دویچه وله: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ضمن اشاره به "کارنامه درخشان" جمهوری اسلامی، تصریح کرده که "استکبار و دشمنان" آن را به شدت تهدید میکنند. سپاه بدون اشاره مستقیم به جناحی خاص، عوامل داخلی مانع پیشرفت را هم برشمرده است.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مناسبت سالروز همهپرسی فروردین ۱۳۵۸ بیانیهای صادر کرده که در بخشی از آن به "تهدید و تهاجم جبهه استکبار و دشمنان" علیه "کارنامه درخشان" جمهوری اسلامی اشاره شده است. در این بیانیه ادعا شده که دشمنان نه تنها "ناکارآمدی نظام در حل مسائل اقتصادی و معیشتی" را "القا" میکنند، بلکه میکوشند " بین نسل جوان و آیندهسازان کشور با نظام" شکاف ایجاد کنند.
به کانال خبرنامه گویا در تلگرام بپیوندید
سپاه همچنین "بهچالش کشیدن نفوذ منطقهای و عمق راهبردی جمهوری اسلامی در غرب آسیا"، "تلاش در تضعیف و محدودسازی توان دفاعی کشور در سطح شکنندگی و فروپاشی برابر تهاجم خارجی" و "دنبالکردن پروسه برجام با روند متزلزل کنونی" را از نشانههای تهدید و تهاجم "جبهه استکبار" علیه کارنامه جمهوری اسلامی دانسته است.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی و هواداران او، مشکلات حاکم بر ایران و نارضایتیهای عمومی ناشی از آنها را عمدتا به "دشمن خارجی" نسبت میدهند. البته در بیانیه سپاه پاسداران چند "واقعیت" دیگر هم از موانع پیشرفت ایران برشمرده شده است: "قبیلهگرایی سیاسی و جناحی"، "اعتماد به نسخه بیگانه" و "عدم مبارزه جدی با فقر، فساد و تبعیض".
از بیانیه سپاه به صورت مستقیم برنمیآید که چه جناح، نهاد یا دولتی "قبیلهگرایی" کرده است. همچنین روشن نشده که چه افراد یا جناحهایی به "نسخه بیگانگان" اعتماد کردهاند.
لزوم مذاکره و برقراری ارتباط با کشورهای مختلف از شعارهای اصلی دولت حسن روحانی بوده است. در دوره موسوم به "دوره اصلاحات" هم گشایشهایی در مناسبات خارجی جمهوری اسلامی ایجاد شد. در چهار دههای که از عمر جمهوری اسلامی میگذرد همچنین در مقاطعی تلاش شده اسناد بینالمللی در بخشهایی محور توسعه قرار گیرند. این "نسخههای بیگانه" همواره مورد انتقاد جناحهایی از حاکمیت جمهوری اسلامی هم بودهاند.
یکی از این موارد در سال گذشته بود، هنگامی که مخالفت گسترده در عالیترین سطوح حاکمیت جمهوری اسلامی از جمله شخص علی خامنهای باعث شد یکی از اسناد آموزشی یونسکو - مشهور به "سند آموزشی ۲۰۳۰ - از دستور کار دولت روحانی خارج شود.
رهبر جمهوری اسلامی در سالهای اخیر به ویژه همزمان به مذاکرات هستهای بارها نسبت به ثمربخش بودن مذاکره با کشورهای غربی ابراز بدبینی کرده و طرف اصلی مذاکرات، آمریکا را غیرقابل اعتماد خوانده بود. او معتقد است که "زیر دستکش مخملین آمریکا، دستی چدنی است".