دویچه وله - معاون اول روحانی در واکنشی تند خطاب به احمدینژاد گفت مردم تحمل نمیکنند کسی که سالها در راس کشور بوده، حالا مطالبهگر شود و اخطار دهد. رئیس جمهوری سابق ایران در ادامه انتقاد از نظام هشدار داده که سیلی بزرگ در راه است.
اسحاق جهانگیری، معاون اول حسن روحانی، روز شنبه اول اردیبهشت پاسخی تند به آخرین اظهارات محمود احمدینژاد داد و خطاب به او گفت: «کسی که هشت سال رئیس جمهور این کشور بوده و اکثر مشکلات کنونی نتیجه کار اوست، اینقدر جسور شده که میگوید سیل میآید و زیر پای شما خالی میشود و انقلابی بزرگتر در حال اجراست.»
محمود احمدینژاد روز جمعه ۳۱ فروردین در مسجدی در تهران در ادامه انتقاد از شرایط ایران و شیوه زمامداری دستگاهها، هشدار داده که سیلی در راه است: «فکر میکنند تا ابد هستند، زیر پاهایشان خالی شده اما حواسشان نیست، خیال میکنند جایشان محکم است، نسیمی در جامعه در حال شکلگیری است که همه چیز را اصلاح میکند.»
به کانال خبرنامه گویا در تلگرام بپیوندید
ویديوی سخنرانی رئیس جمهوری پیشین ایران در وب سایت "دولت بهار" منتشر شده که به او نزدیک است. احمدینژاد از جمله میگوید: «همه اینهایی که دارند ظلم میکنند، روزی که قرار است بروند، مثل غباری هستند که روی آینه نشسته باشد و با یک فوت ترتیبشان داده میشود.»
اسحاق جهانگیری در نشست مدیران ارشد دولت روحانی در پاسخ احمدینژاد گفته است: «مدتی است القا میشود که جمهوری اسلامی ایران در حال فروپاشی است در حالیکه مردم پای نظام ایستادهاند.»
محمود احمدینژاد در پایان سخنانش در مسجد جلوه تهران گفته است: «میگویند آرامش را بهم زده پدرش را درآورید... دهان ما را ببندید سیل نمیآید؟ خدا وقتی میخواهد ببرد غفلت میدهد، این مکر خداست، نمیبینند و نمیشنوند... کاخهای قدرتشان را به دست خودشان خراب میکنند.»
معاون روحانی، رئیس جمهوری سابق را تلویحا تهدید کرده و گفته است: «اگر بخواهید به نظام نزدیک شوید با سیل توده مردم مواجه میشوید که تحمل نمیکنند که کسی سالها در راس کشور بوده مطالبهگر شده و اخطار بدهد، امیدوارم به خودتان بیایید. اگر مسائلی با افراد دارید آنها را حل کنید.»
پیشبینی احمدینژاد پیرامون در راه بودن "سیل" دو هفته پس از نامه سرگشادهای بیان شده که ۴۳ تن از وزیران و معاونان دولتهای نهم و دهم در اعلام برائت از او نوشتند.
در این نامه، احمدینژاد متهم شده به این که با رفتارها و رویکردهایش و "برخی مواضع ساختارشکنانه"، خدمات مدیران و مسئولان دولتهای نهم و دهم را زیر سایه برده و زمینه جولان "عوامل فتنه" و دشمنان خارجی را برای تخطئه نظام فراهم کرده است.
انتقادهای احمدینژاد و نزدیکانش عمدتا متوجه قوه قضاییه و لاریجانیها میشود. او در آخرین اقدام، نامهای به ۴۵ مرجع تقلید و سران جمهوری اسلامی نوشت و آنها را به ندیدن فساد گسترده، فاصله طبقاتی، سوءاستفادههای کلان متهم کرد و بر بیاعتمادی مردم به نظام تاکید کرد.
سخنگوی قوه قضاییه، غلامحسین محسنیاژهای گفته که سکوت در برابر احمدینژاد حکمتی دارد که در آینده نه چندان دور روشن خواهد شد. او احمدینژاد را تلویحا "لات از چشم افتاده"ای خوانده که از بیتوجهی به خودش رنج میبرد.
حسین دهقان، وزیردفاع پیشین ایران، محمود احمدینژاد را به در مسجد تشبیه کرده که "نه میشود کند و نه میشود سوزاند".
در بیشتر تحلیلها گمانهزنی میشود که مدارا با رئیس جمهوری سابق ایران به خاطر در اختیار داشتن اسناد طبقهبندی شده نظام و آگاهی او از پروندههای امنیتی بسیاری از مقامات حکومتی است. گفته میشود که او مدارک وزارت اطلاعات را در زمان کوتاهی که سرپرست این وزارتخانه شد، از آنجا خارج کرده است.