دویچه وله - گزارش شبکههای اجتماعی از اصفهان حاکی از راهپیمایی شماری از کشاورزان منطقه ورزنه در اعتراض به اختصاص نیافتن حق آبه است.آنها در این راهپیمایی که روز پنجشنبه ۱۷ اسفند برگزار شد، با مطالبه حق آبه، شعارهایی نیز سر دادند که یکی از آنها علیه حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، بود. آنها شعار دادند: «روحانی دروغگو - زاینده رود ما کو».اشاره کشاورزان به سخنان حسن روحانی در دوره تبلیغات ریاست جمهوری سال ۹۶ بود که در اصفهان به مردم گفته بود: «در دولت یازدهم، مردم را از خطر خشکی دریاچه ارومیه نجات دادیم و اینبار نوبت زاینده رود است».این نخستین بار نیست که کشاورزان منطقه ورزنه در اعتراض به مشکل آب اعتراض کردهاند. آنها در روزها و هفتههای اخیر از جمله در مقابل شرکت آب منطقهای و پل خواجوی اصفهان تجمع کرده بودند.
خبرگزاری دولتی ایران (ایرنا) گزارش میدهد که صدها نفر از کشاورزان منطقه ورزنه در شرق اصفهان پیش از ظهر روز جمعه (۱۸ اسفند/ ۹ مارس) در اطراف تاسیسات انتقال آب در اطراف روستای باقرآباد، از توابع ورزنه، تجمع کردند.
کشاورزان به انتقال آب زایندهرود به یزد معترض هستند. ایرنا در گزارش خود نوشته است که کشاورزان معترض قصد داشتند تاسیسات انتقال آب زایندهرود به یزد را تخریب کنند که نیروی انتظامی از این کار جلوگیری کرده است.
بنابر این گزارش، نیروی انتظامی برای پراکندن کشاورزان معترض گاز اشکآور به کار برده است. ایرنا نوشته است: «برخی منابع آگاه از مجروح شدن چهار تا پنج نفر در این اعتراضات خبر دادند که به گفته آنها یکی از این افراد مجروح برای درمان به بیمارستانهای اصفهان منتقل شده است.»
به کانال خبرنامه گویا در تلگرام بپیوندید
پیشتر نیز کشاورزان شرق اصفهان پس از ۴۰ روز تجمع در هفتههای پایانی سال ۹۱، خط لوله انتقال آب زاینده رود به یزد را شکسته بودند. پس از آن هم برخی اخبار حاکی از درگیری بین کشاورزان و نیروی انتظامی بود.
در گزارش خبرگزاری ایرنا همچنین آمده است که افراد معترض در محل تاسیسات آب انتقالی یزد به برخی از تاسیسات شبکه برق و تیرهای برق آسیب رساندند که باعث اختلال در شبکه برقرسانی و آبرسانی ورزنه شده است.
ویدئوهایی که از تجمع کشاورزان ورزنه در شبکههای اجتماعی منتشر شده شمار معترضان را بسیار بیشتر نشان میدهند. در این ویدیوها معترضان شعارهای تندی علیه مقامهای حکومت ایران سر میدهند.
بحران آب در ایران در سالهای گذشته روز به روز حادتر شده و باعث تنشها و درگیریهای زیادی گشته است. کاهش بارندگی و مهمتر از آن، عدممدیریت منابع آب و استفاده درست از آن ایران را با تهدید جدی بحران کمبود آب مواجه ساخته است.