رادیو زمانه، سرگئی لاوروف به کره شمالی رفت و با کیم جونگ اون، رهبر و ری یونگ هو، وزیر خارجه این کشور دیدار و گفتوگو کرد. او در این دیدارها از لغو تحریمهای جهانی علیه کره شمالی بهعنوان گامی مهم در حل بحران شبهجزیره کره نام برد و از مذاکرات دو کره و همچنین مذاکرات آینده کره شمالی و آمریکا استقبال کرد. او گفت کره شمالی در این مذاکرات مسئله خروج ایالات متحده از توافق هستهای با ایران را در نظر خواهد گرفت.
سرگئی لاوروف که در پی دعوت ری یونگ هو، همتای کره شمالی خود به پیونگیانگ سفر کرده پنجشنبه ۳۱ مه / ۱۰ خرداد با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی دیدار کرد.
خبرگزاری اسپوتنیک بهنقل از وزارت خارجه روسیه نوشته که در این دیدار وضعیت کنونی و آینده روابط دو کشور بررسی شده و لاوروف بر حمایت روسیه از مذاکرات صلح کره شمالی و کره جنوبی تأکید کرده است.
لاوروف همچنین رهبر کره شمالی را برای سفر به روسیه دعوت کرده و کیم جونگ اون از طریق لاوروف به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه سلام رسانده است.
به کانال خبرنامه گویا در تلگرام بپیوندید
پیش از این دیدار، سرگئی لاوروف صبح پنجشنبه با ری یونگ هو، وزیر خارجه کره شمالی دیدار کرد. او پس از مذاکره با همتای کرهای خود گفت: «کره شمالی تا زمانی که تحریمها برداشته نشود، تسلیحات هستهای را کنار نخواهد گذاشت (...) راه حل مسئله هستهای شبهجزیره کره محقق نخواهد شد مگر آنکه تحریمها علیه پیونگیانگ لغو شود.»
بهگفته وزیر خارجه روسیه نمیتوان بهشکل یک مرحلهای به صلح دست یافت و ممکن است خلع سلاح هستهای نه فوری که گام به گام انجام شود و در طول این روند هر طرف باید به میزان خود گام بردارد.
لاوروف تأکید کرد که روسیه در مذاکرات کره شمالی با آمریکا دخالتی نمیکند اما از تماسهای ماههای گذشته بین کره شمالی و کره جنوبی و کره شمالی و آمریکا استقبال میکند. او از تمام طرفها خواست تا در این روند به وظایف خود عمل کنند تا از شکست آن جلوگیری شود.
لاوروف همچنین گفت کره شمالی در مذاکره با آمریکا، مسئله خروج ایالات متحده از توافق هستهای با ایران را در نظر خواهد گرفت.
سفر سرگئی لاوروف به کره شمالی زمانی انجام میشود که کیم یونگ چول، دستیار ارشد رهبر کره شمالی و رئیس پیشین سازمان اطلاعات این کشور نیز از چین به آمریکا سفر کرده و عصر چهارشنبه ۳۰ مه / ۹ خرداد در ساختمانی در نزدیکی مقر سازمان ملل با مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا دیدار و گفت وگو کرده و شام خورده است. این گفتوگوها پشت درهای بسته برگزار شد.
یونگ چول بلندپایهترین مقام کره شمالی است که از سال ۲۰۰۰ تاکنون وارد خاک آمریکا شده است. این در حالی است که وزارت خزانهداری آمریکا او را به دلیل مشارکتش در برنامه هستهای کره شمالی و دست داشتن در حمله به یک کشتی کره جنوبی تحریم کرده است.
از سوی دیگر چو سون هوی، معاون وزارت خارجه کره شمالی با سونگ کیم، سفیر سابق آمریکا در کره جنوبی در دهکده صلح گفتوگو در حال گفتوگوست. تیمهایی از مقامات آمریکایی، کره شمالی و کره جنوبی نیز به سنگاپور رفتهاند که مشکلات حمل و نقل رهبر کره شمالی برای سفر به سنگاپور و دیدار با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا را برطرف کنند.
ترامپ ۲۴ مه / ۳ خرداد در نامهای به رهبر کره شمالی دیدار برنامهریزیشده خود با او را که قرار بود ۱۲ ژوئن در سنگاپور برگزار شود به زمان نامشخصی موکول کرد اما بهزودی تلاشهای دیپلماتیک برای برگزاری این دیدار از سر گرفته شد. هنوز اما روشن نیست که دیدار سنگاپور در صورت برگزاری در چه تاریخی خواهد بود.