یورو نیوز، قیمت جهانی نفت تحت تاثیر تصمیم احتمالی دونالد ترامپ مبنی بر خروج از برجام به بالاترین سطح از سال ۲۰۱۴ میلادی تاکنون رسید.
برای اولین بار از ماه نوامبر سال ۲۰۱۴ میلادی تاکنون، قیمت هر بشکه نفت خام پایه وست تگزاس اینترمدیت از مرز ۷۰ دلار گذشت و در بالاترین سطح به ۷۰ دلار و ۵۹ سنت رسید.
تنها تا پنج روز دیگر (۱۲ ماه می) دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا موضع آتی این کشور در خصوص توافق هستهای غرب با ایران را اعلام خواهد کرد. در صورت پافشاری آقای ترامپ بر خروج آمریکا از این توافق، تعلیق تحریمهای این کشور علیه ایران تمدید نخواهد شد. کارشناسان معتقدند با آغاز دوباره تحریمهای ایالات متحده آمریکا علیه ایران، برخی از مشتریان نفت ایران، خرید نفت خود را از این کشور کاهش خواهند داد.
به کانال خبرنامه گویا در تلگرام بپیوندید
در همین حال با خروج آمریکا از برجام، از ماه ژوئن نیز تحریمهای نفتی تعلیق شده این کشور علیه ایران دوباره آغاز خواهد شد. رخدادی که میتواند با کاهش بیشتر صادرات سومین تولیدکننده اوپک، قیمت جهانی نفت به سیر صعودی خود ادامه دهد.
بحران اقتصادی ونزوئلا
دلیل دوم افزایش قیمت جهانی نفت بیثباتی سیاسی در ونزوئلا اعلام شده است. البته این بیثباتی بیش از همه ناشی از بحران اقتصادی مستمر در این کشور است که موجب شده توان سرمایه گذاری دولت در منابع نفتی کاهش یابد و به همین دلیل تولید نفت این کشور به روزانه ۱.۵ میلیون بشکه تنزل کرده است. میزان تولید نفت ونزوئلا در سال ۲۰۰۰ میلادی ۳ میلیون بشکه در روز بوده است.
البته افزایش تولید نفت شیل در داخل آمریکا با سرعت ادامه دارد و بنابر آخرین گزارش وزارت انرژی ایالات متحده در ماه می به ۱۱ میلیون بشکه در روز یعنی کمی بیش از تولید نفت عربستان خواهد رسید. همچنین در صورت ادامه افزایش قیمت نفت و کاهش صادرات ایران و ونزوئلا، به طور معمول سایر اعضاء اوپک تولید خود را افزایش خواهند داد. بنابراین برخی کارشناسان معتقدند رشد قیمت نفت در بازارهای جهانی موقتی خواهد بود.