رادیو فردا، دو روز پس از اعلام ۱۲ شرط آمریکا برای توافق جدید اتمی با تهران، رهبر جمهوری اسلامی ایران گفت که ایالات متحده «مثل گربه معروف داستان تام و جری باز هم شکست خواهد خورد».
به گزارش سایت رسمی آیتالله علی خامنهای، وی شامگاه چهارشنبه دوم خرداد، در «مراسم افطاری» مسئولان جمهوری اسلامی گفت که پس از انقلاب بهمن ۵۷، آمریکا «انواع» اقدامات سیاسی، اقتصادی، نظامی و تبلیغاتی را علیه جمهوری اسلامی «سازماندهی کرده است».
وی تاکید کرد که هدف آمریکا از این اقدامات «براندازی» جمهوری اسلامی بوده است و این کلمه اخیرا نیز تکرار میشود.
به کانال خبرنامه گویا در تلگرام بپیوندید
جان بولتون، در گردهمایی سازمان مجاهدین خلق اعلام کرده بود که سال ۲۰۱۹ میلادی را در تهران جشن میگیریم. اشارهای به سرنگونی حکومت جمهوری اسلامی در این سال.
با این حال، آقای بولتون که اکنون مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، است روز ۲۳ اردیبهشت اعلام کرد که تغییر رژیم در ایران در حال حاضر در «دستور کار» دولت ترامپ قرار ندارد.
آیتالله خامنهای مدعی شد که همه اقدامات آمریکا در این ۴۰ سال «شکست خورده» و مانند «گربه معروف داستان تام و جری باز هم شکست خواهد خورد».
وی افزود: «رئیسجمهوری کنونی آمریکا هم سرنوشتی بهتر از اسلافش مانند بوش و نئوکانها و ریگان نخواهد داشت و در تاریخ گم خواهد شد».
سخنان آقای خامنهای در حالی بیان شده که در آستانه خروج آمریکا از برجام، بازار ارز ایران به هم ریخت.
همچنین دولت حسن روحانی به رغم صدور بخشنامههای دولتی و فشارهای پلیسی، موفق به کنترل قیمت ارزهای خارجی نشده و بر اساس گزارشها، قیمت دلار به هفت هزار تومان رسیده و قیمت ارزهای کشورهای همسایه ایران از جمله لیر ترکیه و درهم امارات نیز در برابر واحد پول ایران افزایش قابل توجهی یافته است.
روز دوشنبه مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، با اعلام «شروط ۱۲ گانه» گفت که دولتش «شدیدترین تحریمهای تاریخ را علیه ایران وضع خواهد کرد و اگر حکومت ایران رفتار خود را عوض نکند فشار تحریمها افزایش خواهد یافت».
توقف غنیسازی اورانیوم، آزادی شهروندان آمریکایی زندانی، توقف برنامه توسعه موشکهای بالستیک، توقف حمایت از گروههایی چون حماس، حزبالله لبنان و جهاد اسلامی، عدم مداخله در امور عراق، سوریه و یمن، عدم حمایت از طالبان، پایان دادن به تهدید اسرائیل، عربستان و امارات، از جمله ۱۲ خواسته آمریکا از جمهوری اسلامی است.
ساعاتی بعد اما رئیسجمهوری ایران سخنان وزیر خارجه آمریکا را شبیه به سخنان مقامات دولت جرج بوش در ۱۵ سال پیش توصیف کرد و گفت: «شما چه کارهاید که برای ایران و جهان تصمیم بگیرید و بگویید ایران در زمینه فناوری هستهای باید چه کند».
سخنان وزیر خارجه آمریکا با استقبال شماری از متحدان آمریکا، از جمله دولتهای اسرائیل، امارات متحده عربی و بحرین روبهرو شده و شماری دیگر از متحدان آمریکا نیز انتقادها و یا تردیدهایی را مطرح کردهاند.