منصور رضوی - ایران وایر
استعفای «رسول خادم» معنی کامل ایستادن او مقابل جریانی بود که طی دو هفته اخیر از او میخواست در قبال مسئله «مبارزه ورزشکاران ایرانی با اسرائیل» سکوت کند. پیشازاین رئیس فدراسیون کشتی ایران، در یک سلسله اعتراض به مسئله رقابت نکردن ورزشکاران ایرانی با حریفان اسرائیلی، از عضویت در هیئترئیسه اتحادیه جهانی کشتی استعفا داد.
استعفای رسول، یک سونامی را در فدراسیون کشتی ایران به همراه داشت. اعضای شورای فنی کشتی فرنگی، شورای فنی کشتی آزاد، اعضای هیئترئیسه و نایبرئیس بانوان فدراسیون کشتی نیز پس از رسول خادم استعفا دادند. ریشه کلام همه به یک شناخت از آینده برمیگردد. اتحادیه جهانی کشتی و کمیته بینالمللی المپیک بهصورت رسمی به ورزش و بخصوص کشتی ایران اولتیماتوم دادهاند که در صورت مبارزه نکردن مقابل اسرائیلیها، کشتی و ورزش ایران تعلیق خواهند شد.
این رفتار جسورانه فقط از عهده «رسول خادم» برمیآمد. این شهامت هم برخاسته از جسارت ذاتی اوست و هم پشتوانه خانوادگیاش که سالها به بالاترین نهادهای امنیتی کشور متصل بودند. رسول در دورههای دوم و سوم شورای شهر تهران از سوی اصولگرایان نامزد شد و به شورای شهر رسید. در دوره چهارم انتخابات شوراها هم پس از ثبتنام و تأیید صلاحیت، از کاندیداتوری انصراف داد. هرچند «مهدی چمران»، رییس وقت این شورا مدعی بود که برای ماندن رسول بارها به او اصرار کرده است.
اما همین هم برای مقابله با جریانی که پشت مقابله ورزشکاران ایرانی با اسرائیلی ایستاده عجیب است. به اظهارات «عباس جدیدی» در مورد استعفا و موضعگیری خادم توجه کنیم: «رسول خادم با سیاه نمایی، ذهن مردم را منحرف میکند. او گفته اگر مسابقه نمیدهیم باید مردانه پای اعتقادمان بایستیم. مگر دشمن مردانه پیش میآید که ما مردانه پیش برویم؟ ما سر سفره این انقلاب بودهایم و شهدای زیادی دادهایم. باید از آرمانها دفاع کنیم و تابع سیاستهای نظام باشیم»
به کانال خبرنامه گویا در تلگرام بپیوندید
عباس جدیدی تفاوتی ریشهای با رسول خادم دارد و آن هم نداشتن «ریشه» است. رسول به صورت واضح به گروه اصولگرا متصل است. با «حسن روحانی» چالشی اساسی را در اسفندماه سال 94 تجربه کرد. اما در مواجهه با تابوی اسرائیل، از موضع خود پایین نیامد. رسول در شورای شهری که «عباس جدیدی» شانس حضور داشت، از نامزدی انصراف داد و در نهایت در انتخابات ریاست فدراسیون کشتی هم او را شکست داد.
اما عباس جدیدی، به جریان اصولگرا چسبیده است. او برای ورود به سیاست ابتدا کوشید به حزب «آبادگران» نزدیک شود. سراغ «غلامرضا حیدری کرد زنگنه» رفت. یکی از مردان پرحاشیه دولت محمود احمدینژاد که درست در آستانه بازتاب خبری اختلاس سه هزار میلیارد تومانی خودش را با موافقت «شمسالدین حسینی» وزیر دارایی وقت، در سازمان خصوصیسازی بازنشسته کرد. «حیدری کرد زنگنه» سال ۹۲ ائتلافی ساخت به نام «زاگرسیان ایران اسلامی» و عباس جدیدی را با این عنوان که «او یک دانشمند است» معرفی کرد.
رسول خادم، میان دو راهی ایستادن و خاک شدن، یا عقبنشینی کردن، گزینه دوم را انتخاب کرد. او در نامه استعفای خود نوشته است «گاهی بهترین شیوه "ایستادن"، "نایستادن" است» و در توجیه کنار رفتنش مدعی شده «افکار " قناس" من دارد برای کشتی پرهزینه میشود.»
افکار «قناس» دقیقاً شاهکلید استعفای رسول خادم است. او به کنایه، میل و باور خودش مبنی بر لزوم مبارزه با ورزشکاران اسرائیل را قناس خوانده تا آن چه سیاست کشور برای مقابله با ورزشکاران اسرائیلی بوده را زیر سئوال ببرد.
او تحصیلکرده «علوم سیاسی» است. کارشناسی «روابط بینالملل» از دانشگاه روابط بینالملل وزارت خارجه دارد و مدرک کارشناسی ارشد و دکترایش را در رشته جامعهشناسی گرفته. او فقط یک دکتر جامعهشناس نیست، بلکه به خوبی میتواند فضای جامعه را هم مهندسی کند. او استعفا داد و وزارت ورزش و جوانان یا به دولت ایران را در یک موقعیت انفعالی قرار داد.
حالا «محمدرضا داورزنی» معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش و جوانان به «ایسنا» گفته است: «قطعاً وزارت ورزش با این استعفا مخالف است. ما نیز این را از طریق سایتها شنیدهایم.» داورزنی که روزی با طرح این ادعا که «مسعود شجاعی» و «احسان حاج صفی» به دلیل بازی مقابل مکابی اسرائیل در لیگ اروپا، دیگر حق دعوت شدن به تیم ملی ایران را ندارند، حالا مدعی شده که «باید کمک کنیم تا دغدغه او که باعث استعفایش شده برطرف شود.» دغدغه رسول خادم چیزی جز تغییر قانون نانوشته مبارزه نکردن ورزشکاران ایرانی مقابل اسرائیل نیست. داورزنی روزی با مصاحبه خود ، حساسیت فدراسیون جهانی فوتبال را در قبال دخالت امور سیاسی در ورزش ایران را خرید.
درحالیکه منع رقابت ورزشکاران ایرانی و اسرائیلی در دست رهبر و مراجع تقلید ایران است، «محمدرضا تابش» رییس فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی از رییسجمهور، وزیر ورزش، دبیر شورای عالی امنیت ملی و در رأس همه رهبر ایران درخواست کرد تا با «تدبیر نسبت به رفع موانع فراروی کشتیگیران چارهجویی کنند. تابش به ایسنا گفته، نباید میدان رقابت را برای «دشمن» خالی کرد.
رسول خادم از پسِ استعفای خود، دقیقاً به دنبال چنین فضایی میگشت. او اصولگرایی است که مقابل اصل اصولگرایان نظام ایستاده و به نظر نمیرسد از موضع خود در قبال شکستن تابوی مبارزه نکردن با ورزشکاران اسرائیلی کوتاه بیاید.