خبر آنلاین ـ حسین اللهکرم گفت: انتخابات آزاد در چارچوب قانون معنا پیدا میکند وگرنه هرج و مرج میشود، احمدینژاد نیز طرفدار هرج و مرج نیست، بلکه طرفدار انتخابات آزاد است.
امید کرمانیها: حاشیههای محمود احمدینزاد تمامی ندارد، او وقتی از بست نشینی در حرم عبدالعظیم حسنی و معرکه گیری مقابل قوه قضائیه برای جلب افکارعمومی نتیجهای نگرفت، دست به قلم شد و خطاب به رهبر معظم انقلاب نامهای نوشت که از نگاه بسیاری از سیاسیون ساختارشکنی محسوب میشود.
به کانال خبرنامه گویا در تلگرام بپیوندید
اما حسین اللهکرم چنین اعتقادی ندارد و میگوید: احمدی نژاد یکسری اعتراض هایی دارد که شاید ریشه هایی هم داشته باشد. او اعتراضاتش را میگوید و به نظر من اعتراضاتش را به صورت مدنی مطرح میکند.
مشروح گفت و گوی خبرآنلاین با اللهکرم را در ادامه بخوانید.
****
به نظرتان عاقبت احمدینژاد به کجا میرسد و چه سرنوشتی پیدا میکند؟
احمدی نژاد به عنوان رئیس جمهور اسبق این کشور نظراتی دارد. از آنجا که نظام بر پایه سه مولفه «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» بنا شده، او آزادی ابراز عقیده دارد و نظر خود را ابراز میکند.
برخی معتقدند با آقای احمدی نژاد باید برخورد قانونی صورت گیرد، نظر شما چیست؟
احمدی نژاد یکسری اعتراض هایی دارد که شاید ریشه هایی هم داشته باشد. او اعتراضاتش را میگوید و به نظر من اعتراضاتش را نیز به صورت مدنی مطرح میکند. مثلا ما اعتراضات دی ماه را داشتیم، که برخی اعتراض و برخی به شکل اغتشاش بود. به نظر من او نسبت به اعتراضات دی ماه بسیار مدنی تر اعتراضات یا -بهتر است بگویم- مطالبش را دارد بیان میکند.
نامهای که اخیراً آقای احمدی نژاد به رهبر معظم انقلاب نوشت از دیدگاه برخی ساختارشکنی محسوب میشود...
کدام قسمتش.
آن قسمتی که آقای احمدی نژاد با انتقاد از عملکرد شورای نگهبان، تأکید بر برگزاری انتخابات آزاد کرد و حتی خواستار برکناری رئیس قوه قضائیه شد.
خوب او در جایگاه تعیین تکلیف کردن برای سران قوا نیست. در جایگاه ابراز مطالبش است و در همین حد باید درباره آن بحث شود.
خودتان نامه اخیر آقای احمدی نژاد را مطالعه کردید، چه برداشتی از آن نامه دارید؟، آیا او میخواست تعیین تکلیف کند یا فقط مطالبش را بگوید؟
اگر هم برداشت شما یا دیگری از نامه آقای احمدی نژاد تعیین تکلیف باشد، میگویم او جایگاه تعیین تکلیف ندارد. بنابراین فقط میماند ابراز مطالب که من به همین حالت دوم معتقدم.
درخواستی که آقای احمدی نژاد برای برگزاری انتخابات آزاد مطرح کرد، یک دوگانه و تعارض است، او سال ۸۴ و ۸۸ از طریق شورای نگهبان برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری تأیید صلاحیت و رئیس جمهور شد، اما امروز صحبت از لزوم برگزاری انتخابات آزاد میکند و میگوید «شورای نگهبان انتخابات را مهندسی میکند». این نقد آقای احمدی نژاد را به شورای نگهبان وارد میدانید یا معتقدید او دچار تعارض و دوگانگی شده است؟
به نظر من انتخابات آزاد و قانونی با هم تفاوتی ندارند. آقای احمدی نژاد معتقد به انتخابات آزاد است اما برگزاری انتخابات آزاد خارج از قانون امکان پذیر نیست چون هرج و مرج میشود. انتخابات بدون نظارت شورای نگهبان آزاد نخواهد بود چون قانون اساسی شورای نگهبان را ناظر بر انتخابات قرار داده است، کسی هم نمیتواند این را نفی کند.
در واقع شما برخلاف آقای احمدی نژاد معتقدید ما هرچه انتخابات داشتیم، آزاد بوده است؟
انتخابات ما آزاد بوده چون در چارچوب قانون برگزار شده است.
پس آقای احمدی نژاد به چه موضوعی معترض است که تأکید بر برگزاری انتخابات آزاد دارد؟
این سئوال را از من میپرسید یا از احمدی نژاد؟
بالاخره آقای احمدی نژاد نامهای خطاب به رهبر معظم انقلاب نوشت وه خواستار برگزاری انتخابات آزاد بدون مهندسی شورای نگهبان شد.
اینها ابراز مطالبات است که آقای احمدی نژاد نه جایگاه قانونی و نه اختیارات لازم در این زمینه دارد. معتقدم هر کسی از جمله احمدی نژاد یا آحاد ملت میتواند مطالبات خود را بازگو کند.
مطالبه آقای احمدی نژاد درباره برگزاری انتخابات آزاد میتواند منجر به تشویش اذهان عمومی شود؟ یعنی بخشی از مردم تصور کنند که تاکنون انتخابات آزاد نداشتهایم که احمدی نژاد چنین درخواستی را دارد؟
هر کس این طور فکر میکند باید بداند انتخابات آزاد در چارچوب قانون معنا پیدا میکند وگرنه هرج و مرج میشود، احمدی نژاد نیز طرفدار هرج و مرج نیست، بلکه طرفدار انتخابات آزاد است. حالا اینکه شورای نگهبان در برگزاری انتخابات نباشد این جایگاه قانونی ندارد و در تضاد با قانون است.
پس شما معتقدید احمدی نژاد حرف ساختارشکنانهای نزده است؟
من نگفتم احمدی نژاد حرف ساختارشکنانه زده یا نزده است. من گفتم در مقام ارائه مطالب و مطالبات خودش بوده است.
به نظرتان مطالبات و حرفهای آقای احمدی نژاد در جامعه مورد پذیرش قرار میگیرد؟
در یک کشور آزاد در چارچوب قانون، افراد میتوانند مطالبات خودشان را بگویند، گاهی ممکن است مطالبات آنها مخالف قانون هم باشد که مردم آن را نخواهند پذیرفت.