در حالی که قرار بود از فردا مصوبه ممنوعیت برخی تراکنشهای مالی بر بستر USSD بر اساس بخشنامه اخیر بانک مرکزی به اجرا در آید، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از مذاکره با بانک مرکزی در این خصوص و تعویق آن خبر داد.
به گزارش «تابناک»، محمدجواد آذری جهرمی در حاشیه مراسم گرامیداشت روز فضایی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤالی در مورد موازیکاری سازمان صدا و سیما با بخشی از فعالیتهای سازمان فضایی که اعلام میشود به استناد قانون عمل میکند، چه راهکار قانونی برای حل این مشکل را پیگیری میکنید، گفت: شاید موازیکاریهای براساس قانون است و دوستان صدا و سیما نیز در حوزه خود تلاش زیادی میکنند و البته که منظورمان انجام کار غیرقانونی توسط صدا و سیما نبود.
وی گفت:، اما درباره این موازیکاری به هماهنگی و همافزایی نیاز داریم تا به لایحهای برسیم که ممکن است از شورای عالی فضای مجازی کمک بگیریم، واقعیت را مطرح کردهام که مبنی بر اینکه در عرصههای مختلف فضایی نیاز به یکپارچگی داریم و باید مجموعه اعتبارات، خدمات، مسئولیت، اجرا و تعهد مشخص باشد.
وی ادامه داد: در قانون اشاره نشده که صدا و سیما ماهواره بخرد، اما در زمان بودجهریزی، اعتبار به آن اختصاص میدهند و این اجازه قانونی تفسیر میشود که شاید بتوان در اساسنامه سازمان فضایی متن را به نحوی تفسیر کرد که تأکید شود تنها سازمان فضایی مجاز به اقدام در زمینه خرید ماهواره است.
وزیر ارتباطات درباره ماهوارههای در دست اقدام سازمان فضایی توضیح داد: ماهواره دوستی تستهای موفقی را پشت سر گذاشته و در زمانی که بسیاری از حوزهها در تحریم قرار داشتند، ساخته شده است.
وی درباره برنامه وزارت ارتباطات برای ایجاد بالنهای ارتباطی توضیح داد: پروژه بالنهای ارتباطی برای ایجاد چتر وایفای ایجاد شد که یک نمونه از آن در مراسم اربعین از نظر تعداد کاربران و پهنای باند آزمایش شد و این پروژه به کمیته بحران سپرده شد تا در هر ۳۱ استان اجرا شود.
وی درباره پیگیری پروژه اعزام موجود زنده به فضا گفت: این موضوع در مرحله آزمایشگاهی در دستورکار است، اما در مرحله کاربرد، اولویتهای جدیتری داریم که نتیجه آن در مدیریت امور جاری دیده خواهد شد.
وی درباره اعلام مدل جدید گوشی مشمول ریجستری گفت: ساعت ۲:۳۰ امروز جلسهای در این باره داریم که دوستان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، درخواست یک هفته مهلت کردهاند و در نتیجه ممکن است امروز مدل اعلام شود، اما یک هفته برای اجرا فرصت دهیم.
جهرمی درباره اینکه گفته شده بود ایران با تلگرام مذاکره میکند و تلگرام باید شرایط ایران را برای باز شدن دوباره در ایران بپذیرد، گفت: درخواست ایران این است که خشونت، ضربه زدن به اموال عمومی متوقف شود و اجازه ندهند که از پلتفرمشان برای این اهداف استفاده کنند، پیگیریهایی انجام شده و در حال ادامه است، اگر پلتفرمی دائمی مورد استفاده مردم باشد، به این معنا که زیرساختها را به آنها متصل کنیم، باید به مقررات ما احترام بگذارد، که از دیدشان این کار را کردهاند، اما از دید ما کافی نبوده است.
وی در پاسخ به سؤال دیگری درباره اسنادی که در فضای مجازی مبنی بر غیرواقعی خواندن سرمایهگذاریهای مرتبط با سرآوا در ایران اعلام میشود، گفت: راهحل شفاف شدن آمار این بخشهای خصوصی، حضور آنها در بورس است که چند شرکت حوزه آیسیتی فعالیت خود را در بورس آغاز کردهاند، درباره این آمار نمیتوان گفت: صددرصد دروغ یا صددرصد راست است و وزارت ارتباط ارتباطات هم برای صحتبندی، کار دقیق دارد که ما هم مرجع انتشار ارزش آمار شرکتها نیستیم.
