منبع: رادیو فردا
محمود احمدی نژاد به همراه رحیم مشایی در ۲۵ بهمن ۱۳۹۶ به دادگاه رفتند تا در جلسه محاکمه بقایی شرکت کنند. اما آنان را به جلسه راه ندادند. احمدی نژاد در اعتراض سخنانی در بیرون ساختمان دادگاه ایراد کرد. او گفت انقلاب برای احقاق حق مردم، عدالت، آزادی، دفاع حکومت از حقوق مردم صورت گرفت، نه این که عده ای دارای اختیارات مطلقه شوند و مردم را تحقیر و ذلیل سازند.اما به جای آن، قوه قضائیه به کوچکترین اعتراض، شدیدترین واکنش را نشان می دهد. فرد را بازداشت و سپس جنازه اش را به عنوان معتادی که خودکشی کرده به خانواده اش تحویل می دهند. هیچ ناظری بر قوه قضائیه وجود ندارد و مردم به دلیل پاسخگو نبودن، به ادعاهای آنان اعتماد ندارند. از قوه قضائیه باید به خود قوه قضائیه شکایت کرد که نه تنها قابل اعتماد نیستند، بلکه نتیجه بخش هم نیست."رهبری هم که می گویند مسئولیت عملکرد دستگاه قضایی و بقیه دستگاه ها به عهده ایشان نیست". سپس پیامبرانه وعده داد که "این شرایط به زودی به نفع ملت اصلاح خواهد شد...فعلا [قدرت] دست شماست. اما به لطف خدا به همت ملت، به زودی شرایط کشور به نفع ملت به نفع آرمانهای انقلاب به طور اساسی تغییر خواهد کرد".
همزمان با این سخنان، اسفندیار رحیم مشایی در یادداشتی نوشت "اکنون قوه قضائیه، متهم به قتل است؛ مگر آن که خلافش ثابت شود. حتی اگر علت مرگ، خودکشی هم فرض شود، باز هم دستگاه قضایی مسئول است!...عوامل تحتامر مقامات قضایی یا ضابطین مرتبط ، با بازداشت شدگان چه کردهاند که آنها ناچار شدهاند برای رهایی از فشارها دست به خودکشی بزنند؟!" . او افزود که قوه قضائیه مسئول مرگ های سریالی- کاووس سید امامی و چند جوان- است و مردم مطلقاً نمی پذیرند که متهمان به دلیل فهمیدن کشف جرمشان، خودکشی کرده اند. یک نهاد مستقل غیر حکومتی باید فوراً به این مسأله رسیدگی کرده و گزارش آن را به مردم ارائه کند و خائنان محاکمه شوند. تا آن زمان، قوه قضائیه و ضابطان قضایی- سپاه و...- حق بازداشت احدی را ندارند. این نظر اکثریت قاطع مردم ایران است و در صورتی که نظام به آن عمل نکند، "خسارت سنگینی را متوجه خود، کشور و مردم خواهد کرد".
نقدهای احمدی نژاد و رحیم مشایی بر جمهوری اسلامی وارد هستند. اما چندین مسأله قابل تأمل در این مورد وجود دارد:
یکم- آزادی احمدی نژادی ها: جمهوری اسلامی افراد بسیاری را به اتهام کمترین انتقاد، سال ها زندانی کرده است. چرا با احمدی نژاد و مشایی برخورد نمی کند؟ چندین احتمال قابل تصور است:
الف- افراد بازداشت شده ۸ سال رئیس جمهور و معاون رئیس جمهور نبوده اند. یعنی مسئولیت هایی در حد و اندازه این ها در نظام نداشته اند. این مدعا ناقض و مبطل فراوان دارد. روزگاری افتخار همه سران نظام این بود که شاگرد آیت الله منتظری بوده اند. به فرمان آیت الله خامنه ای ۵ سال آن آزاد مرد را در منزل اش زندانی کردند. اینک ۷ سال است که رهبران جنبش سبز در منزلشان زندانی هستند. مهندس موسوی و مهدی کروبی مسئولیت های مهمی در نظام داشته و موسوی در واقع نخست وزیر آیت الله خمینی بود، نه آیت الله خامنه ای.
ب- بازداشت احمدی نژاد- با توجه به پایگاه اجتماعی اش- برای نظام هزینه دارد. این مدعا هم کاذب است. اولاً: احمدی نژاد در سال ۹۰ ادعا می کرد که میزان آرایش از ۲۴ میلیون انتخابات متقلبانه خرداد ۱۳۸۸ ، به ۳۵ میلیون افزایش پیدا کرده است. به همین دلیل ۱۱ روز قهر کرد و دست به خانه نشینی زد تا پایگاه اجتماعی اش به میدان بیایند. اما خبری نشد. برای این که پایگاه اجتماعی او در میان طرفداران آیت الله خامنه ای قرار داشت، نه اصلاح طلبان، اعتدالیون و مخالفان نظام. حتی یک نفر هم برای او به خیابان نیامد. ثانیاً: در انتخابات ریاست جمهوری ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۶، برخلاف دستور آیت الله خامنه ای- نامزد شد. شورای نگهبان قانون اساسی به همان نحو که در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ هاشمی رفسنجانی و رحیم مشایی را رد صلاحیت کرده بود، احمدی نژاد را رد صلاحیت کرد. اما باز هم هیچ خبری از پایگاه اجتماعی او نشد.
به کانال خبرنامه گویا در تلگرام بپیوندید
اگر به دست صادق لاریجانی و دیگر مسئولان قوه قضائیه بود، تا به حال بارها او را زندانی کرده بودند. اگر زندانی نشده ، آیت الله خامنه ای مانع این امر است. پرسش مهم این است: نقشه و برنامه و بازی آیت الله خامنه ای چیست؟ چرا احمدی نژاد را تا این حد آزاد گذاشته است؟ محسنی اژه ای گفته است که مصلحتی در کار است. آن مصلحت چیست؟
دوم- عملکرد احمدی نژاد: کل درآمد نفتی دوران ۸ سال ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد حدود ۶۳۹ میلیارد دلار بود و کل صادرات غیر نفتی در همان مدت ، ۱۵۶میلیارد دلار است. جمع این دو، ۷۹۵ میلیارد دلار است. میانگین رشد اقتصادی سالانه دوران ریاست جمهوری او ۳.۲ درصد بود. فساد به نحو افسارگسیخته ای نهادینه شد. احمدی نژاد به صراحت علم اقتصاد را رد می کرد. آیت الله خامنه ای آرای فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، سیاست داخلی و خارجی احمدی نژاد را از همه مسئولان نظام به خود نزدیکترین به شمار اورد. خشنود بود که با آمدن احمدی نژاد قطار انقلاب که از ریل خارج شده بود، دوباره به روی ریل بازگشت. و حاکمیت دوگانه- انتصابی و انتخابی- به حاکمیت یگانه تبدیل شد.
محمد باقر ذوالقدر- معاون وقت سپاه پاسداران- به صراحت گفت که با برنامه ریزی و سازماندهی چند لایه، برادر ارزشی و انقلابی مان آقای احمدی نژاد را در سال ۱۳۸۴ رئیس جمهور کردیم. داستان تقلب تأثیرگذار انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ هم نیازمند تکرار نیست. قطعنامه های تحریمی شورای امنیت سازمان ملل و تحریم های یک سویه آمریکا و اروپا، بخشی از دستاورد مشترک آیت الله خامنه ای و محمود احمدی نژاد بود که کشور را به رشد اقتصادی منفی ۶.۸ و تورم ۳۵ درصد رساند. خس و خاشاک نامیدن جنبش سبز یکی از سخنان به یاد ماندنی او بود. قطعنامه های سازمان ملل را "کاغذ پاره" می نامید و می گفت آن قدر قطعنامه صادر کنید تا قطعنامه دانتان فلان شود. آب را بریز آن جا که می سوزد. این تازه زبان سیاست خارجی او بود.
سوم- اجنه و امام زمان: اگرچه او و همراهانش از قبل خود را مورد تأیید امام زمان به شمار می آوردند و با اجنه هم در ارتباط بودند. اما پس از شرکت در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل بود که به آیت الله جوادی آملی گزارشی از فضای ملکوتی و امام زمانی زمان سخنرانی خودش ارائه کرد. پس از آن فقیهان دیدند که او صدها برابر بیش از همه آنان از امام زمان دم می زند.
ایستادن در برابر آیت الله خامنه ای از سال ۱۳۹۰به بعد، متکی بر همین سیاست اسرارآمیز بود. یعنی مشایی پس از خلسه های امام زمانی اش- و دوستان مرتبط با جن ها- به احمدی نژاد خبر داده بودند که آیت الله خامنه ای تا یکسال دیگر بیشتر زنده نخواهد بود و باید از اینک تکلیف سمت و سوی آینده را روشن سازیم.
اما قدمت ارتباط فقیهان با امام زمان و اجنه به طول تاریخ روحانیت می رسد. آیت الله خامنه ای که نه تنها نایب امام زمان است، بلکه با امام زمان هم ملاقات داشته است(رجوع شود به گزارش کاظم صدیقی امام جمعه تهران. جالب است که او این مدعا را در حضور آیت الله خامنه ای و هزاران تن دیگر مطرح کرد و پس از آن جمعیت به سوی خامنه ای حمله برد تا متبرک شود و محافظان رهبر را نجات و فراری دادند).
وعده های اجنه و امام زمانی نقد نشد و نه تنها آیت الله خامنه ای همچنان زنده است، بلکه احمدی نژاد مجبور شده تا چراغ به دست به دنبال پایگاه اجتماعی در میان منتقدان و مخالفان جمهوری اسلامی بگردد.
وعده های احمدی نژاد، در مورد تحولات سیاسی اساسی و سقوط جمهوری اسلامی، وعده هایی امام زمانی و جن زده است. تحلیل و تبیین سیاسی، کاملاً زمینی و متکی بر ذکر علل و دلایل مدعا است. اگر کسی مدعی است که جمهوری اسلامی در حال سرنگونی است یا تحولات سیاسی اساسی در حال رخ دادن است، باید این مدعا را به صورت علمی توضیح دهد. کاملاً احتمال دارد که جمهوری اسلامی ساقط شود یا تحولاتی بنیادین در پیش باشد. اما این مدعیات، باید توسط شواهد و قرائن انضمامی مورد تأیید قرار گیرند، نه وعده های ناشی از ارتباط با موجودات اسرارآمیز.
ما- به تعبیر ماکس وبر- در جهان اسطوره زدایی/افسون زدایی شده زندگی می کنیم که علم تجربی برای ما ساخته است. گفتمان علمی، جهان را کمی، قابل اندازه گیری، با متغیرهای مادی و پیش بینی پذیر ساخته است. وبر می گوید هر کس این جهان را نمی پسندد، می تواند به صومعه ها بازگردد، در آن جا بخوبی از آنها استقبال خواهد شد. جهان سیاست، جای موجودات اسرارآلودی چون جن و پری و امام زمان نیست. اگر هم چنان موجوداتی وجود داشته باشند، با تور علم صید نمی شوند و علم تجربی در برابر نقش آن ها در جهان ساکت است.
چهارم- تحول اپوزیسیونی احمدی نژاد: راه تغییر به روی همه انسان ها باز است. در واقع، تحولات عظیم جهانی، همه را تغییر داده و می دهند. بی جهت نبود که مارکس ویژگی دوران مدرن را این می شمرد که "هر آنچه سخت و استوار است، دود می شود و به هوا می رود". علاوه بر اینها، در قدرت بودن یا فاقد قدرت بودن، نیز متغیر مهمی است که موجب دگرگونی نگاه فرد به عالم و آدم می شود.
احمدی نژاد و یارانش هم بخواهند مخالف جمهوری اسلامی و نظام ولایت فقیه شوند، راه به روی آنان گشوده است. هیچ کس نمی تواند راه تحول را به روی آنان ببندد. اما تمام سخن بر سر این است که احمدی نژادی ها چه نوع "مخالفانی" هستند؟
هر نوع مخالفتی با جمهوری اسلامی لزوماً موجه نبوده و نیست. گفتمان دهه ۴۰ و ۵۰ نیروهای مذهبی و غیر مذهبی ایران، گفتمان غیر دموکراتیک بود. مذهبی ها هم پیرو سیطره ایدئولوژی جهان سومی بلشویک ها شده بودند. آنان دموکراسی و آزادی و حقوق بشر را کالاهایی بورژوایی قلمداد می کردند. اگرچه با دیکتاتوری شاه مخالف بودند و با آن مبارزه می کردند، اما ایده آلشان یک نظام دموکراتیک نبود. از لنین، استالین، مائو، انورخوجه، کاسترو، و...نظام دموکراتیک ملتزم به آزادی و حقوق بشر بیرون نمی آمد. نیروهای مذهبی "مترقی" هم پیروی همین گفتمان بودند. مذهبی های سنتی هم ولایت فقیه آیت الله خمینی را دنبال می کردند. اگر چه خمینی در "میان پرده پاریس"، از دموکراسی، آزادی مطلق، آزادی زنان، حقوق بشر غربی و "جمهوری مانند جمهوری فرانسه" سخن می گفت و آن ها را وعده می داد.
گفتمان امام زمانی و جن زده احمدی نژادی ها فاقد دموکراسی، حقوق بشر، آزادی، برابری، رفع تبعیض، کثرت گرایی، و...است. اگر امام زمانی وجود داشته باشد، با دموکراسی در تعارض است. برای این که دموکراسی فقط انتخاب زمامداران سیاسی توسط مردم نیست، عزل آنان توسط مردم هم هست. اما امام معصوم را نه مردم انتخاب می کنند و نه مردم می توانند امام معصوم را عزل کنند.
بدین ترتیب، احمدی نژادی ها اگر هم مخالف جدی آیت الله خامنه ای و جمهوری اسلامی شده باشند، یا بشوند، از موضعی غیر دموکراسی خواهانه و حقوق بشری- اعلامیه جهانی حقوق بشر- است، نه آزادیخواهانه و کثرت گرایانه.
احمدی نژاد در نامه ۲۲ آبان ۹۶ به آیت الله خامنه ای اعتقاد و التزام عملی خود به جمهوری اسلامی را یادآور شده و خطر توطئه های طراحی شده توسط دشمنان برای نابودی جمهوری اسلامی را متذکر می شود و در پایان می نویسد:"از خداوند منان عزت و سرافرازی ملت بزرگ ایران و حضرتعالی و عبور عزتمندانه از عقبههای پیش رو را تحت عنایات خاصه حضرت ولی عصر(عج) مسئلت دارم". در برابر دادگاه هم سخنان خود را با این دعا که در متون شیعیان وجود ندارد آغاز کرد:"اللهم عجل لولیک الفرج والعافیه والنصر و جعلنا من خیر انصاره و اعوانه و المستشهدین بین یده".
اگر هم دعاهای فرج و درک امام زمان سندیت داشته باشند، این دو دعا هستند، نه دعایی که او خوانده است:
وَ عَجِّلْ لِوَلِيِّكَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِيَةَ وَ النَّصْر {مصباحالمتهجد ص : ۵۸}
اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي مِنْ أَنْصَارِهِ وَ أَعْوَانِهِ وَ الذَّابِّينَ عَنْهُ وَ الْمُسَارِعِينَ إِلَيْهِ فِي قَضَاءِ حَوَائِجِهِ وَ الْمُحَامِينَ عَنْهُ وَ السَّابِقِينَ إِلَى إِرَادَتِهِ وَ الْمُسْتَشْهَدِينَ بَيْنَ يَدَيْه {بحارالأنوار ج : ۵۳ ص : ۹۶}
آیا از روی احمدی نژاد، آیت الله خامنه ای و دیگر فقیهان، نمی توان تصویری از امام زمان در ذهن ترسیم کرد؟
آدرس کانال تلگرام اکبر گنجی: https://telegram.me/ganji_akbar