Wednesday, May 16, 2018

صفحه نخست » خودداری چین از تضمین خرید نفت ایران

dakal_Naft.jpgرادیو فردا ـ با خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران، دوشنبه هفته جاری، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، برای رایزنی با چین برای تضمین منافع ایران از حفظ برجام راهی چین شد.

خبرگزاری رویترز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت‌ماه از قول سه منبع مطلع گزارش داد که سعید خوشرو، مدیر روابط بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران، نیز همراه آقای ظریف راهی چین شده بود تا از پالایشگاه‌های این کشور برای ادامه واردات نفت ایران به‌رغم تحریم‌های آمریکا تضمین بگیرد.

به کانال خبرنامه گویا در تلگرام بپیوندید

این گزارش می‌افزاید که هم دولت چین و هم پالایشگاه‌های این کشور اظهار «امیدواری» کرده‌اند که واردات نفت از ایران را ادامه دهند، اما از دادن تضمین خودداری کرده‌اند.

چین بزرگترین مشتری نفتی ایران است که در سه‌ماهه اول سال جاری میلادی روزانه ۶۵۵ هزار بشکه، یعنی بیش از یک‌چهارم کل نفت صادراتی ایران را خریده‌است.

در دوران تحریم‌ها نیز این کشور مشتری نیمی از نفت صادراتی ایران بود. رویترز می‌نویسد که در آن زمان شرکت‌های چینی، خرید نفت از ایران را برای گرفتن معافیت از تحریم‌های آمریکا کاهش دادند. ایران در فاصله سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۵ نیمی از ظرفیت صادرات نفت خود را از دست داد و حدود ۸۰ میلیارد دلار دچار زیان شد.

رویترز می‌نویسد که آقای خوشرو با مدیران شرکت «زوهای زنرونگ» که سهمی ۹۰ درصدی در کل نفت وارداتی چین از ایران دارد، و همچنین شرکت سینوپک دیدار کرده‌است.

شرکت سینوپک و «سی‌ان‌پی‌سی» به غیر از قراردادهای سالانه خرید نفت، در ازای سرمایه‌گذاری چندین میلیارد دلاری برای توسعه میادین بلوک غرب کارون، نفت خام از ایران تحویل می‌گیرند.

رویترز از قول منابع خود می‌نویسد که مدیران این پالایشگاه‌ها به ایران گفته‌اند که از خواسته دولت چین پیروی خواهند کرد. این دومین سفر آقای خوشرو به چین طی یک ماه گذشته‌است.

اخیراً دونالد ترامپ اعلام کرد که هم‌اکنون سطح تولید جهانی نفت برای کاهش «چشمگیر» صادرات نفت ایران کافی است.

این گزارش می‌افزاید که مشتریان نفتی ایران در آسیا و اروپا می‌گویند که چشم به معافیت شش‌ماهه تحریم‌های آمریکا دوخته‌اند.

بر اساس تحریم‌های آمریکا که از سال ۲۰۱۲ اعمال شد، مشتریان نفتی ایران هر شش ماه یکبار بایستی خرید نفت این کشور را به «میزان چشمگیر» کاهش دهند تا از تحریم‌ها معاف باشند.

اگرچه آمریکا دقیقاً نگفته‌است که چه میزان کاهش را «چشمگیر» قلمداد می‌کند، اما در دوران تحریم‌ها، معمولاً مشتریان ایران هر شش ماه یک‌بار حدود ۲۰ درصد از خرید نفت جمهوری اسلامی را کاهش می‌دادند. قرار است تحریم‌های جدید نفتی آمریکا از آبان ماه سال جاری آغاز شود.

در جریان سفر آقای ظریف به بروکسل برای دیدار با قدرت‌های اروپایی طی روز سه‌شنبه نیز آنها اعلام کردند که برای حفظ برجام تلاش می‌کنند، اما اذعان داشتند که برای دادن تضمین‌هایی که ایران دنبال آن است، با چالش مواجه هستند.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy