Friday, Jun 1, 2018

صفحه نخست » مقابله آمریکا در برابر جمهوری اسلامی با استفاده از قدرت دلار

dollarWar_060118.jpgصدای آمریکا - آمریکا برای مقابله با حمایت های مالی جمهوری اسلامی ایران از گروههای تروریستی و اقدامات بی ثبات کننده اش در کشورهای منطقه، از قدرت دلار استفاده می کند.

سیاست دولت ترامپ در مورد برنامه های اتمی و تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران، اطمینان از عدم دسترسی تهران به تسلیحات اتمی برای همیشه و متوقف ساختن هرچه زودتر برنامه موشک های بالیستیکی آن است، که خود یکی از عوامل مورد استفاه جمهوری اسلامی ایران در اقدامات و فعالیت های مخرب در منطقه محسوب می شود.

به گزارش وال استریت ژورنال، دولت ترامپ می خواهد در اجرای این سیاست، از وزنه سنگین اقتصاد آمریکا و قدرت دلار برای فشار بر جمهوری اسلامی ایران و کسب حمایت کشورهای اروپایی طرف توافق برجام و کشورهای دیگر استفاده کند.

مقام های آمریکایی می گویند، سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران، به عنوان بزرگترین حامی تروریسم در جهان، برای تامین مالی گروه های تروریست مانند حزب الله لبنان، حوثی های یمن و رژیم اسد در سوریه نیاز به دلار دارد.

به کانال خبرنامه گویا در تلگرام بپیوندید

سقوط ارزش ریال، نخستین نتیجه حاصل از اعلام وضع تحریمهای مالی علیه جمهوری اسلامی ایران، بود.

از ۱۸ اردیبهشت که پرزیدنت ترامپ خروج از توافق هسته ای ایران را اعلام کرد، چندین دور تحریم جدید توسط خزانه داری علیه جمهوری اسلامی صورت گرفته است.

وزیر خزانه داری آمریکا بعد از خروج ایالات متحده، نحوه بازگشت تحریم ها علیه ایران را شرح داد.

۲۰ اردیبهشت خزانه داری آمریکا تحریم هایی علیه شبکه انتقال ارزی جمهوری اسلامی در خاورمیانه را اعلام کرد.

۲۵ اردیبهشت خزانه داری ایالات متحده رئیس بانک مرکزی ایران را در فهرست تحریم های خود قرار داد.

بخشی از تحریم های آمریکا گروه های تروریستی مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران را هدف گرفته است. از جمله، روز ۲۶ اردیبهشت خزانه داری آمریکا، رهبر گروه حزب الله لبنان که مورد حمایت ایران است، را تحریم کرد.

سه روز بعد در ۲۸ اردیبهشت، وزارت دارایی آمریکا یک مسئول مالی حزب الله و نماینده آن در ایران را تحریم کرد. همچنین ایالات متحده اول خرداد، تحریم‌های جدیدی را علیه پنج ایرانی کمک کننده به حوثی‌های یمن اعلام کرد.

بعد از این بود که در سه خرداد، آمریکا ۹ فرد و شرکت را به دلیل ارائه خدمات به برخی خطوط هوایی ایران تحریم‌ کرد.

در این بین برخی کشورها همچون امارات متحده عربی تحریم های جداگانه ای را علیه جمهوری اسلامی قرار داده اند.

پیشتر هم کنگره تشدید تحریم های جمهوری اسلامی ایران بخصوص برای نقض حقوق بشر را آغاز کرده بود.

بانک مرکزی ایران، برای مقابله، سیاست تک نرخی کردن ارز را در پیش گرفت اما سیامک شجاعی کارشناس اقتصادی می گوید تجربه نشان می دهد که این سیاست هیچگاه نتیجه بخش نبوده است.

وی به صدای آمریکا گفت: تعیین نرخ ارزهای خارجی به صورت ساختگی توسط بانک مرکزی قابل دوام نیست ... قدم بعدی جیره بندی ارزهای خارجی است

آقای شجاعی همچنین می گوید، کاهش ارزش ریال موجب افزایش نرخ تورم می شود.

وی افزود: هر کالایی که وارد می شود، مثلا زمانی که دلار سه هزار و هفتصد تومان بود حالا که دلار چهار هزار دویست تومان شده، یعنی سیزده و نیم درصد افزایش قیمت هر کالای وارداتی بیشتر می شود و در مرحله بعدی هر کسی که این کالاها را می خرد و آن چه خودش می فروشد مانند کالا یا خدمات را گران تر می فروشد. تورم ناشی از این به حدود بیست درصد خواهد رسید.

مقام های وزارت خزانه داری آمریکا ، بانک مرکزی ایران را یک همدست سپاه قدس جمهوری اسلامی در تامین منابع مالی برای گروه های تروریستی می شناسند و برای مسدود کردن شبکه مالی مورد استفاده تهران در این زمینه ها وارد عمل شده اند .

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy