گزارشگران بدون مرز ـ نقض فاحش آزادی رسانهها و حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران امروز از سوی شورای حقوق بشر سازمان ملل بررسی میشود. گزارشگران بدون مرز (RSF) خواهان زیر نگر داشتن و تمدید مدت ماموریت گزارشگر ویژه برای این کشور است.
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد امروز ۲۱ اسفند ۱۳۹۶ توصیههای گزارشگر ویژه در باره وضعیت حقوق بشر در ایران را بررسی میکند. عاصمه جهانگیر در آخرین گزارش خود پیش از درگذشت تاسفبارش، گزارشی روشن و هشدار دهنده از سیاست و عملکرد جمهوری اسلامی در باره نقض آزادی رسانهها و بیان و حقوق بشر اراپه کرده است.
افسوس که گزارشگر ویژه برای بازگویی و واکاوی گزارشش به چهل و هفت عضو شورای حقوق بشر و پاسخ به حملات رژیم ایران حضور ندارد، جمهوری اسلامی بن مایه این حملات را با فرستادن وزیر دادگستری خود، سید علیرضا آوایی، نشان داد. این فرد یکی چهرههای سرکوب سیاسی در ایران و به این عنوان جایگرفته در فهرست تحریمهای اتحادیه اروپا است.
رضا معینی مسوول دفتر ایران گزارشگران بدون مرز در این باره میگوید «ما در باره ناسوداری شورای حقوق بشر که ارگانی سیاسی و میان دولتهاست خیالپردازی نمیکنیم. حضور سید علیرضا آوایی یکی از جلادان نظام، گویای این است که این نظام مسوولیت سیاستهای آزادی ستیزانه خود را میپذیرد، قربانیان سرکوب را تحقیر و سازمان ملل را تمسخر میکند.»
علیرضا آوایی به تاریخ ۷ اسفند ۱۳۹۶، در مراسم بازگشایی شورای حقوق بشر سخنرانی کرد. پس از دبیر اول سازمان ملل انتونیو گوترس که بر ناگوار بودن وضعیت حقوق بشر و از این میان آزادی رسانهها و معافیت از پیگرد برای درندگان مجری این سیاستها در ایران تاکید کرده بود.
جمهوری اسلامی ایران در جلسه امروز از حق پاسخگویی به انتقادها بهره خواهد برد، حقی که روزنامهنگاران و مدافعان حقوق بشر را در کشور از آن محروم کرده است.
گزارشگران بدون مرز از شورای حقوق بشر میخواهد به این حرکت تحریکآمیز جمهوری اسلامی ایران، یکی از بدترین کشورهای جهان در نقض آزادی رسانهها و حقوق بشر، پاسخ مناسب دهد.
رضا معینی تاکید میگوید: «گزارشگران بدون مرز شورای حقوق بشر را فرا میخواند تا نظام جمهوری اسلامی ایران زیرنگر جامعه جهانی نگاه داشته شود. شورای حقوق بشر باید بی هیچ تردیدی مدت ماموریت گزارشگر ویژه را تمدید و فردی موثر برای این کار برگزیند.»
جمهوری اسلامی ایران در ردهبندی جهانی آزادی مطبوعات ۲۰۱۷ گزارشگران بدون مرز از میان ۱۸۰ کشور جهان در رده ۱۶۵ قرار دارد.