جان کری، وزیر امور خارجه پیشین آمریکا، در جریان ملاقاتی خصوصی و محرمانه با وزیر خارجه ایران در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ، درخواست کرده که ایرانیها تصمیم دونالد ترامپ در مورد برجام را مبنای رفتار خود قرار ندهند و توافق را کنار نگذارند یا آن را نقض نکنند. رئیسجمهوری آمریکا به دنبال اعمال محدودیتهای بیشتر بر توافق هستهای با ایران و از مخالفان سرسخت آن است.
نشریه آمریکایی "نیویورکر"، در گزارشی در مورد روابط ایران و روسیه مدعی شد که ماه گذشته محمدجواد ظریف با جان کری به طور پنهانی ملاقات داشته است. دیدار وزیر امور خارجه ایران با وزیر امور خارجه پیشین آمریکا، در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ و با حضور نمایندگان دیگر کشورهای دخیل در توافق هستهای رخ داده است.
به گزارش "نیویورکر"، جان کری در این دیدار از ایرانیها خواسته است تا دولت ترامپ هر تصمیمی که گرفت، توافق هستهای را کنار نگذارند یا آن را نقض نکنند.
کنفرانس امنیتی مونیخ که در پرتو بحرانهای جهانی و جنگهای داخلی در خاورمیانه، از تاریخ ۱۶ تا ۱۸ فوریه برگزار شد، صحنه دوئل سیاسی ایران و اسرائیل بود.
به کانال خبرنامه گویا در تلگرام بپیوندید
نخست وزیر اسرائیل در سخنرانی خود در کنفرانس امنیتی مونیخ، با نمایش قطعهای از یک پهپاد سرنگونشده منتسب به ایران، این کشور را بزرگترین تهدید در جهان خواند. در پاسخ، محمدجواد ظریف این عمل بنیامین نتانیاهو را به «سیرک کارتونی» تشبیه کرد.
در این کنفرانس، وزرای خارجه و دفاع ۳۰ کشور جهان شرکت داشتند.
ظریف به غیر از جان کری با ارنست مونیز هم در مونیخ دیدار کرده
بی بی سی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گزارش رسانه های آمریکایی درباره دیدار محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه این کشور با جان کری وزیر خارجه پیشین آمریکا را تایید کرده و گفته به غیر از این دیدار آقای ظریف ملاقاتی هم با ارنست مونیز وزیر پیشین انرژی آمریکا داشته است.
آقایان مونیز و کری هردو در شکل گیری توافق هسته ای موسوم به برجام نقشی کلیدی داشتند.
این دیدار دو هفته پیش در حاشیه احلاس امنیتی مونیخ در آلمان انجام شده است. سخنگوی وزارت خارجه ایران گفته که این دیدار برای «تامین منافع ملی انجام شد».
مجله آمریکایی نیویورکر که اولین بار خبر ملاقات آقایان ظریف و کری را منتشر کرده می گوید حان کری به ایران توصیع کرده حتی در صورت خروج دونالد ترامپ از توافق برجام٬ ایران از آن خارج نشود و مفاد آن را نقض نکند.
سفر آقای ظریف به مونیخ حاشیه های دیگری هم داشته که اولین بار از رسانه های غیرایرانی منتشر شده است.
نشریات آلمانی هفته گذشته اعلام کردند که برخی شرکت های سوخت رسانی از بیم تحریم های احتمالی آمریکا از تامین سوخت هواپیماهای حامل آقای ظریف که قرار بود از مونیخ عازم مسکو شود خودداری کردند اما سرانجام مشکل با تامین سوخت از سوی تانک های سوخت رسان نظامی آلمان حل شد.