وی درباره اعتراض کاربران اینترنت به تعرفههای جدید اینترنت ثابت نامحدود، گفت: چند اشکال در اجرای مصوبه مطرح شد نخست انتقاد بهسرعت سرویس بود که شرکتها بررسی نمیکنند که آیا سرعت مورد تقاضای مشترک قابل واگذاری است یا خیر و سرعت بالا را واگذار میکنند و سپس میبینند قابل واگذاری نبوده است و مشتری نمیداند در حقش اجحاف شده و نمیتواند سرعت خریداریشده را استفاده کند که در این باره شرکتها موظف هستند پول مردم را برگردانند و رگولاتوری در استانها و ستاد مسئول نظارت و اطلاعرسانی در این زمینه است.
وی ادامه داد: دوم با توجه به اینکه ترافیک داخلی نصف قیمت ترافیک خارجی است، شرکتها برای تبلیغات بیشتر سقف مصرف منصفانه را عدد ترافیک داخلی اعلام کردند و با این روش به مردم تلقین شد و به غلط در ذهن مردم جا انداختند که اینترنت قرار است گرانتر شود درحالیکه در گذشته طبق مصوبه هر گیگ اینترنت ۳ هزار و ۶۰۰ تومان بود و اکنون ۳ هزار و ۵۰۰ تومان.
جهرمی با اشاره به اینکه رگولاتوری تأکید کرده که شرکت باید سقف مصرف منصفانه را صحیح به مردم اعلام کنند، گفت: علاوهبر این طبق مصوبه شرکتها موظف هستند تمامی سایتهای دارای ترافیک داخلی را نیم بها حساب کنند (همه ترافیکهایی که از NIN یا IXP تغذیه میکنند). شرکتها باید سایتهایی که ترافیک نیم بها دارند را روی سایت خود به مشترکان اعلام کنند. همچنین دارندگان محتوا بهتازگی میتوانند IP هایشان را در درگاهی که برای این کار تهیه شده وارد کنند و اگر داخلی تشخیص داده شدند جزء سایتهای نیم بها شوند.
به گفته وی اشکال چهارم نیاز برخی کسب و کارها بهسرعت بالا و حجم پایین بود که از ابتدای تصویب تعرفههای جدید مدنظر داشتیم که مصوبه در این نقطه ضعف دارد، اما اگر از ابتدا این امکان را اعلام میکردیم شرکتها مصوبه را به درستی اجرا نمیکردند و تصمیم گرفتیم سه ماه بعد اعلام کنیم. در آن زمان نیز اعلام کردیم که متقاضیان این سرویس از بازار رقابتی موبایل استفاده کنند. در مجموع چهار ایراد به این مصوبه وارد بود که نظرسنجیها نشان میدهد بیش از ۷۰ درصد نسبت به این مصوبه رضایت داشتند و ۳۰ درصد هم ناراضی بودند.
وی درباره اجرای بخشنامه جدید بانک مرکزی درباره قطع USSDها که وزارت ارتباطات اعلام کرد ۴ ماه به تعویق افتاده و بانک مرکزی تکذیب کرد، توضیح داد: نگاه بانک مرکزی توسعه امنیت در نظامهای پرداخت است که امیدواریم به USSD بسنده نشود و از آن حمایت میکنیم. البته آمار ۴۲ میلیارد کلاهبرداری در ۶ ماه نخست سال که اعلام کردم مربوط به عابربانکهاست.
وی گفت: بخش بسیاری از تراکنشهای خرید شارژ از طریق USSD است که حذف یکباره آن باعث اختلال در نظام اقتصادی اپراتورها میشود. برای مثال اجرای بهحق مقررات جدید نظامهای پرداخت این نتیجه را داشت که قیمت خرید کارتشارژ از POS از ۱۰ هزار تومان به ۱۲ هزار تومان افزایش یافت و مشتری باید پول نقد هم بدهد. در صحبت با آقایان سیف و حکیمی در مذاکره شفاهی قرار شد مقداری اجرای مصوبه تأخیر داشته باشد و پیرو آن نیز آقای فلاح مکاتبه کردند.
جهرمی گفت: ما از زبان مردم صحبت میکنیم و رضایت عمومی مهمتر است. طبق جلسهای که در رگولاتوری برگزار شده توافق کردیم زمان نگذاریم، اما از تصمیم بانک مرکزی حمایت میکنیم.