Monday, Feb 19, 2018

صفحه نخست » تند شدن لحن رهبران اروپایی علیه جمهوری اسلامی

tougherEU_021818.jpgدماوند - نیکی هیلی، سفیر و نماینده ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل متحد ۲۶ بهمن‌ماه جاری با استناد به گزارش کارشناسان این سازمان درباره نقض تحریم تسلیحاتی یمن توسط جمهوری اسلامی، از شورای امنیت خواست تا «در مورد ایران دست به کار شود.»

هربرت مک مستر، مشاور امنیت ملی آمریکا هم روز ۲۸ بهمن، گفت که جمهوری اسلامی شبکه‌های نیابتی قدرتمندی در سوریه، یمن و عراق ایجاد و مسلح کرده است که می‌توانند علیه حکومت‌های این کشورها وارد عمل شوند.

ژنرال مک مستر تصریح کرد: «اکنون زمان اقدام علیه ایران است».

در روزهای اخیر، لحن رهبران اروپایی هم علیه فعالیت های منطقه ای جمهوری اسلامی تندتر شده است.

جمعه ۲۷ بهمن، ترزا می، نخست وزیر بریتانیا پس از دیدار با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان گفت: «امروز با خانم مرکل توافق کردیم که به تلاش برای حفظ توافق هسته ای ادامه دهیم، اما ما همچنین در نگرانی‌های آمریکا از اقدامات بی‌ثبات‌کننده ایران در خاورمیانه سهیم هستیم.»

نخست وزیر بریتانیا با اشاره به اقدامات بی ثبات کننده جمهوری اسلامی در منطقه گفت: «آماده‌ایم تا اقدامات بیشتری را برای مقابله با این مسایل انجام دهیم.»

به کانال خبرنامه گویا در تلگرام بپیوندید

پیشتر بوریس جانسون، وزیر خارجه بریتانیا هم گفته بود: «لندن از نقش احتمالی ایران در سرنگونی جنگنده اسرائیلی در سوریه نگران است.»

امانوئل مکرون، رئیس‌ جمهور فرانسه می‌گوید: «برنامه موشک‌های بالیستیک ایران باید تحت نظارت بین‌المللی قرار گیرد.»

رئیس‌ جمهور فرانسه با تاکید بر پایبندی کشورش بر برجام، گفت: «باید بر موضوع استفاده از موشک‌های ساخت ایران در کشورهای یمن و سوریه متمرکز شد، چراکه این موشک‌ها یک خطر و چالش امنیتی برای متحدان فرانسه به‌شمار می‌روند.»

‏کاوه شیرزاد، فعال سیاسی ساکن فرانسه درباره اظهارات تازه مقامات کشورهای اروپایی درباره ایران به دماوند می‌گوید: «تندتر شدن لحن رهبران اروپا علیه جمهوری اسلامی بخاطر اعتقاد روزافزون اروپا از ناکارآمدی برجام است. برجام بصورت غیر مستقیم مهر تاییدی بود بر دخالت های خونین جمهوری اسلامی در منطقه. چیزی که آمریکا و ترامپ به آن اذعان کرده بودند. با تایید ارسال سلاح به حوثی ها توسط سازمان ملل، اروپایی‌ها و به خصوص فرانسوی‌ها در حال از دست دادن امتیازهایی هستند که ممکن بود به دنبال برجام در ایران بدست بیاورند. آن‌ها از طرف آمریکا و کشورهای عربی تحت فشار هستند و مجبورند یا جمهوری اسلامی را وادار به عقب نشینی کنند یا در قراردادهای خود تجدید نظر کنند.»

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به اروپا و دیگر کشورهای طرف توافق هسته ای با جمهوری اسلامی هشدار داده که یا این قرارداد را اصلاح کنند یا آمریکا از آن خارج خواهد شد.

شیرزاد در پاسخ به این پرسش که "اگر جمهوری اسلامی عقب‌نشینی نکند، چه اتفاقی رخ می دهد؟"، گفت: «‏اگر جمهوری اسلامی از سیاست‌های خونین خود عقب نشینی نکند امتیازهای برجام یکی پس از دیگری از جمهوری اسلامی گرفته خواهد شد. تحریم‌ها با رشد بیشتری ادامه می‌یابند و شرایط اقتصادی و سیاسی پیچیده‌تر خواهد شد.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy