انتخاب - القدس العربی چاپ لندن در مطلبی به قلم کامل صقر نوشت: تحلیلگران مسائل سیاسی بر این عقیدهاند که واشنگتن و عربستان، ترکیه را بر آن داشتند تا برای تحقق اهداف متعددی به سوریه وارد شود؛ از آن جمله، ایجاد نوعی توازن با حضور نظامی ایران است. در ادامه، خود واشنگتن در این کشور عربی حضور نظامی یافت که از مهمترین دلایل آن مقابله با وجود ایران بود. بر این اساس، مسکو در صورتی که خواستار خروج نیروهای خارجی از سوریه شود، نمیتواند از این میان، نیروهای ایرانی را استثنا کند و در این باره در معرض فشارهای سیاسی فراوانی قرار دارد که خواهان فشار بر تهران و دمشق در خصوص خروج نیروهای ایرانی است.
به گزارش «انتخاب»، این رسانه عرب زبان ادامه داد: برخی منابع سوری به این نکته اشاره دارند که از مسکو خواسته شده است حضور نظامی ایران در سوریه را مهار کند تا در مقابل با روسیه برای یافتن راه حل صلح آمیز برای جنگ سوریه همکاری کنند. به نظر میرسد تنها حضور نظامی در سوریه که مورد تایید بین المللی و منطقهای است، وجود نظامی روسیه است؛ حضوری که منحصر به استقرار نیروهای روسی در دو پایگاه حمیمیم و طرطوس میشود.
اما حزب الله بر این عقیده است که قصد باقی نگه داشتن نیروهای خود در سوریه را ندارد و تنها دو امر برای این حزب اهمیت دارد؛ نخست، آنکه نظام سوریه که هم پیمان سیاسی آنهاست سقوط نکند و دوم اینکه مانع از انتقال فعالیتهای گروههای تروریستی به داخل لبنان شوند؛ دو مسالهای که کاملا محقق شده است.
در مورد حضور نیروها و کارشناسان ایرانی در سوریه، باید گفت این مساله از نظر دولت سوریه قانونی است که با درخواست این دولت صورت گرفته است. این در حالی است که حضور نیروهای ترکیه و آمریکا خلاف قانون نظام سوریه است، اما کارشناسان سوری معتقدند اگر روسیه از آنکارا و واشنگتن بخواهد نیروهای خود را از سوریه خارج کنند، قطعا آنها پاسخ میدهند: پس نیروهای ایران چطور؟