جهانگیری : معلوم نیست اکثریت ایرانیان چه نظری دربارۀ حجاب اجباری دارند
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری ایران، در مصاحبه با نشریۀ اقتصادی "فاینشنال تایمز" مدعی شده که جمهوری اسلامی ایران اصلاح پذیر است و می تواند به حیات خود ادامه دهد. او با اشاره به ناآرامی های دی ماه گذشته در ایران اعتراف کرده که اعتراض های خیابانی و تلاش مردم برای حل مسائل در خیابان رهبران حکومت اسلامی ایران را نگران کرد. اما، اسحاق جهانگیری در عین حال افزوده است که قدرت انطباق جمهوری اسلامی با مطالبات مردم ایران بالا است.
نشریۀ "فاینشنال تایمز" تصریح کرده است که البته هیچ کس نمی داند که قدرت انطباق جمهوری اسلامی ایران و روحانیان حاکم بر این کشور چقدر است و تا کجا آنان می توانند به مشکل بیکاری جوانان که به ۲۴٫۴ درصد بالغ می شود و فساد مهارگسیخته در ایران پاسخ بدهند. "فاینشنال تایمز" افزوده است که سقوط ۱۴ درصدی ارزش ریال در مقابل دلار و ارزهای معتبر جهانی طی هفته های اخیر و بالا رفتن نرخ تورم هرگونه توهم را در نزد مردم ایران نسبت به احتمال بهبود شرایط از بین برده است.
در پاسخ به این سئوال که جمهوری اسلامی ایران چه واکنشی در قبال مخالفان حجاب اجباری از خود نشان خواهد داد، اسحاق جهانگیری مدعی شده که معلوم نیست که اکثریت مردم ایران در بارۀ حجاب اجباری چه نظری دارند. وی در عین حال گفته است که بیش از ۶٠ درصد ایرانیان معتقدند که می توانند به خواسته هایشان در چارچوب اصلاحات دست یابند.
به کانال خبرنامه گویا در تلگرام بپیوندید
گفتنی است که خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران، ایرنا، در گزارش خود دربارۀ گفتگوی اسحاق جهانگیری با "فاینشنال تایمز" ادعای او را در مورد حجاب اجباری در ایران منعکس نکرده است.
در اظهاراتش اسحاق جهانگیری مدعی شده که اوضاع اقتصادی ایران آنقدرها که مردم تصور می کنند، بد نیست. او گفته است که تصور منفی دربارۀ اوضاع اقتصادی کشور نتیجۀ تبلیغات مخالفان است.
جهانگیری گفته است که مخالفان دولت به فضای بدبینی در کشور دامن زده اند، غافل از این که در زمینۀ اجتماعی، کسی که آغازگر مسائل است لزوماً خاتمه دهندۀ آنها نیست.
اسحاق جهانگیری در جای دیگری از سخنانش با اشاره به مسئلۀ جانشینی آیت الله خامنه ای، گفته است که رهبر حکومت اسلامی ایران از سلامت جسمی برخوردار است و به دلیل بلوغ سیاسی نظام اسلامی مسئلۀ جانشینی او به بحران تبدیل نخواهد شد.
جهانگیری در پایان به فساد سیستماتیک و گسترده در جمهوری اسلامی ایران اعتراف کرده و گفته است که فساد گسترده مانع گشایش و شفافیت در حوزۀ اقتصاد شده است.