دبیر شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه شهروندان حق دارند از هر پیامرسانی استفاده کنند، به شرط اینکه تابع قوانین کشور باشد، گفت: فعلا تصمیمی در رابطه با انسداد تلگرام اتخاذ نشده، اما هرآن ممکن است شرایطی برای انسداد تلگرام پیش بیاید.
به گزارش ایسنا، سیدابولحسن فیروزآبادی اظهار کرد: ما به دنبال پیامرسانی با کاربران بالا و قابلیت اشتغالزایی هستیم. تاریخی برای مسدود کردن تلگرام مطرح نشده، اما از کسب و کارها و موسساتی که کانالهای زیادی دارند دعوت شده از پیامرسانهای خارجی به پیامرسانهای داخلی کوچ کنند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر استفاده شخص خود از پیامرسانها و شبکههای اجتماعی خارجی اظهار کرد: من هم از تلگرام و اینستاگرام استفاده میکنم و بنا به تعهدی که به پیامرسانهای داخلی دارم از آنها نیز استفاده میکنم.
رییس مرکز ملی فضای مجازی با بیان اینکه در حوزه پیامرسانها نوعی نابسامانی در کشور وجود دارد، افزود: اقدامات وسیعی بنا به دستور رییسجمهور در دی ماه ۹۶ انجام شد که فرمودند کشور باید از پیامرسان غالب (تلگرام) خارج شود. به طور جدی در سال ۹۷ در حوزه پیامرسانها باید اولین پیامرسان، داخلی باشد. پیامرسانهای خارجی هم میتوانند فعالیت کنند به شرطی که تابع قوانین جمهوری اسلامی باشند. وزارت آموزش و پرورش در حوزه کوچ پیامرسانهای خارجی به داخلی بخشنامه صادر کرده است.
فیروزآبادی با بیان اینکه به پیامرسان داخلی انواع تهمتها زده شده، گفت: در مقایسه با کاربرانی که از پیامرسانهای خارجی استفاده میکنند، رقم کاربران استفادهکننده از پیامرسانهای داخلی بسیار کم است. به کسانی که با کوچ پیامرسانهای خارجی به داخلی کسب و کارشان دچار اختلال میشود، بیمه بیکاری تعلق میگیرد.
وی که در یک برنامه رادیویی سخن میگفت، با بیان اینکه شهروندان حق دارند از هر پیامرسانی استفاده کنند، به شرط اینکه تابع قوانین کشور باشد، درباره موضوع حریم خصوصی در پیامرسانها نیز توضیح داد: به بحث حفاظت از حریم خصوصی مردم اهمیت میدهیم، کمیتهای تشکیل میدهیم تا محتوا نیز حفاظت شود. اطلاعات مردم داراییهای مردم هستند نهایت تلاش را داریم که حریم مردم در پیامرسانهای داخلی حفظ شود.
دبیر شورای عالی فضای مجازی همچنین درباره شرایط رفع فیلتر برای دانشگاهیان اظهار کرد: برای دارا بودن دانشگاهها به اینترنت بدون فیلتر به دنبال فرمولی مناسب هستیم.