Thursday, Jan 25, 2018

صفحه نخست » گفتگوی فائزه هاشمی با یورونیوز

faezehEUROnews_012318.jpgفائزه هاشمی بهرمانی دومین دختر اکبر هاشمی، متولد سال ۱۳۴۱ خورشیدی است. وی در پنجمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از تهران نامزد شد و توانست به مجلس راه یابد .علاوه بر این خانم هاشمی سابقه مدیر مسئولی روزنامه زن و ریاست بر فدراسیون اسلامی ورزش بانوان را در كارنامه خود دارد. روزنامه‌ای كه در سال ۷۸ توقیف و فدراسیونی كه در سال ۱۳۹۰ بدلیل عدم تخصیص بودجه در دولت محمود احمدی نژاد منحل شد. وی هم اكنون به عنوان یك فعال سیاسی، فعال در حوزه بانوان و عضو حزب كارگزاران سازندگی مشغول به فعالیت است.

نوزدهم دی ماه امسال مصادف بود با نخستین سالگرد درگذشت پدر فائزه هاشمی، اكبر هاشمی رفسنجانی؛ چهره شناخته شده‌ای كه از او به عنوان یكی از پرنفوذترین چهره‌های تاریخ معاصر ایران یاد می‌شود.

به همین بهانه خبرنگار یورونیوز در تهران به سراغ خانم هاشمی رفته تا در گفت‌و‌گویی اختصاصی از وی در خصوص مسایل مرتبط با حوزه بانوان و همچنین خانواده هاشمی پس از درگذشت پدرش سوال كند.

«از ابتدای انقلاب تا به امروز تحولات عظیمی اتفاق افتاده»

فائزه هاشمی در پاسخ به این سوال كه چرا حضور زنان در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی علیرغم حساسیت‌های جامعه محقق نشده و سدهای موجود در این راه چگونه باید شكسته شوند می گوید: «اعتقاد ندارد كه اتفاقاتی نیافتاده» است.

وی با اشاره به موضوع حضور فعلی زنان در عرصه‌های ورزشی و سیاسی می‌گوید: «در ورزش یا در عرصه اجتماعی و سیاسی از ابتدای انقلاب تا به امروز تحولات عظیمی اتفاق افتاده است. در دوره اقای احمدی نژاد وزیر زن داشتیم یا مدیران زن در حد معاون وزیر و نمایندگان مجلس وجود دارند اما این تعداد كم است.»

«حضور جدی بانوان در عرصه های مختلف نیازمند سهمیه است»

نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی ایران عدم تخصیص سهمیه برای حضور بانوان در عرصه‌های مختلف به ویژه انتخابات، را از دلایل عدم توفیق بانوان در انتخابات می‌داند و با اشاره به تجربه غرب در این خصوص می گوید: «ما سهمیه نداریم، كشورهای غربی و توسعه یافته ابتدا با سهمیه شروع كردند و بعد از عادی شدن حضور زنان سهمیه برداشته شد.»

«موضوعات مربوط به زنان را سیاسی می‌بینم»

مدیر مسئول سابق روزنامه زن با اشاره به اینكه مسائل مربوط به زنان در برخی برهه‌ها حساسیت زا می‌شود می‌گوید: «من موضوعات زنان را سیاسی می‌بینم، چون ارتباط مستقیم با موضوع حقوق بشر دارد و حقوق بشر نیز مقوله سیاسی به حساب می‌آید. هرچه یک جامعه سنتی و مذهبی باشد، مسایل زنان سخت‌تر است. زمانی كه من موضوع دوچرخه سواری زنان را مطرح كردم حساسیتی نبود اما با حضور من در عرصه سیاسی و برای انتخابات مجلس به عنوان ضد تبلیغ و برای تخریب من از آن استفاده شد. حضور زنان در استادیوم‌ها در زمان آقای احمدی نژاد انجام می‌شد اما در دوره آقای روحانی سختگیری شد و مانع این قضیه شدند.»

خانم هاشمی با تاكید بر اینكه فضای مجازی در گسترش مطالبات زنان كمک كرده می‌افزاید: «امروز زنان مطالباتشان را مطرح می‌كنند، برای مطالبات می‌جنگند و مبارزه مدنی دارند و در حال گرفتن نتیجه هستند.»

برای آگاهی از اخبار جهان نسخه iOS یا اندروید اپلیکیشن یورونیوز را دریافت کنید. (زبان برنامه را در منوی تنظیمات به فارسی تغییر دهید) «حسن روحانی همیشه اصولگرا بوده»

وی از بخشنامه رئیس جمهوری در الزام وزیران به اختصاص ۳۰ درصد پست‌های مدیریتی كشور به زنان تا پایان برنامه پنج ساله ششم توسعه به عنوان مهمترین نمود پیگیری مطالبات زنان اشاره می‌كند، هرچند با انتقاد از عملكرد دولت آقای روحانی در حوزه زنان اینطور می‌گوید: «انتظار ما بیشتر از این بود و شرایط محقق كردن این انتظارات هم بود. آقای روحانی همیشه اصولگرا بوده‌اند، اما پایگاه رای ایشان نزد اصلاح طلبان بود. طبیعی است كه به مطالبات اصلاح طلبان توجه بیشتری شود. حتی اصولگرایان هم به آقای روحانی معترض بودند كه چرا وزیر زن ندارد. البته می‌دانیم موانع و فشارها بر آقای روحانی از كجاست.»

این فعال سیاسی با بر شمردن دو راه حل برای دستیابی زنان به جایگاهشان در تشریح این دو راهكار می‌گوید: «یک راه حل حضور زنان در جایگاه‌های مدیریتی است، اعتقاد دارم اگر زن‌ها در تصمیم گیری‌ها، سیاست گذاری‌ها و برنامه ریزی‌ها در سطح كلان مشاركت جدی داشته باشند به سمتی خواهند رفت كه جامعه هم زنان را می‌بیند، حقوق زنان را هم می‌بینید و این مشاركت و ورود نگاه زنانه به مدیریت كشور، خودش سرمنشا حل مشكلات زنان خواهد شد.

مساله دوم نیز قوانین ما است. به نظر من ما قوانین تبعیض آمیز زیادی بین زن و مرد و به ویژه در خانواده داریم. اگر از منظر حقوقی دولت یا نمایندگان مجلس كه خوشبختانه از اصلاح طلبان هستند بروند به سمت برداشتن تبعیض ها از قوانین، قدم بزرگی برداشته خواهد شد.»

عدم حضور در فضای مجازی

فائزه هاشمی اگرچه یك فعال سیاسی و فعال در حوزه بانوان است اما از در فضای مجازی هیچگونه حضوری ندارد ، او حتی تلفن همران نیز ندارد، وی در توجیه ندشتن تلفن همراه دلیل آن را آزار دهنده بودن آن و لزوم پاسخگویی همیشگی به دلیل تماس های بالا عنوان می كند، اما در خصوص عدم حضور در فضای مجازی به نكته ای جالب اشاره دارد :

متاسفانه من نه موبایل دارم ،نه در فضای مجازی هستم و به شدت از تكنولوژی دورم . با اینكه در فضای مجازی نیستم و كم حرف می زنم اما دائم در دادگاه هستم، حال اگر در فضای مجازی هم بودم حتما دائم پرونده برایم درست می شد. به صلاحم است كه در فضای مجازی نباشم و كمتر حرف بزنم .

بیشتر بخوانید: محکومیت جدید فائزه رفسنجانی

«ممنوع الخروجی پابرجاست»

فائزه هاشمی در خصوص ممنوع الخروجی خودش از كشور می گوید : فكر می كنم كه هنوز ممنوع الخروج باشم. هنوز چك نكرده ام، نماینده دادستان در یكی از جلسات دادگاه به منم گفت فكر می كنم ممنوع الخروجی شما را تمدید كرده‌ایم.

وی در پاسخ به اینكه از خانواده آقای هاشمی چند نفر ممنوع الخروج هستند با خنده می گوید: بچه ها به من گفته اند كه چیزی از ما نگو، در كل شش نفر ممنوع الخروج هستند، فرزند من، فرزند محسن، فرزند مهدی، خود مهدی و یاسر ممنوع الخروج هستند.

بیشتر بخوانید: فائزه هاشمی: پنج نفر از اعضای خانواده ما ممنوع‌ الخروج شده‌اند

وصیتنامه‌ای كه پیدا نشد

پس از درگذشت اكبر هاشمی رفسنجانی یكی از موضوعات مهمی كه مورد توجه قرار گرفت موضوع وصیتنامه او بود، یاسر هاشمی كوچک ترین فرزند او پیش از این در مصاحبه با روزنامه اعتماد گفته بود: «هنوز نتوانسته‌ایم وصیتنامه اصلی ایشان را که خبر داریم نوشته و در جایی گذاشته بود، پیدا کنیم.»

فائزه هاشمی در خصوص سرنوشت وصیتنامه اصلی پدرش اینطور پاسخ می دهد: «من در مورد وصیت نامه دیگر پدرم صحبت نكردم. فاطی و یاسر این را گفته بودند. ولی نمی‌توان فكر كرد كه چنین شخصیتی وصیت نامه نداشته باشد. البته ایشان یک وصیت نامه داشتند كه خیلی قدیمی است و آن موجود است اما احتمالا فاطی كه چنین صحبتی كرده خیلی مطمئن بوده كه وصیتنامه دیگری وجود داشته است.»

«برای ریاست جمهوری برنامه‌ای ندارم»

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy