Friday, Jan 19, 2018

صفحه نخست » چرا روسیه به درهای خروج از اوپک نزدیک شده است؟

opec_011918.jpgمنبع: فایننشال تریبون/ مترجم: روزبه آرش - دیپلماسی ایرانی

بهای نفت خام در بازارهای جهانی به مرز ۷۰ دلار برای هر بشکه رسیده است. به باور کارشناسان بهای نفت می تواند به ۸۰ دلار هم برسد. همین موضوع باعث شده که روسیه اقدام به بررسی سیاست کاهش تولید نفت خام خود کند. و این احتمال وجود دارد که روسیه از سیاست کاهش تولید نفت سازمان اوپک خارج شود. آلکساندر نوواک، وزیر انرژی روسیه با اشاره به وضعیت حاکم بر بازارهای جهانی نفت، اعلام کرده است که این کشور اقدام به بررسی مجدد سیاست کاهش تولید نفت خام خود خواهد کرد. احتمال می رود روسیه هفته آینده موضوع خاتمه دادن به همراهی خود با سیاست کاهش تولید نفت اوپک را به اطلاع مسئولان این سازمان برساند.

دنیای چینی

با گسترش رابطه چین و روسیه، این کشور کمتر و کمتر حضور در اوپک را مهم و پررنگ می داند. با توافق جدید روسیه و چین که در سال جدید آغاز شده است، بزرگ ترین پالایشگاه چینی یعنی پتروچاینا، دریافت و فرآوری نفت از خط لوله نفت روسیه را دو برابر کرده است. رویترز به نقل از یک مقام آگاه در چین نوشته است که پالایشگاه ۴۱۰ هزار بشکه در روز پتروچاینا در شمال شرق دالیان چین در سال ۲۰۱۸ حدود ۲۶۰ هزار بشکه نفت خام خط لوله روسیه را فرآوری خواهد کرد که در مقایسه با سال ۲۰۱۷ حدود ۸۵ تا ۹۰ درصد بیشتر است. از اول ژانویه، خط لوله نفت شرق سیبری-اقیانوس آرام روسیه به چین کار خود را آغاز کرده و حجم صادرات نفت را از ۱۵ میلیون به ۳۰ میلیون تن در سال رسانده که برابر با ۲۲۰ میلیون بشکه است. شرکت نفت روس نفت روسیه از این خط لوله بهره برداری می کند. واردات نفت چین از روسیه در نوامبر به یازده درصد رسید و عربستان سعودی با ۷.۸ درصد در رتبه دوم صادرات نفت به چین قرار گرفت.

سیاست اوپکی ها

کشورهای عضو اوپک همچنان بر ادامه سیاست کاهش تولید نفت اصرار دارند. سهیل المزروعی، وزیر نفت امارات متحده عربی و همچنین محمد الرمحی، وزیر نفت عمان ابراز خوش بینی کرده اند که کشورهای عضو این سازمان در همراهی با کشورهای دیگر، با پیروی خود از سیاست کاهش تولید نفت، در راستای ایجاد ثبات در بازارهای نفت تلاش کنند. اوپکی ها گرچه نسبت به نتایج حاصله از سیاست کاهش تولید نفت ابراز خرسندی کرده اند، ولی بر این باورند که ثبات لازمه در بازارهای جهانی نفت به دست نیامده و از این رو، سیاست محدود کردن تولید باید ادامه یابد.

روسیه در همراهی با سیاست اوپک، روزانه ۳۰۰ هزار بشکه از تولید نفت خام خود کاسته است. حال اما افزایش بهای نفت در بازارهای جهانی، تجدید نظر در این سیاست را الزامی ساخته است. بر اساس گزارش های منتشر شده، بهای هر بشکه نفت برنت ظرف روزهای گذشته به ۷۰ دلار رسید. این در حالی است که برخی از کارشناسان حتی پیش بینی کرده اند که بهای نفت در سال جاری میلادی از مرز ۸۰ دلار نیز بگذرد. وضعیت بحرانی ونزوئلا و همچنین بحران های سیاسی حاکم بر خاورمیانه می توانند از جمله عواملی باشند که باعث افزایش بیشتر بهای این فرآورده در بازارهای جهانی شده اند. آلکپروف، یکی از سهامداران بزرگ شرکت نفت روسیه به خبرنگاران گفته است که هرگاه بهای نفت خام به مدت شش ماه معادل بشکه ای ۷۰ دلار بماند، روسیه گام به گام اقدام به افزایش تولید نفت خام خود خواهد کرد.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy