رادیو زمانه ـ در پی درخواست رسول خادم، رئیس فدراسیون کشتی از مسئولان حکومتی ایران برای تعیین تکلیفِ رقابتهای کشتیگیران ایران با حریفان اسرائیلی و بیپاسخ ماندن این درخواست، او و همه اعضای شورای فنی کشتی آزاد و فرنگی ایران در یک اعتراض دستهجمعی از سمت خود استعفا دادند.
رسول خادم چهارشنبه ۹ اسفند با صدور نامهای استعفای خود از ریاست این فدراسیون را اعلام کرد.
به کانال خبرنامه گویا در تلگرام بپیوندید
رسول خادم از مسئولان وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک، وزارت امور خارجه و شورای امنیت ملی خواسته بود تا تکلیف موضوع عدم رقابت ورزشکاران ایرانی با رقبای اسرائیلی را روشن کنند.
این درخواست پس از آن صورت گرفت که علیرضا کریمی، کشتیگیر وزن ۸۶ کیلوگرم ایران در آذرماه سال جاری در رقابتهای کشتی آزاد زیر ۲۳ سال قهرمانی جهان برای آنکه در دور بعدی با کشتیگیر اسرائیلی روبهرو نشود در میانه کشتی با حریف روس به توصیه مربیان تیم ملی به عمد شکست خورد و از رسیدن به مدال طلای جهان بازماند.
در پی این رویداد کمیته حقوقی و انضباطی اتحادیه جهانی کشتی هم علیرضا کریمی و هم حمیدرضا جمشیدی، مربیاش را محروم کرد. کریمی شش ماه و جمشیدی دو سال محروم شد.
رسول خادم ۳۰ بهمنماه در واکنش به این محرومیت خطاب به مسئولان حکومتی گفت: «اگر سیاست کشور بر بهرسمیت نشناختن اسرائیل و عدم مبارزه با ورزشکاران اسرائیلی است، پس پنهانی به حریف قبلی باختن و برای تهیه گواهی بیماری، به درمانگاهها و پزشکان خارج از کشور مراجعه کردن، چه معنایی دارد؟ (...) اگر توان مردانه ایستادن پای اعتقاداتتان را ندارید، حداقل پای کشتیگیر بایستید.»
در پی استعفای رسول خادم، ابراهیم جوادی و حسین مرعشیان، از اعضای شورای فنی کشتی آزاد و کشتی فرنگی ایران نیز اعلام کردند که با چنین شرایطی نمیتوانند کار کنند و اعضای این شوراها نیز استعفا دادند.
این نخستین بار در ورزش ایران است که در مورد رویارویی با ورزشکاران اسرائیلی چنین اعتراض دستهجمعیای صورت میگیرد.
ابراهیم جوادی در اینباره گفت: «مسئولان هیچ واکنشی نسبت به این اتفاق مهم نداشتند و هیچ اقدامی صورت ندادند. آنها هر تصمیمی که میگیرند را باید به نهادهای بینالمللی ورزش اعلام کنند تا تکلیف یکسره شود و همه ما مجبور به دروغ گفتن نباشیم.»
در واکنش به استعفای دستهجمعی مسئولان کشتی، منصور برزگر از کشتیگیران پرسابقه و مربی سابق ایران گفت: «شرایط اصلاً خوب نیست و همه کسانی که میخواهند سالم کار کنند، تحت فشار هستند و نمیتوانند به راحتی کشور را در عرصههای مختلف به سمت جلو ببرند. در ورزش هم شرایط به همین شکل است. (...) آدمهای نالایقی حرفهایی میزنند که بهتر است خودشان بیایند و کار را پیش ببرند.»
برزگر با بیان اینکه «هرچه میآیی سالم کار کنی و به کشور خدمت کنی، نمیگذارند»، افزود: «شک نکنید کشتی ایران ضربه بدی خواهد خورد.»
در همین حال حسن قشقاوی مشاور وزیر امور خارجه ایران و عضو هیئت رئیسه فدراسیون کشتی از استعفای خادم اظهار بیاطلاعی کرد و گفت: «باید با او در اینباره صحبت کنم.»
جمهوری اسلامی کشور اسرائیل را بهرسمیت نمیشناسد و ورزشکاران ایران از سال ۱۹۸۳ از رویارو شدن با تیمها و ورزشکاران اسرائیلی امتناع میکنند. این در حالی است که هنوز قانونی در این زمینه تصویب نشده است.
در مردادماه سال جاری نیز مسعود شجاعی و احسان حاجصفی، دو ملیپوش تیم فوتبال ایران که در باشگاههای یونان بازی میکنند، در ترکیب تیم وقت خود، پانیونیوس در مقابل تیم مکابی تل آویو به میدان رفتند و این موضوع برای آنها دردسرساز شد. مسعود شجاعی که برخلاف درخواست وزارت ورزش و جوانان از این عمل خود اظهار پشیمانی نکرد از آن زمان به ترکیب تیم ملی فوتبال ایران دعوت نشد. این در حالی است که شجاعی تا پیش از این رویداد کاپیتان تیم ملی بود.