رویداد ۲۴ - علیرضا زاکانی، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی بر این عقیده است که همت کافی و لازم برای مبارزه با فساد در کشور ما وجود ندارد و اگر این همت و شفافیت به کار گرفته شود، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. حتی اگر مبارزه با فساد از دستگاهها و زیرمجموعههای نهاد رهبری آغاز شود، میتواند یک نقطه قوت برای مبارزه با فساد باشد، زیرا رهبر انقلاب هیچگاه در این خصوص خط قرمزی نداشتهاند.
فساد و مبارزه با فساد آن هم از نوع اقتصادی، سالهاست که به کلیدواژه اصلی مسئولین کشور تبدیل شده است. تقریبا به عمر انقلاب اسلامی ایران.
انقلاب اسلامی ایران که اساسا برای مبارزه با فساد در همه ابعاد سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی رقم خورد، به نظر میرسد بعد از گذشت 40 سال، همچنان به عنوان یک دغدغه مهم و اساسی در میان مردم و مسئولین وجود دارد و مدام مباحث و قانونهای جدید برای «مبارزه با فساد» گذاشته میشود. بحران فساد در کشور ما به حدی رسیده است که رهبر انقلاب از آن با عنوان «اژدههای هفتسر» نام برده است و میفرمایند:«باید با فساد مبارزه بشود،با ظلم مبارزه بشود،البته خیلی سخت است. فساد مثل اژدهای هفتسر افسانههاست، یک سرش را که میزنی با شش سر دیگر حرکت میکند، از بین بردنش آسان نیست. برخورد با آن کسانی که منتفع از فساد هستند کار بسیار سختی است ولی از آن کارهایی است که حتماً باید انجام بگیرد.»
تقلای مسئولین و تاکید موکد رهبر انقلاب برای مبارزه با فساد، همه و همه نشان دهنده این است که فساد در کشور ما نه تنها ریشهکن نشده، بلکه روز به روز بیشتر و بیشتر میشود و فاسدان نیز به دلیل نفوذ در دستگاههای قدرت، حاشیههای امن خود را گسترش میدهند.
علیرضا زاکانی، نماینده اصولگرای سابق مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با رویداد۲۴ گفت: طبیعتا موضوع فساد در کشور ما یک موضوع پیچیدهای است و وجود ذرهای از آنهم مایه بیآبرویی و بیحیثیتی نظام و مسئولین است. امروز شرایط کشور، شرایط بسیار سختی است، لذا به اعتقاد بنده قیام کردن برعلیه فساد، تبعیض و فقر، یک امر ضروری است.
زاکانی خاطرنشان کرد: مردم نیز باید همواره از مسئولین مطالبه کنند که برخورد با مفسیدن سریعا و صریحا صورت بگیرد. این مفسدان قطعا افراد ناشناختهای نیستند اما چون در قوه قضاییه، مقننه و اجرایی فعالیت کردهاند، رسیدگی به اموراتشان را به تاخیر میاندازند.
زاکانی در پاسخ به این سوال که آیا بهتر نیست شفافیت و احیانا مبارزه با فساد از دستگاهها و زیرمجموعههای رهبری آغاز شود تا هم مردم بهتر در جریان امور قرار بگیرند و هم مسئولین حساب کار دستشان بیاید، گفت: من معتقدم حتما این کار باید انجام شود زیرا این موضوع میتواند حاکی از یک نقطه قوت باشد. به معنای دیگر این شفافیت نه تنها مضموم نیست، بلکه بسیار هم مطلوب است. رهبر انقلاب نیز هیچگاه این موضوع را خط قرمز نمیداند. به طور مثال چند سال گذشته ما میخواستیم از قوه قضاییه تحقیق و تفحص انجام دهیم، اما قوه قضاییه مقاومت میکرد و میگفت ما زیر نظر رهبری هستیم، اما رهبر انقلاب سه بار بر تحقیق و تفحص تاکید کرده و راه را برای ما باز کردند. یا در خصوص موارد و مسائل مختلف دیگری مانند صداوسیما و غیره، رهبری همواره از بحث تحقیق و تفحص مبارزه با فساد، حمایتهای خوبی انجام دادند.
این نماینده مجلس در پایان با اشاره به پرونده محموداحمدینژاد و نزدیکانش و تخلفاتی که در پرونده آنها آمده است، تصریح کرد: قوهقضاییه در بسیاری از موارد مانند همین پرونده احمدینژاد، نتوانسته افکارعمومی را اقناع کند. من امیدوار هستم واقعیتهای این پرونده مشخص شود تا همگان متوجه شوند که آیا واقعا تخلفی بوده است یا خیر. من قطعا یاران و نزدیکان احمدینژاد را در بروز برخی از تخلفات مقصر و قوه قضاییه را در اطلاع رسانی شفاف و دقیق، ناکارآمد میدانم.
مطلب قبلی...
مطلب بعدی...