سیاستمدار آلمانی به مسئولان حکومتی ایران توصیه میکند، "با توجه به وخیمترین شدن اوضاع داخلی" ایران، به جای فعالیتهای جاسوسی در کشورهایی که خواهان همکاری سازنده با جمهوری اسلامی هستند، به "موضوعات دیگری" اهمیت بدهند. او یادآور میشود که آلمان با ایران همکاری سازنده داشته و دارد و در موفقیت مذاکرات هستهای نقش مهمی ایفا کرده است.
محکومیت یک جاسوس
در مارس سال گذشته میلادی یک مرد پاکستانیتبار در دادگاهی در برلین به اتهام جاسوسی برای ایران به ۴ سال و سه ماه حبس محکوم شد. بر اساس حکم دادگاه، متهم از جمله درباره راینهولد روبه اطلاعات گستردهای جمعآوری کرده است. او نه تنها درباره عادات روزانه این سیاستمدار آلمانی دست به جاسوسی زده، بلکه دوستان و بستگان او را نیز شناسایی کرده بود.
روبه تاکنون سمتهای گوناگونی به عهده داشته است؛ از جمله ریاست "انجمن آلمان و اسرائیل" و نمایندگی پارلمان آلمان در امور ارتش این کشور.
اداره امنیت داخلی (اداره حافظ قانون اساسی) آلمان در آخرین گزارش خود که در ژوئیه ۲۰۱۷ منتشر شد، تاکید کرده است که جمهوری اسلامی علاوه بر جاسوسی علیه گروهای ایرانی مخالف، برای شنود و "دریافت اطلاعات سری در زمینه سیاست خارجی و امنیت داخلی" آلمان هم تلاش میکند.
اظهارات نمایندگان پارلمان
در ادامه گزارش "میتل دویچه تسایتونگ" آمده است، جاسوسان ایرانی برخی نمایندگان پارلمان آلمان را هم زیر نظر داشتهاند. این روزنامه به نقل از "محافل پارلمانی" نوشت: «باید در برابر سپاه پاسداران که یکی از مهمترین ستونهای اصلی نظام مستبد ایران بهشمار میرود، خیلی احتیاط به خرج داد».
امید نوریپور، سیاستمدار ایرانیتبار و نماینده حزب سبزها در پارلمان آلمان به "میتل دویچه تسایتونگ" گفته است که سفارت ایران یکی از مراکز اصلی عملیاتی ماموان امنیتی است و او حتی در سفرهایش به تهران پیوسته تحت نظر است.