العربیه - مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا، شامگاه سهشنبه ۲۲ مه گفت که ملت ایران باید اختیار انتخاب رهبری خود را داشته باشد.
به گزارش العربیه، پومپئو به روزنامهنگاران حاضر در وزارت خارجه آمریکا اظهار داشت که تغییرات درخواست شده از ایران سخت نیست و او در ایجاد یک رویکرد دیپلماتیک مشترک با کشورهای اروپایی درباره ایران اطمینان دارد.
به کانال خبرنامه گویا در تلگرام بپیوندید
وزیر خارجه آمریکا، در این زمینه گفت: «من اطمینان دارم، ارزشها و منافع مشترکی وجود دارد که ما را به نتیجه مشترک مبنی بر لزوم واکنش به تهدیدهای جمهوری اسلامی علیه جهان، هدایت خواهد کرد».
مایک پومپئو وزیر امور خارجه آمریکا دوشنبه ۲۱ مه، استراتژای جدید این کشور را در تعامل با ایران اعلام کرد که شامل فشار بر تهران از ۷ محور است به گونهای که ۱۲ درخواست به ایران ارائه شده که در صورت اجرایی کردن آنها، تحریمهای اعمال شده علیه این کشور لغو میشود.
پومپئو در سخنرانی خود گفت که استراتژی جدید آمریکا به منظور «مقابله با رفتار ایران در پشتیبانی از تروریسم و بر هم زدن ثبات در منطقه» اتخاذ میشود.
به گفته پومپئو، این استراتژی شامل سیاستهای کلی آمریکا در قبال برنامههای هستهای و موشکی ایران و همچنین ادامه سرکوب اعتراضهای مردمی برای تغییر و نقض حقوق بشر هم میشود.
***
اطمینان پومپئو از دستیابی آمریکا و اروپا به یک رویکرد مشترک برای مقابله با ایران
رادیو فردا ـ مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، سهشنبه اول خرداد گفته است، خواستههای واشینگتن از ایران برای تغییر رفتار، درخواستهای دشواری نیستند. وی همچنین اظهار داشت، اطمینان دارد که آمریکا میتواند با اتحادیه اروپا به یک رویکرد مشترک دیپلماتیک در قبال ایران دست یابد.
به گزارش رویترز، مایک پومپئو در کنفرانس خبری وزارت امور خارجه آمریکا گفت: اطمینان دارم که وجود مجموعهای از ارزشها و منافع که با یکدیگر همپوشانی دارند، ما را به این نتیجه واحد میرسانند که میبایست به تهدیدهای جمهوری اسلامی ایران علیه جهان پاسخ داد.
وزیر امور خارجه آمریکا روز دوشنبه برای دستیابی به یک توافق هستهای جدید با ایران ۱۲ خواسته تعیین کرد. آقای پومپئو گفته بود، آمریکا «شدیدترین تحریمهای تاریخ را علیه ایران وضع خواهد کرد و اگر حکومت ایران رفتار خود را عوض نکند فشار تحریمها افزایش خواهد یافت».
خواستههای ۱۲ گانه مایک پومپئو برای توافق تازه با ایران حدود دو هفته پس خروج آمریکا از توافق هستهای بین ایران و شش قدرت جهانی مطرح شد.
اظهارات روز گذشته وزیر امور خارجه آمریکا واکنش مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا را به دنبال داشت. فدریکا موگرینی گفته بود، مخاطب سخنان مایک پومپئو تمامی حامیان برجام بودند.
خانم موگرینی با این حال تاکید کرده بود که اتحادیه اروپا نیز نگرانیها در خصوص نقش ایران در منطقه، تروریسم و نقض حقوق بشر دارد و تحریم هایی هم در این زمینه برای تغییر رفتار ایران اعمال کرده است.
حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران، نیز در واکنش به اظهارات مایک پومپئو گفت که دولت آمریکا ۱۵ سال به «عقب برگشته» و سخنان جرج بوش رئیسجمهوری سابق این کشور را «تکرار» میکند.
رییس جمهوری ایران تاکید کرد که «دنیای امروز نمیپذیرد آمریکا برای جهان تصمیم بگیرد».
خواستهها از ایران «توقعات زیادی نیستند»
با این حالی آقای پومپئو روز سه شنبه به انتقادها در خصوص این خواستههای ۱۲ گانه پاسخ داد و گفت، معیارهایی که وی مطرح کرد «توقعات زیادی نیستند.»
وزیر امور خارجه آمریکا تاکید کرد، معیارهایی که مطرح شد استانداردهای حداقلی بود. استانداردهایی که انتظار داریم همه کشورهای جهان آنها را رعایت کنند. ما قوانین خاصی برای رفتارهای ایران تعیین نکردیم. خیلی ساده از آنها خواستیم مانند همه کشورهای نرمال و عادی و غیرجنگطلب رفتار کنند. به همین سادگی.
مایک پومپئو تاکید کرد: این خیال پردازی نیست، اگر از ایران خواسته شود به سمت ریاض موشک شلیک نکند.
اشاره وزیر امور خارجه آمریکا به شلیک موشک توسط شبه نظامیان شیعه حوثی مورد حمایت ایران در یمن است. آمریکا و عربستان ایران را متهم میکنند که به شبه نظامیان حوثی کمک نظامی و موشکی میکند. ایران این اتهام را رد میکند.
مایک پومپئو روز سه شنبه ایران را تهدیدی برای کشورهای جهان خواند و گفت: اگر هر کشور دیگری، (مثلا) ایسلند... یا (چاد) مانند ایران رفتار میکرد، تحمل نمیکردیم.
وی اضافه کرد: اگر کشوری دیگری هم (گروهی) مانند حزب الله لبنان تاسیس میکرد، ما ساکت نمینشستیم. روسیه و چین نیز این را تهدید میدانند.
گروه حزب الله لبنان که با پشتیبانی و نظارت ایران در اوایل دهه ۱۳۶۰ تاسیس شده است، از سال ۱۹۹۷ در فهرست گروههای تروریستی آمریکا قرار دارد.
مقامهای آمریکا و متحدان واشنگتن از جمله عربستان سعودی و اسرائیل همواره نسبت به قدرت فزاینده حزبالله لبنان در گوشه و کنار جهان هشدار دادهاند.
شبه نظامیان حزب الله لبنان از مهم ترین نیروهای حامی حکومت بشار اسد در جنگ داخلی سوریه هستند.