نمایش آثاری از لوور در ایران برای اولین بار
رادیو فرانسه - بیش از پنجاه اثر از موزه لوور پاریس به ایران منتقل شد تا در نمایشگاهی با عنوان "موزه لوور در تهران" در معرض دید عموم قرار گیرد. قرار است این نمایشگاه با حضور ژان ایو لودریان، وزیر امورخارجه فرانسه روز دوشنبه 14 اسفند / 5 مارس در موزه ملی ایران افتتاح شود و تا چهار ماه ادامه یابد.
چند روز پیش، مجموعهای از آثار موزه لوور، شامل پیکره، نقش برجسته، ظرف، تابلو نقاشی و چاپ سنگی همراه با کارشناسان این موزه به تهران منتقل شد.
مجسمه ابولهول در موزه لوور پاریس
نینا رضایی، مسئول نمایشگاههای موزه ملی ایران، گفته که این نمایشگاه از لحاظ "تنوع و گستره جغرافیایی آثار" در میان نمایشگاههای خارجی برگزار شده در موزه ملی ایران بی نظیر است.
به گفته او، دو شی شامل یک تبر مفرغی با کتیبه شاه ایلامی "اونتاش ناپیریشا" و دیگری، شی مفرغی از لرستان مربوط به ایران است و سایر آثار مربوط به فرانسه، ایتالیا، اتریش، آلمان، هلند، مصر، ترکیه، سوریه، عراق و هند هستند.
به کانال خبرنامه گویا در تلگرام بپیوندید
همچنین در میان آثاری که از موزه لوور به تهران منتقل شده، مجسمه امپراطور مارک اورل متعلق به قرن دوم میلادی و مجسمه ابوالهول متعلق به مربوط دوره "فرعون هاکور" در چهار قرن پیش از میلاد نیز وجود دارند. برخی از آثار هنرمندان بزرگ اروپا نیز مانند اوژن دولاکروا و کامی کورو، دو نقاش فرانسوی، در این مجموعه قرار دارند.
این مجموعه، از هشت بخش موزه لوور پاریس انتخاب شده و قرار است در چهار بخش اصلی با عنوانهای "تولد یک مجموعه"، "شکوه تمدنهای جهان"، "رویای جهانی شدن" و "یک موزه زنده" به نمایش درآید.
نمایش آثاری از موزه لوور پاریس در تهران، گام اول از همکاری دوجانبه میان موزههای ایران و فرانسه است.
در گام بعدی قرار است که نمایشگاهی با عنوان "امپراطوری گل سرخ؛ ایران در قرن ۱۹" تا یک ماه دیگر در شعبه موزه لوور شهر مانس فرانسه برگزار شود. در این نمایشگاه سه اثر از موزه ملی ایران و ۱۹ اثر از کاخ گلستان به نمایش درمیآید.
یانیک لینتز، مدیر بخش هنرهای اسلامی موزه لوور پاریس به خبرنگار فرانس24 گفته که روابط این موزه با ایران در سال 2008 قطع شد و در سال 2015 که توافق هستهای ایران با قدرتهای جهانی به امضا رسید، تهران از موزه لوور پاریس خواست تا این توافق را با برگزاری یک نمایشگاه به تجسم درآورد.
ماریل پیک، رئیس بخش آثار باستانی شرقی موزه لوور نیز گفته که مدیر موزه ملی ایران تأکید داشت آثار باستانی مصر موجود در لوور به تهران برده شود، زیرا این دوره از تاریخ مصر برای ایرانیان بسیار جذاب است و طی آن تبادلات فرهنگی بسیاری میان ایران و مصر، نظیر ساخت مجسمه داریوش در مصر، صورت گرفته است.
اکنون رابطه ایران و مصر چندان گرم و دوستانه نیست و نمایش آثار باستانی مصر در تهران، فرصتی را برای بازدیدکنندگان فراهم میکند.
جبرئیل نوکنده، مدیر موزه ملی ایران نیز درباره تعداد اندک آثار ایرانی در مجموعه ای که از لوور به تهران آورده شده، گفته که "اگر آثار ایرانیِ موزه لوور را به نمایش میگذاشتیم «زیره به کرمان» میبردیم، وظیفه موزه ملی ایران این است که مردم را با فرهنگها آشنایی ایجاد کند، آن هم در شرایطی که برای نخستینبار میتوانستیم آثار موزهای مانند لوور را به نمایش درآوریم."
او قول داده که در آینده آثار ایرانی بیشتری از موزه لوور در تهران به نمایش درآید.
قرار است که در حاشیه برگزاری نمایشگاه "موزه لوور در تهران"، مجموعهای از عکسهای عباس کیارستمی، کارگردان فقید ایرانی نیز به نمایش درآید.