Tuesday, Mar 20, 2018

صفحه نخست » گاردین: اشک دخترکی که جرقه کارزار اعتراض به تبعیض علیه زنان در وزنه‌برداری ایران شد

guardian_032018.jpgایران اینترنشنال، «آبزرور»، ویژه‌نامه آخر هفته روزنامه بریتانیایی «گاردین»، روز شنبه ۲۶ اسفندماه، در گزارشی می‌گوید منع دختر ۸ ساله‌ اردبیلی از وزنه زدن در افتتاحیه جام فجر جرقه اعتراض به تبعیض علیه زنان در وزنه‌برداری ایران شد.

در گزارش «آبزرور» آمده است:

یک وزنه‌بردار حرفه‌ای برجسته در ایران، می‌تواند به‌اندازه یک فوتبالیست لیگ برتر انگلیس، درآمد داشته باشد. ایران به داشتن ۳۰۰ وزنه‌بردار حرفه‌ای افتخار می‌کند و هر شهر بزرگ در ۳۱ استان کشور، برای خودش یک ورزشگاه ویژه وزنه‌برداری و مسابقات محلی این رشته ورزشی را دارد. وقتی در سال ۲۰۰۶ یکی از قهرمانان وزنه‌برداری ایران ازدواج کرد، خبر آن جزو اخبار اول تلویزیون سراسری کشور بود.

به کانال خبرنامه گویا در تلگرام بپیوندید

محمد برخواه، سرمربی تیم ملی وزنه‌برداری ایران می‌گوید: «ورزش وزنه‌برداری در ایران، بیشتر از هر کشور دیگری در جهان محبوب است و هوادار دارد».

754.jpg

در ایران، تنها ورزش فوتبال است که به همین اندازه محبوب و کاملاً در اختیار مردان این کشور است؛ البته تا امروز.

ماه آینده قرار است چهار دختر نوجوان ازسوی ایران، در مسابقات وزنه‌برداری در ازبکستان شرکت کنند. این دختران نوجوان، به المپیک سال ۲۰۲۰ در ژاپن چشم دوخته‌اند و وزنه‌برداری اکنون زمینه‌ای برای توانمندی زنان کشور در عرصه ورزش و اجتماع شده است.

این تغییر تااندازه‌ی مدیون یک همکاری بی‌سابقه میان ایران و آمریکا از یک‌سو و تلاش‌های یک دختر ۸ ساله ازسوی دیگر است؛ تلاش‌هایی که هفته گذشته، از پشتیبانی و حمایت مردم ایران برخوردار شد و قدمی بود برای کسب حقوق زنان در ورزش ایران.

1439.jpgآیسن ادیب، وزنه‌بردار ۸ساله اردبیلی، وقتی مأموران انتظامی از ورود زنان به استادیوم ورزشی اهواز، محل برگزاری مسابقات کاپ مردان جلوگیری کردند، به گریه افتاده بود. رهبران مذهبی در استان خوزستان اجازه داده بودند که این ممانعت از ورود زنان نادیده گرفته شود؛ ولی چون دستور کتبی این اجازه به‌موقع امضا نشده بود، مسؤولان انتظامی از ورود زنان جلوگیری کرده بودند. به همین دلیل، آیسن ادیب و یگانه بنده‌خدا، فرصت نمایش مهارت‌های ورزشی خود را در این مسابقات از دست دادند. اعتراض این دو نوجوان درپی این ماجرا، روی رسانه‌های اجتماعی طوفانی به‌پا کرد و اورسلا گارزا پاپاندرآ، یکی از زنان ارشد در ورزش وزنه‌برداری که تیم سه‌نفره آمریکایی‌ها را در این مسابقات همراهی و مربی‌گری می‌کرد، به بیرون از استادیوم رفت و در کنار این دو دختر جوان به اعتراض برخاست.

خانم پاپاندرآ می‌گوید: «ورزش و همدردی ما با این دختران جوان، ورای سیاست است».

داستان این دختران نوجوان، صفحه اول بیشتر روزنامه‌های ایرانی را پر کرد.

شاهرخ شهنازی، دبیرکل کمیته المپیک ایران می‌گوید که این کمیته اکنون از خواست شرکت زنان کشور در مسابقات وزنه‌برداری جهان حمایت خواهد کرد و امیدوار است روزی هم فرا برسد که این مسابقات زنان، به خود ایران هم برسد؛ امری که در نیم قرن اخیر، بدون‌وقفه برای مسابقات مردان فراهم بوده است.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy