زیباکلام: آنقدر ثروتمندم که به حقوق دانشگاه نیاز نداشتهباشم/ میروم و پشت سرم را هم نگاهنمیکنم
روزنامه اعتماد با صادق زیباکلام در باره بازنشستگیاش مصاحبه کرده است.
بخشی از این مصاحبه را میخوانید:
شغل ديگري به جز تدريس در دانشگاه داريد؟
خير؛ برخلاف همه در جمهوري اسلامي كه دوست دارند بگويند مستضعف هستيم، از طرف خانواده پدري و مادري بسيار ثروتمندم و اگر حقوق دانشگاه را هم نگيرم، با فرزندانم تا آخر عمر ميتوانيم خيلي راحت زندگي كنيم.
چند سال تدريس كرديد؟
٢٥ سال دانشكده حقوق، چند سال دانشكده فني و ٧ سالي هم مرخصي بدون حقوق براي دكترا گرفته بودم. من استاد تمام هستم و قرار بود كه با استاد تمام منعطفتر برخورد شود. در دوران آقاي احمدينژاد كه خيلي از اساتيد را به دلايل سياسي بازنشسته كردند، چنين بحثي مطرح بود.
بعد از بازنشستگي ميتوانيد از اتاقتان در دانشگاه استفاده كنيد؟
بله؛ اتاقم را ميگيرند و از همين الان غصه قابهايم را گرفتهام. چون قابهايي كه در اتاق من است، بخشي از تاريخ ايران است. من معتقدم اصلحترين مرجع براي تشخيص بازنشستگي گروههاي آموزشي هستند.
شكايت ميكنيد؟
اگر گروه علوم سياسي بگويد من توانمندي ندارم، من ميروم و پشت سرم را نگاه نميكنم. اما در صورتي كه گروه علوم سياسي بر توانايي تدريس من اذعان كند، اعتراض قانوني به تصميم رييس دانشگاه خواهم كرد.
***
رادیو زمانه، صادق زیبا کلام که به تازگی از دانشگاه آزاد اخراج شده بود، بدون اطلاع قبلی از دانشگاه تهران نیز بازنشسته شد. او گفته «اجباری بازنشسته شدم».
حکم بازنشستگی این استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران اسفندماه سال ۹۶ صادر شده بود اما مراجع ذی ربط از ابلاغ این حکم به او یا دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران خودداری کرده بودند. در واقع حکم بازنشستگی زیبا کلام در همان ماهی به امضا رسیده که او از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ۱۸ ماه حبس تعزیری محکوم شد.
به کانال خبرنامه گویا در تلگرام بپیوندید
زیباکلام در خصوص خبر ناگهانی بازنشستگی خود به وبسایت خبر آنلاین گفته «ظاهرا همان زمان که عذرم را از دانشگاه آزاد خواستند، از دانشگاه تهران هم بازنشستهام میکنند. حکم بازنشستگی ام را در اسفند ماه صادر کردهاند؛ اما نه به خودم اطلاعی دادند و نه به دانشکده حقوق و نه گروه آموزشی در جریان این تصمیم قرارگرفته بودند».
صادق زیباکلام از اصلاحطلبانی است که نسبت به وضع موجود مواضع انتقادی دارد اما همواره تلاش کرده که این مواضع را در چارچوب خطوط قرمز جمهوری اسلامی بیان کند.
زیباکلام در اعتراض به این حکم نامهای انتقادی خطاب به محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران نوشته و انتقاد کرده «آیا وقتی دانشگاه میخواهد یک همکارش را بعد از چهل سال بازنشسته نماید جای آن ندارد که با علم واطلاع و یک احترام صوری به وی و دانشکدهاش صورت بگیرد؟»
اسفندماه سال ۹۶ دادگاه انقلاب صادق زیبا کلام را به اتهام تبلیغ علیه نظام و نشر اکاذیب به ۱۸ ماه حبس تعزیری و ۲ سال محرومیت از فعالیت سیاسی و اجتماعی محکوم کرد. بر اساس این حکم صادق زیباکلام به مدت دو سال از حق سخنرانی، مقالهنویسی، مصاحبه با رسانهها و حضور در فضای مجازی محروم شده است.