Tuesday, Jun 5, 2018

صفحه نخست » آموزش زبان فارسی در اسرائیل برای استخدام در سرویس جاسوسی + فیلم

یورونیوز - درحالی که شبح جنگ بیش از پیش بر ایران سایه افکنده است، اسرائیل به فارسی‌زبانان بیشتری برای سرویس‌های جاسوسی‌اش نیاز پیدا کرده است. یک مدرسه در «پت‌هاتیکوا» در حومه تل‌آویو به تربیت کادر احتمالی برای این مراکز می‌پردازد.

مدرسه «بن گورین» تحت مدیریت پینی شمیلوویچ، افسر امنیتی سابق این کشور، دوره آموزش زبان فارسی را ارائه می‌دهد. آقای «شمیلوویچ» می‌گوید شماری از دانش‌‌آموختگان این مرکز هم اکنون در واحدهای اطلاعاتی اسرائیل مشغول به کار شده‌اند.

به گزارش رویترز، نیاز به این مرکز هنگامی بیش از پیش احساس شد که اسرائیل ماه گذشته به آن‌چه گفته می‌شد گنجینه‌ای از مدارک محرمانه درباره برنامه اتمی ایران بوده دست یافت و نیاز به ماراتن سرعتی برای ترجمه و تحلیل این مدارک ضبط ‌شده به وجود آمد.

به کانال خبرنامه گویا در تلگرام بپیوندید

۲۵ نفری که هر ساله از این مرکز فارغ‌التحصیل می‌شوند کاندیدای طبیعی عضویت در واحدهای اطلاعات نظامی اسرائیل محسوب می‌شوند؛ جایی که ترجمه، خواندن متون و یا تحلیل مدارکی همچون مدارک «آرشیو اتمی» به آن‌ها محول می‌شود. با این حال ارتش اسرائیل درباره سیاست جذب نفرات برای سرویس‌های اطلاعاتی خودش توضیحی نمی‌دهد.

یورونیوز - این دوره که با نام «ایران، امنیت و اطلاعات» برگزار می‌شود تنها به آماده‌سازی جنگی محدود نیست. هانا جهان‌افروز، موزیسین متولد ایران و معلم این مرکز به خبرگزاری رویترز می‌گوید: «ما فقط به آموزش ریزه‌کاری‌های زبان نمی‌پردازیم بلکه علاوه بر آن سعی می‌کنیم تجربه حسی و ذوقی منتقل شود. هر چیزی که به ایران به عنوان یک کشور مربوط است، به شهروندانش، به فرهنگ درخشان هزاران ساله‌اش.»

یکی از زبان‌آموزان این مرکز می‌گوید:«فکر میکنم یادگیری این زبان می‌تواند در آینده به من کمک کند، نه اینکه الزاما مورد خاصی را در ذهن داشته باشم. اما طرز فکر الانم کاملا با آن وقت که شروع کردم فرق کرده. واقعا حس می‌کنم این دوره به من ابزاری داده تا با آن بتوانم جستجو کنم، بفهمم و یاد بگیرم.»

مئیر جاودان‌فر، تحلیلگر مرکز مطالعات هرزلیا درباره اینکه آیا ایران نیز از روش مشابهی بهره می‌جوید یا نه می‌گوید: «طبق آگاهی من بعضی از دانشگاه‌ها در ایران زبان عبری را آموزش می‌دهند. فکر می‌کنم بسیار محتمل است که بازوی اطلاعاتی جمهوری اسلامی از طریق این دانشگاه‌ها نیازش به زبان عبری را برطرف می‌کند. از طرفی ممکن است که از اسرائیلی‌‌های عرب‌تبار یا همینطور از اعضای حزب‌الله لبنان که در زمان زندان در اسرائیل عبری آموخته‌اند و به لبنان برگشته‌اند بهره بگیرد.»

بسیاری از یهودیان ایرانی از سال‌های دهه ۳۰ شمسی شروع به مهاجرت به اسرائیل کردند، امری که با انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ شدت یافت. حضور پرشمار یهودیان که به فارسی به عنوان زبان مادری خود مسلط بودند، منبعی برای جذب جاسوس به میزان بالا برای نهادهای اطلاعاتی اسرائیل پدید آورد.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy