Sunday, Jun 10, 2018

صفحه نخست » فائزه هاشمی: سیاست‌های حکومت در مسیر براندازی است

faezeh_060918.jpgدویچه وله - فائزه هاشمی می‌گوید فشارهایی که از جانب آمریکا، عربستان و اسرائیل بر ایران وارد می‌شود، به برجام ربطی ندارد. به گفته او این فشارها نتیجه سیاست خارجی جمهوری اسلامی از جمله در سوریه، یمن و در نوع روابط با کشورهاست.

فائزه هاشمی، فعال سیاسی و عضو حزب کارگزاران سازندگی، در مراسم افطاری جمعی از فعالان اجتماعی، به تحلیل برخی رخدادهای اخیر کشور و سیاست خارجی جمهوری اسلامی پرداخت. وبسایت "کلمه" روز شنبه ۱۹ خرداد، گزارشی از سخنرانی او را منتشر کرد.

خانم هاشمی در سخنرانی خود گفت: «اتفاقات اخیر کشور باعث شده برخی مسایل روز را در این جمع تحلیل کنم.» او اضافه کرد: «به تازگی شاهد خروج امریکا از برجام بودیم. در حالیکه همه می‌دانیم برجام یک سند بین‌المللی است که در سازمان ملل به تصویب رسیده و با خروج یک یا دو عضو حتی بیشتر اتفاقی برای آن نمی‌افتد و به عبارتی مواردی که در برجام به نفع ایران و تعهدات طرفین است، تغییری نکرده است.»

فائزه هاشمی مسئولان جمهوری اسلامی را به دادن "آدرس غلط" به جای "پرداختن به اصل موضوع" متهم کرد و گفت: «فشارهایی که بر ایران از جانب امریکا، عربستان و اسرائیل به صورت پنهان و آشکار در حال انجام است، ربطی به برجام و خروج امریکا از برجام ندارد و متاسفانه قصد دارند با آدرس غلط دادن ذهن جامعه را از آنچه به شکل واقعی رخ داده و هنوز هم ادامه دارد، منحرف ‌کنند.»

به کانال خبرنامه گویا در تلگرام بپیوندید

او گفت: «معتقدم مشکلات فعلی ناشی از برجام نبوده، بلکه متاثر از سیاست خارجی ما از جمله در سوریه، یمن و در نوع روابط با کشورها و یا قطع روابط و دشمنی با دیگر کشورهاست.»

فائزه هاشمی افزود: «عجیب اینکه وارد کشوری می‌شویم هزینه‌های انبوه و بالایی می‌کنیم، اعتبار خود را در سطح جهان مخدوش می‌کنیم، موقع بهره‌برداری که می‌رسد عملا بیرونمان می‌کنند که سوریه و عراق آخرین آن است و این منابع ملی ماست که بدون هیچ دستاوردی دود می‌شود و به هوا می‌رود.»

"چه بر سر این مردم و مملکت آوردیم"

دختر اکبر هاشمی رفسنجانی سپس از مسئولان جمهوری اسلامی پرسید: «این بی‌تدبیری‌ها تا کی بایستی ادامه یابد و بالاخره چه زمانی می‌خواهیم از گذشته خود درس بگیریم؟ عموم مردم آن کشورها نیز ما را دوست ندارند، سیاستمداران‌شان نیز مواضع‌شان در سطح جهانی عموما علیه سیاست‌های ماست.»

خانم هاشمی افزود: «اگر دستاورد این سیاست خارجی رفاه، امنیت، حقوق بشر، آزادی و توسعه بود، می‌گفتیم اشکالی ندارد، چهارچوب‌ها و اصولی داریم که براساس آن عمل می‌کنیم و کشور هم رشد می‌کند. اما این سیاستها در داخل و خارج نتیجه عکس و نارضایتی به همراه داشته است.»

این فعال سیاسی در توضیح نارضایتی‌های مردمی اشاره کرد: «از دی ماه پارسال به این طرف اقشار، اصناف به مناسبت‌های مختلف در زمانهای متفاوت در خیابان‌ها اعتراضات اقتصادی، فرهنگی و سیاسی خود را اعلام می‌کنند. بالاخره مردم چقدر باید به خیابانها بریزند و با متانت، نجابت و به شکل مدنی اعتراضات خود را نشان دهند. چند تشییع جنازه دیگر باید داشته باشیم تا بفهمیم اقبال و نظر مردم به کدام سمت است و مردم چه می‌خواهند و چه چیزهایی را نمی‌خواهند.»

فائزه هاشمی اضافه کرد: «چه بر سر این مردم و مملکت آوردیم. در همین تشییع جنازه‌ها برای افراد منتقد نظام و ضد حکومت و آنان که مورد ظلم واقع شده، شاهد حضور اکثریتی مردم هستیم و برعکس آن شاهدیم که برای افراد همسو با نظام که جایگاهی در دل نظام دارند، چقدر به خیابانها می‌آیند.»

مطالب بیشتر در سایت دویچه وله

این عضو حزب کارگزاران سازندگی گفت: «سیاست‌های کنونی که حداقل توسط بخشی از بدنه حکومت در پیش گرفته شده به نظر نوعی سواستفاده از قدرت است که در مسیر حفظ و افزایش اقتدار خود و قربانی کردن منافع ملی و حقوق مردم است که چنین رویه‌ای از اهداف انقلاب و انقلابی‌گری نبوده است.»

"شهامت داشته باشید و رفراندوم برگزار کنید"

فائزه هاشمی در ادامه سخنرانی خود گفت: «ممکن است در پاسخ به این حرفهای من بگویند مردم معترض اکثریت نیستند و در مقابل جمعیت ۸۰ میلیونی که سیاستهای ما را قبول دارند، چیزی نیستند. به فرض محال که شما درست بگویید، شهامت و صداقت داشته باشید و طبق قانون رفراندوم برگزار کنید و چند موضوع مهم که به نظر می‌آید به آن نقد زیاد است و برای حقوق و رفاه مردم و توسعه کشور مشکل‌زا شده، به آرای عمومی بگذارید تا مردم نظر بدهند و تکلیف همه مشخص شود. بالاخره مردم تا کی باید هزینه بدهند. رفراندوم هم در قانون پیش‌بینی شده و مساله عجیب و غریبی نیست.»

او افزود: «البته برگزاری رفراندوم مشروط به آزادانه بودن آن است که موافق و مخالف حق اظهار نظر داشته باشند و معلوم شود اکثریت چه می‌خواهد.»

فائزه هاشمی تاکید کرد، سیاست‌های کنونی حاکمیت ایران و روشی که اکنون در پیش گرفته شده نمی‌تواند تداوم و بقا داشته باشد. او گفت: «حتما باید طبق معمول در آخرین لحظات به نقطه‌ای برسیم که جام زهر را بنوشیم و یا نرمش قهرمانانه نشان دهیم؟ در چنین شرایطی این مردم هستند که بالاترین هزینه‌ها را می‌دهند. آیا بهتر نیست زودتر عقلانیت و خرد جمعی را بکار بگیرید، خودی و غیرخودی نداشته باشید و همه را محرم دانسته و تصمیمی درست بگیرید.»

این فعال سیاسی اضافه کرد: «مرتب می‌گویند در شرایط موجود همه با هم اتحاد داشته باشند؛ بالاخره باید شرایط این اتحاد فراهم شود. مگر می‌شود منِ نوعی در ظلم باشم و با شما با چنین روشهای غلطی متحد شوم؟ با چه انگیزه و دیدگاهی چنین وحدتی قابل تحقق است؟»

"سیاست‌های خود حکومت براندازی است"

فائزه هاشمی در ادامه افزود: «گفته می‌شود خارجی‌ها و آمریکایی‌ها دنبال براندازی هستند. معتقدم این هم فرافکنی است. سیاستهایی که حکومت در پیش گرفته کشور را به سمت براندازی هدایت می‌کند و نیازی به کار دیگران نیست. اگر خودمان عاقل باشیم و حق مردم و منابع کشور را در مسیر نادرست ضایع نکنیم، دیگر دلیلی ندارد نگران براندازی باشیم. این حرف‌ها بیشتر آدرس غلط دادن برای ماندن در قدرت است.»

به اعتقاد او، سیاست خارجی و داخلی حکومت باید مبتنی برعقلانیت و برای رفاه مردم، رعایت حقوق مردم، نبودن تبعیض، نبودن خودی و غیرخودی، نبودن رانت‌خواری، اجرای قانون بخصوص برای صاحب‌منصبان، شایسته‌سالاری و چرخش نخبگان بدون توجه به اعتقادات و گرایش‌های سیاسی براساس قانون اساسی و در نهایت ایجاد یک نظام دموکراتیک و حکمرانی خوب باشد که در چنین شرایطی مردم هم راضی خواهند بود.

فائزه هاشمی سیاست حکومت در داخل کشور و رفتارش با قشرهای مختلف مردم را در این جهت ندانست. او افزود: «برخورد با اعتراضات قانونی مردم در مناسبت‌های مختلف در شهرهای مختلف مثل اصفهان، کازرون شاهرود، روز زن، روز کارگر، کامیون‌داران، تاکسی‌داران، زندانی کردن محیط زیستی‌ها که دولت هم اعلام کرده جاسوس نیستند؛ برخورد با دراویش و تداوم فشار به آنان با برگزاری دادگاه‌های غیرعلنی و بدون وکیل، موضوع آقای سیدامامی و برخورد با خانواده و ممنوع‌الخروج کردن همسر او، برخورد با خانواده کارکنان بی‌بی‌سی فارسی، برخورد با بهایی‌ها، ممنوع‌الخروج کردن خیلی‌های دیگر به بهانه‌های واهی و غیرواقعی، موضوع آقای سپنتا در یزد و ...از جمله این رویه‌های اشتباه در این حوزه است. این قدر این موارد زیاد شده که به یادآوردن همگی آنها تقریبا محال است.»

او تداوم حصر را از دیگر سیاستهای غلط اتخاذ شده از سوی حکومت دانست و افزود: «اگر مطمئن هستید آنان مقصرند، در دادگاه محاکمه کنید. اگر هم مقصر نیستند آنان را آزاد کنید. تا کی می‌خواهید بایستید و بگویید مرغ یک پا دارد و چشمان خود را به اینکه شرایط مملکت را به چه سمتی هدایت می‌کنید و چه کسی دارد هزینه و ضرر می‌دهد، ببندید. این یک مدیریت اقتدارگرا است که چنین عمل می‌کنند.»

"حکومت باید از رفتارهای خود احساس خطر کند"

او گفت: «تا چه زمانی می‌شود از این روش‌های امنیتی مدد گرفت. مردم دیگر چیزی برای از دست دادن ندارند که نگران آن باشند.»

فائزه هاشمی گفت: «اینها همه شرایطی است که اگر حکومت احساس خطر می‌کند باید از رفتارهای خود احساس خطر کند. نه اینکه اعلام شود آمریکا، اسراییل و دیگران می‌خواهند در ایران براندازی کنند. آنها تا زمانیکه رفتار ما درست باشد، مردم راضی و در کنار نظام باشند قطعا نمی‌توانند کاری کنند.»

فائزه هاشمی در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: «بنابر فضای موجود، نیازمند یک آسیب‌شناسی جدی هم در سیاست خارجی و هم در سیاست داخلی هستیم و تا زمانی‌که این امر صورت نگیرد وهمچنان بر سیاستهای فعلی پافشاری شود، فشارهای خارجی هم ادامه خواهد داشت. چوب این سیاستها را مردم با تحمل هزینه‌ها و مشکلات اقتصادی، سیاسی و ... خورده‌اند و خواهند خورد.»

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy